FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Valerică Găman, nemilos cu fotbalul românesc: „Campionatul din Arabia e peste! Acolo te preocupă doar ce faci ca fotbalist, aici jucăm pe gheață”

Valerică Găman a împlinit 32 de ani. Experimentatul fundaș al Astrei face o analiză dureroasă a fotbalului românesc.
Valerică Găman a împlinit 32 de ani. Experimentatul fundaș al Astrei face o analiză dureroasă a fotbalului românesc.

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2021 18:03 / Actualizat vineri, 26 februarie 2021 20:57

Valerică Găman a împlinit 32 de ani. Experimentatul fundaș al Astrei face o analiză dureroasă a fotbalului românesc. 

Găman a cucerit un titlu în Liga 1, cu Astra Giurgiu. Au urmat pentru el două aventuri în afara țării, la Karabukspor și Al Shabab, înainte de a reveni vara trecută. Fundașul central spune că nu există termeni de comparație între condițiile din Turcia sau Arabia Saudită și cele din România. 

Valerică Găman remarcă problemele din Liga 1

„Diferența este că acolo (n.r. în fotbalul din afară) te preocupă doar ceea ce trebuie să faci ca fotbalist, adică antrenament, odihnă, alimentație, meci. Nu ai problema condițiilor de antrenament și de joc, nu ai discuții despre situația financiară. 

Din punct de vedere fotbalistic, mi-e clar că nivelul e mai ridicat în Turcia față de România. Chiar și campionatul din Arabia Saudită este peste cel al nostru, gândiți-vă că acolo este permis ca șapte jucători străini să fie legitimați și sunt toți de mare valoare. 

De pildă, cât am fost la Al Shabab, aveam în componență portarul titular al Tunisiei, căpitanul Marocului, la acea vreme Mbark Boussoufa, iar fundașul central care juca alături de mine a câștigat Cupa Africii cu Algeria și este acum la Olympique Lyon (n.r. Djamel Benlamri)”, a declarat Găman, în Buletinul Informativ al LPF

Din păcate, în Romania fotbalistică a anului 2021 încă se joacă pe terenuri acoperite de zăpadă, gheață... Apoi, au rămas aceleași discuții despre problemele financiare ale diferitelor cluburi. Unele lucruri nu s-au schimbat, suntem încă tributari vechilor mentalități.
- Valerică Găman, fundaș Astra

14 selecțiiare Valerică Găman în prima reprezentativă a României

VIDEO. Alexandru Ioniță, despre lipsurile de la Astra: „Nu avem nici fizioterapeut!”

Citește și alte știri despre fotbalul din Liga 1: 

EXCLUSIV Primul club revoltat de războiul LPF - FRF: „Domnilor, haideți să terminăm! Am o propunere”

EXCLUSIV » Gigi Becali, furios pe FRF: „Gata, nu mai jucăm! Protest!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
gigi44
gigi44  •  26 Februarie 2021, 21:07

Cand romanul se crede miezul din dodoasca are un soc cand vede realitatea, cum ca alte campionate sunt mult peste ce e la noi. nimic nou spus, stim ca suntem vai mama noastra

Vezi toate comentariile (1)
Comentează