FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

EXCLUSIV Vânzarea lui Dinamo, blocată de Legea Sportului! Spaniolii, obligați să apeleze la un artificiu

Herminio Menendez, spaniolul care vrea s-o cumpere pe Dinamo
Herminio Menendez, spaniolul care vrea s-o cumpere pe Dinamo

Articol de - Publicat marti, 28 aprilie 2020 14:54

Dinamo nu se poate vinde direct către spanioli! Asta o spune Legea Sportului. Herminio Menendez poate apela însă la un artificiu pentru a prelua pachetul de acțiuni de la Ionuț Negoiță.

Ar fi fost prea ușor ca vânzarea lui Dinamo să decurgă rapid și totul să se rezolve atât de ușor. Ca de fiecare dată când clubul din „Ștefan cel Mare" trebuia să se vândă, la mijloc au apărut noi lucruri, noi facturi neachitate, datorii, probleme ascunse. Acum e ceva în plus.

Inclusiv „Legea Sportului" împiedică vânzarea lui Dinamo direct către spanioli. Nu-i arlarmant. Se poate face, însă doar printr-un mic ocol, un SRL înregistrat în România.

Care e artificiul?

Dacă totuși Dinamo va ajunge pe mâinile ibericului Herminio Menendez, spaniolul nu poate prelua clubul direct de la Ionuț Negoiță! De ce? Articolul 32 referitor la „Cluburile sportiv" din Legea Sportului interzice acest lucru. O spune alineatul „5. „Pot fi acționari ai societăților comerciale sportive pe acțiuni persoane fizice și juridice române, precum și persoane fizice și juridice străine. Participarea persoanelor fizice și juridice străine la capitalul social al cluburilor sportive profesioniste nu va depăși 49% din totalul acțiunilor". Adică Herminio Menendez poate avea Dinamo, însă numai ca acționar minoritar. Cel puțin dacă o va face acum, direct, fără ocolișuri.

Soluția stă într-un SRL

Există o variantă prin care Dinamo se poate vinde către Herminio. Nimic nu-i împiedică pe spanioli să-și facă un SRL în România și să cumpere acțiunile prin acea nouă societate. Astfel, n-o vor face în nume propriu, ci societatea lor va cumpăra acțiunile cesionate de la Ionuț Negoiță. Și va fi numit inclusiv un administrator delegat. Iar cel mai probabil numele lui va fi Ioan Andone, cel care i-a adus pe spanioli la ideea de a cumpăra un club din România, în speță Dinamo.

„Vorbind în această situație de țări membre UE, clubul din România și potențialul investitor străin de naționalitate spaniol, nu există niciun fel de restricție. Dar mai mult ca sigur că, dacă va ajunge la ideea achiziționării pachetului de acțiuni de la Dinamo, spaniolul își va face o societate înregistrată în România, își va pune un administrator delegat, totul se va face legal și fără probleme. Iar această societate va prelua acțiunile. Sunt multe situații similare în mediul de afaceri din România. Mulți străini care investesc aici își fac societăți în România", a precizat pentru GSP un avocat specializat în sport.

VIDEO. Cine e Herminio Menendez, cel care vrea să cumpere Dinamo

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Fanii au făcut rost de banii pentru licență! Ce urmează acum pentru Dinamo

Spaniolii i-au transmis lui Negoiță: cine o va antrena pe Dinamo, în cazul în care vânzarea se face

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (36)
111855873007282
Un Timisorean  •  29 Aprilie 2020, 08:55

Ca la noi, la nimeni !

nicu.rares
nicu.rares  •  28 Aprilie 2020, 23:25
Postat de skins_berceni pe 28 Aprilie 2020, 19:58

Cand este vorba de dinamo nimic nu este imposibil, daca pana acum MAI a strans bani sa salveze clubul de casa amendand romanii cu peste 60 de milioane de euro( probabil ca in curand vom vedea un nou stadion construit din bani publici de zeci de milioane de euro...dar fara pista), daca pana acum statul a sters datoriile clubului cand a intrat in insolventa( 17 milioane de euro) si datoriile familiei Negoita datate inca din 2009 de cca 57 milioane de euro....clar ca acest club de trista amintire nu poate disparea fiind sustinut in continuare de actualele structuri( fostele structuri de reprimare si teroare ale statului comunist) si de zecile de mii de nepoti, fii de fost nomenclaturisti care sau organizat in galerii si care aservesc sistemul oricand este nevoie de ei( vezi manifestatia sparta de ei mana in mana cu jandarmeria si politia in 10 august 2017). ..la vremuri noi tot ei.

Tu crezi ca ordonanta asta de urgenta si cu restrictiile astea a fost data de Dinamo ?? Doamne fereste, auziti-l pe asta, deci daca esti prost si iesi afara, risti amenda si banii aia se duc la Dinamo nu ?? Hahahahahahhahahahahahahahahaha

cris4co
cris4co  •  28 Aprilie 2020, 22:47

pai cum sa cumpere un strain ceva in tara asta pe numele LUI?! Vine ONORABILU NOSTRU STAT Roman si zice BA...ALO si strainu zice PARDON...Proprietate Privata...ce treaba are STATU Roman cu ea?!??????!?????....... ... .

Vezi toate comentariile (36)
Comentează