FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

EXCLUSIV // VIDEO Valentin Țicu, căpitanul suspendat al Petrolului: „Vom fi sigur la Euro. Drama e alta”

Valentin Țicu și-a stabilit obiectivele pentru 2024: Imago Images
Valentin Țicu și-a stabilit obiectivele pentru 2024: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 16 noiembrie 2023 09:51 / Actualizat joi, 16 noiembrie 2023 12:16

Valentin Țicu (23 de ani), fundașul stânga de la Petrolul, a mărturisit într-un interviu acordat GSP.ro că se gândește la momentul revenirii, după suspendarea-record, iar planurile sale sunt legate de echipa națională. „Cu toată gura spun că vom fi la Euro! Dramă e să nu susținem naționala”, a replicat el.

Valentin Țicu, 23 de ani, numără etapele până când va putea fi din nou pe gazon. A bifat deja jumătate, 8 partide, din suspendarea-record, de 16 meciuri, dictată de Comisia de Disciplină a FRF după intrarea dură asupra lui Dragoș Iancu la etapa dintre Petrolul și Hermannstadt.

Joi, Comisia de Recurs a FRF va lua în discuție speța, după ce săptămâna trecută a amânat cauza, Petrolul Ploiești înaintând „apel” pentru reducerea pedepsei fundașului stânga. Sunt șanse ca suspendarea să fie redusă, sunt semnalele primite de prahoveni, dar în niciun caz să se păstreze doar 8 partide - deja efectuate de fotbalist -, ci 10 sau 12!

Calcule după Israel - Elveția » Cum se califică România la EURO 2024
EURO 2024
Calcule după Israel - Elveția » Cum se califică România la EURO 2024

Valentin Țicu despre dorința lui cea mare: "Să prind naționala și să rămân acolo!"

Pe lângă efectele accidentării jucătorului sibienilor, a remușcărilor și a apostrofărilor la adresa sa, din lumea fotbalului, așa cum Țicu a relatat deunăzi într-un interviu acordat GSP.ro, apărătorul a pierdut și orice contact cu echipa națională. Selecționerul Edward Iordănescu îl luase în calcul pentru o acțiune a primei reprezentative în vară.

„Acum, e greu să spun că sunt la porțile naționalei. Era un obiectiv personal întipărit în mine. Este un pas pe care trebuie să-l fac. Să prind echipa națională și să rămân acolo. Am prins-o la un moment, printr-o conjunctură favorabilă, e clar că trebuie să fac următorul pas. Aveam în plan acțiunile naționalei din octombrie și din noiembrie, dar, din păcate, ghinionul a făcut să nu fiu. Dar voi munci ca să revin în circuitul naționalei. Cred cu tărie că voi fi acolo!

(postul de fundaș stânga e cu probleme) Îmi doresc și cred că aș putea fi în lot. Cu toată gura spun că vom fi la Euro! I-am cunoscut pe băieți, știu ce grup au, cât de uniți sunt, sunt o familie, o echipă mare”, a reacționat Țicu pentru GSP.

10 meciuria adunat Țicu pentru Petrolul în actuala ediție, având 3 assist-uri

Valentin Țicu are o dilemă: „Nu știu de ce majoritatea oamenilor nu sunt alături de națională sută la sută”

„Am fost la națională, am resimțit presiunea pusă de presă, de oamenii de fotbal, care sunt tot din presă... E dureros. Să știi că românii tăi nu sunt alături de tine! Trebuie să fim alături de staff, de jucători, ăștia suntem! 

Eu numesc dramă că nu susținem echipa națională, nu pot concepe că nu ne vom califica la Euro. Nu știu de ce majoritatea oamenilor nu sunt alături de națională sută la sută. Dacă eram pe locul 4, ce făceam?”, a replicat fotbalistul Petrolului.

800 de mii de euroeste cota lui Valentin Țicu pe transfermarkt

VIDEO. Promisiunea lui Valentin Țicu: „Vreau să prind următoarea acțiune când se va putea și nu mai las tricoul”

Țicu este de părere că România poate face performanțe la Euro 2024.

„Dacă te califici, putem juca, zic eu, cu oricine. Avem exemplul Elveției, care e în top 5 echipe din Europa. Un punct cu noroc cu Elveția și uite că suntem pe locul 1 în grupă, în fața ei! Asta contează.

(care sunt dorințele sale pentru 2024) Calificare la Euro, play-off cu Petrolul... Țin cu tărie de treaba asta, e clar, da, dacă prind tricoul naționalei... Nu-l mai las! Vreau să prind următoarea acțiune când se va putea, probabil, în martie 2024, pentru mine”, a reacționat petrolistul.

Citește și alte știri:

De la „Așa sunt zilele mele” la „Noi suntem peluza Șepcile roșii!” » Experiența unui străin încă îndrăgostit de Cluj Napoca

U Cluj suflă și-n iaurt! Când se poate face afacerea cu turcii și de ce ardelenii nu vor avea soarta „fraților” de la Dinamo: „Poate ei s-au gândit la Lucescu”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează