FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

Suspendare-RECORD! Valentin Țicu și-a aflat pedeapsa după ce l-a băgat în spital pe Dragoș Iancu: revine în 2024! Cum a comentat jucătorul sibienilor

Intrarea lui Țicu soldată cu accidentarea gravă a lui Dragoș Iancu. Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu +16   FOTO
Intrarea lui Țicu soldată cu accidentarea gravă a lui Dragoș Iancu. Foto: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 15:01 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 16:07

Valentin Țicu, 23 de ani, a primit o suspendare-record ca urmare a faultului dur prin care l-a scos din circuit pe Dragoș Iancu luna trecută. Fundașul dreapta al Petrolului a primit o pedeapsă-mamut: va sta pe tușă 16 etape. 

Valentin Țicu n-a avut parte de clemență la „disciplină”. Fotbalistul „lupilor galbeni” a primit o suspendare de 16 etape, astfel că nu va mai putea evolua până în 2024. Va reveni la finalul sezonului regulat și își va ispăși o mică parte din pedeapsă și în partidele rămase din grupele Cupei României.

E de așteptat, astfel, ca fundașul lateral să reintre în circuit în luna februarie a anului viitor. Retroactiv, Țicu și-a ispășit deja trei etape de suspendare. Există și posibilitatea ca Petrolul să facă recurs și suspendarea fotbalistului să fie sensibil diminuată.

Eliminare Țicu Constantin Valentin (ACS Petrolul 52) - În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a teza 3 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru 16 (șaisprezece) meciuri și penalitate sportivă de 10.000 lei.

- Comisia de Disciplină din cadrul FRF

Pe lângă suspendarea în sine, Țicu s-a ales și cu o amendă în valoare de 10.000 de lei.

Petrolul reacționează: „Sancțiune foarte dură, vom face recurs!”

Claudiu Tudor, oficialul „găzarilor”, e nemulțumit cu decizia drastică a Comisiei de Disciplină, dezvăluind că ploieștenii vor înainta recursul în cel mai scurt timp posibil.

Sancțiune foarte dură, vom face recurs! Este un jucător care nu trebuie să se lase de fotbal pentru un incident în care Vali nu a avut intenție. Nu a vrut să-i facă rău jucătorului de la Sibiu. 

Am spus clar, e o decizie foarte dură, nu vom accepta, pentru că n-a vrut să intre la rupere. Încă n-am apucat să vorbim cu Vali, îl las să se liniștească, probabil, a receptat în plin decizia comisiei. Ne așteptăm să se înjumătățească suspendarea la apel, așa ar trebui”, a declarat Claudiu Tudor, președintele Petrolului, pentru GSP.ro.

Mi se pare puțin cam dură suspendarea lui Vali. Mi-e greu să comentez prea mult, dar poate că a fost așa și pentru a se da un exemplu. Mă gândesc. Nu știu! Sper să fie și el OK, să treacă peste asta. 

Noi avem o relație bună, nu trec două zile fără să vorbim. Sunt bine cu recuperarea, decurge totul bine, cred că în cantonamentul de iarnă voi fi cu echipa. Sunt bine și cu moralul, le mulțumesc celor de la FCSB că mă ajută” 

- Dragoș Iancu, în exclusivitate pentru GSP.ro

Cum arată acum stângul lui Dragoș Iancu

Gazeta Sporturilor tocmai a intrat în posesia unor videoclipuri de la una dintre ședințele de recuperare pe care Dragoș Iancu le face la Ovidiu Kurti, kinetoterapeutul lui FCSB. Iar stângul lui Iancu, în zona gleznei, acolo unde s-a produs fractura, arată de parcă ar fi avut doar o leziune minoră.

Glezna este bandajată, dar mobilă, astfel încât poate da și la pedale. Chirurgul care l-a operat, Gabriel Dinu, a asigurat că Dragoș va putea juca din nou fotbal, iar antrenorul Marius Măldărășanu îl așteaptă la pregătiri în luna ianuarie.

Clubul i-a plătit intervenția chirurgicală, 25.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro), și i-a extins contractul. Potrivit unor surse GSP.RO, acordul cu Iancu, scadent în 2024, a fost prelungit cu un sezon, până în 2025. Totodată, salariul i-a fost mărit cu 1.000 de euro lunar, de la 3.000 de euro pe lună, cât câștigă acum, la 4.000 de euro pe lună.

VIDEO Atenție, imagini cu puternic impact emoțional! Accidentarea gravă suferită de Dragoș Iancu a înmărmurit Superliga

Citește și alte știri de actualitate: 

VIDEO Cum arată stângul lui Dragoș Iancu: nici n-ai zice că a suferit o fractură deschisă!

Petrolul anunță cum va comercializa biletele pentru derby-ul cu FCSB: „Nu există posibilitatea de a fi procurate individual”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
Alexandru_Ion
Alexandru_Ion  •  24 Octombrie 2023, 20:28

Cred că singurul prost ești tu ,eu am zis că sunt doua cazuri diferite ,unul vine din fața și unu din spate sau lateral ... Nu se pot compara între ele !

Mandpv
Mandpv  •  19 Octombrie 2023, 16:51
Postat de dealustefanitei pe 18 Octombrie 2023, 20:17

Să stea pe tușă cât stă accidentatul. Se joacă violent la noi din cauza lipsei talentului și a pregătirii fizice. Salariile sunt prea mari sau primele și atunci joacă huliganic. Arbitri ar trebui să fie mult mai severi cu aceste elemente violente.

Nici macar fault n-a fost!!!

Gerson
Gerson  •  19 Octombrie 2023, 09:52

Dacă Ticu era de la zecesebe îl găseau pe Dragoș Iancu vinovat! Iar Ciolacu le trimitea și corpul de control pe cap! Sunt curios..la alegeri câți zecesebisti îl vor vota pe Ciolacu!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează