FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV FCU Craiova a prins curaj după victoria cu CFR Cluj: „Putem realiza lucruri importante sezonul acesta”

Benjamin Van Durmen, Foto: Facebook
Benjamin Van Durmen, Foto: Facebook

Articol de - Publicat marti, 26 iulie 2022 10:26 / Actualizat marti, 26 iulie 2022 10:26

Mijlocașul belgian Benjamin Van Durmen (25 de ani), autorul unei duble spectaculoase în victoria cu CFR Cluj, crede că FCU va fi o nucă tare în acest campionat.

FCU Craiova a învins campioana CFR Cluj, scor 3-1, duminică, de o manieră categorică. „Lecție de fotbal”, a concluzionat entuziasmat Adrian Mitirelu jr. 

Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract
DREPTURI TV
Cluburile din Liga 1 își asigură 151,5 milioane de euro! Detaliile înțelegerii + Două echipe s-au opus noului contract

Van Durmen: „Ne putem bate la titlu”

Mijlocașul stânga belgian Van Durmen (25 de ani) a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști de pe teren, iar pentru prestația încununată cu două goluri a scos un index InStat impresionant, de 258. O cifră excelentă, întâlnită cu precădere la jucătorii de top internațional. 

Precedentul index InStat maxim atins de Van Durmen era 242, după meciul FCU Craiova - Gaz Metan 2-0, disputat pe 22 octombrie 2021.

6 goluria marcat Van Durmen până acum, 3 pentru FCU Craiova, 3 la Mouscron

„Cred că este unul dintre cele mai bune meciuri din cariera mea, pentru că am marcat două goluri, dar și pentru că am făcut o muncă de echipă grozavă și am câștigat împotriva campioanei României”, a declarat Van Durmen, pentru Gazeta Sporturilor. 

Canicula de la ora meciului nu i-a influențat prestația: „M-am simți bine pe teren. Cred că toată echipa s-a simțit bine, pentru că am ținut mingea la noi, am avut o posesie bună și întotdeauna «e mai ușor» să alergăm cu mingea în picior. Dar, desigur, pe o asemenea căldură efortul este foarte dificil”.

Van Durmen: „Suntem mai omogeni”

Van Durmen, ajuns vara trecută la Craiova, prin intermediul Luanei Rednic, după despărțirea de Mouscron, crede că FCU Craiova va fi o nucă tare în acest sezon și se va implica în lupta pentru primele locuri în campionat și pentru câștigarea Cupei României. 

300.000 de euroeste cota de piață a lui Van Durmen, potrivit site-ului transfermarkt.de

„Trebuie să lucrăm săptămână de săptămână, să jucăm fiecare meci cu gândul la victorie și cred că putem realiza lucruri importante sezonul acesta! Cred că suntem mai omogeni decât sezonul trecut, avem mai multă calitate în echipă, pentru toate pozițiile avem câte doi jucători de aceeași valoare. Atmosfera e foarte bună în echipă”, a spus Van Durmen.

CFR Cluj își ia specialist în faze fixe » Azi face vizita medicală și ar urma să semneze
CFR CLUJ
CFR Cluj își ia specialist în faze fixe » Azi face vizita medicală și ar urma să semneze

Van Durmen, descoperit de Rednic

Folosit fundaș stânga de conjunctură în prima etapă, cu Farul (1-2), Van Durmen a revenit pe postul său cu CFR Cluj. „La mijlocul terenului mă simt mai bine, dau randament mai bun”, a explicat belgianul. 

Van Durmen a evoluat la Mouscron și sub comanda lui Mircea Rednic (decembrie 2016 - februarie 2018): 15 partide și un gol înscris. 

„Eu l-am promovat la prima echipă a lui Mouscron, de la academia clubului. Este stilul lui Gâlcă. Are ultima pasă, travaliu și e agresiv. Șutează bine la poartă, apare și la finalizare. Cei de la Craiova l-au dorit și pentru că se cunoaște foarte bine cu Jeremy Huyghebaert. Au jucat împreună la Mouscron”, a spus Rednic pentru GSP.ro.

Van Durmen este unul dintre jucătorii noștri de bază, pe care eu îl prețuiesc foarte mult. Poate să joace 4-5 posturi. El a venit la noi ca mijlocaș central. Niciun antrenor nu dorea să-l bage în bandă stângă. În momentul în care el a intrat în stânga și Baeten în dreapta s-a schimbat jocul echipei. 

- Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova

Top 5 index InStat din cariera lui Van Durmen

IndexMeciMinute jucateData
258FCU Craiova - CFR Cluj 3-18524.07.2022
242FCU Craiova - Gaz Metan 2-09022.10.2021
240FCU Craiova - Academica Clinceni 4-19017.04.2022
240Genk - Mouscron 1-28026.01.2019
236Genk - Mouscron 2-1806.10.2019

Alți 3 fotbaliști au impresionat la FCU Craiova

În afara lui Van Durmen, încă trei fotbaliști de la FCU Craiova și-au depășit recordurile în privința indicelui InStat, ce înregistrează toți parametrii de performanță ai jucătorilor dintr-un meci. 

E vorba despre Bauza (262), Compagno (256) și Baeten (252), toți cu index excelent. Compagno a marcat un gol, Bauza i-a oferit un assist lui Van Durmen pentru 1-1, iar Baeten a contribuit la reușita atacantului italian de 2-1. De la CFR Cluj, jucătorii cu cel mai bun indfex InStat au fost Al. Păun (239) și C. Deac (236).

Scandal la UTA - Petrolul » Ultrașii au atacat copii, forțele de ordine au intervenit de urgență
UTA - Petrolul
Scandal la UTA - Petrolul » Ultrașii au atacat copii, forțele de ordine au intervenit de urgență

Top 5 cei mai buni jucători din meciul FCU - CFR

NumeIndex InStatEchipa
1. Bauza262FCU Craiova
2. Van Durmen258FCU Craiova
3. Compagno256FCU Craiova
4. Baeten252FCU Craiova
5. Negru247FCU Craiova

Cred că echipa asta poate mult mai mult. Avem jucători de calitate. Cu CFR au jucat abia la 60-70 la sută din potențialul lor. 

- Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

VIDEO. Cât a investit Adrian Mititelu în FCU Craiova? „Din 2005 am băgat 30 de milioane de euro și n-am recuperat niciun ban”

Citește mai multe știri din Liga 1:

S-a prăbușit complet » Tavi Popescu n-a fost așa de slab nici când a debutat!

Lista rușinii de la Universitatea Craiova » Prestații dezastruoase pentru 7 jucători de bază

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
george.br
george.br  •  26 Iulie 2022, 20:16
Postat de houri.10 pe 26 Iulie 2022, 17:53

I - au prins pe CFR leșinați și gata iau titlul.... pai au uitat ca etapa trecuta i-a bătut Farul cu rezervele??? Dragi *** asa ati făcut în toată istoria voastră scurta cu mititelu șef de trib... Vorbe... Vorbe... Laude și atât. Nimic despre cei 100 de suporteri în tribune??? Atât au avut.

Nici n-a iesit bine luna si ai inceput deja sa te dai la ea!

houri.10
houri.10  •  26 Iulie 2022, 17:53

I - au prins pe CFR leșinați și gata iau titlul.... pai au uitat ca etapa trecuta i-a bătut Farul cu rezervele??? Dragi *** asa ati făcut în toată istoria voastră scurta cu mititelu șef de trib... Vorbe... Vorbe... Laude și atât. Nimic despre cei 100 de suporteri în tribune??? Atât au avut.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

houri.10
houri.10  •  26 Iulie 2022, 17:49

:)))))))))))))) hahahhhaha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează