FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - RAPID

UPDATE Reacția FRF după ce VAR-ul a clacat la Sepsi - Rapid » Hațegan a fost nevoit să întrerupă meciul

Articol de - Publicat vineri, 10 noiembrie 2023 21:34 / Actualizat vineri, 10 noiembrie 2023 22:49

Partida dintre Sepsi și Rapid a fost întreruptă în finalul primei reprize din cauza unor probleme la sistemul VAR.

UPDATE 22:45 » Reacția FRF 

FRF a emis un comunicat în care explica problemele de la meci

Echipa de implementare VAR în România face următoarele precizări, după ce sistemul VAR s-a blocat în minutul 38 al meciului Sepsi OSK – FC Rapid.

Cele două servere care compun echipamentul care se utilizează în analizele video au devenit nefuncționale și nu au mai răspuns la niciun fel de comandă dată de operatorul de reluări. 

Semnalul video al camerelor preluate de la broadcaster era vizualizat în continuare pe monitoarele din interiorul mașinii VAR, dar nu se puteau realiza reluări prin intermediul echipamentelor care s-au blocat. 

Astfel, a fost obligatorie operațiunea de restart, care în cazul serverelor nu este instantanee, ci durează câteva minute. În acest fel, echipamentele EVS au fost repuse în funcțiune, după aproximativ 3 minute, iar arbitrul de centru a fost informat prin sistemul de comunicație că sistemul VAR este din nou funcțional. 

Până la final, sistemul a funcționat fără alte probleme. Aceeași mașină VAR prezentă la Sfântu Gheorghe a fost și aseară, la Razgrad, la partida Ludogoreț – Fenerbahce, în Conference League, iar sistemul a funcționat fără nicio problemă. Incidentul va fi analizat împreună cu furnizorul sistemelor pentru a identifica problema și a o evita pe viitor.

- comunicat FRF

Probleme cu VAR-ul la Sepsi - Rapid

În finalul primei reprize, în minutul 38, la un corner al giuleștenilor, Ovidiu Hațegan a întrerupt meciul. I-a chemat pe cei doi căpitani, Săpunaru și Niczuly, pentru a le explica faptul că este o problemă și meciul nu se poate relua.

+18 FOTO

„Nu funcționează sistemul de arbitraj video. Trebuie să așteptăm să se reseteze”, au transmis comentatorii DigiSport. Iar jucătorii au așteptat ca sistemul să fie din nou în funcțiune, în timp ce făceau exerciții pentru a-și menține musculatura încălzită.

Decizia a creat uimire și la tribuna oficială, în rândul oficialilor lui Sepsi. În frunte cu patronul Laszlo Dioszegi, aceștia nu înțelegeau ce se întâmplă și căutau explicații.

După aproximativ 3 minute de așteptare, jocul s-a reluat.

Citește și: 

Ultrașii celor de la FCSB au luat în vizor un fotbalist: „Suporterii nu mai acceptă! Asta le e soarta”

Răzvan Burleanu anunță schimbări majore în SuperLigă » 8 cluburi sunt vizate de FRF!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
contrabas3
contrabas3  •  11 Noiembrie 2023, 21:13
Postat de moshu_shukaru pe 11 Noiembrie 2023, 12:36

Ca să înțelegi ce am vrut să spun, în mod normal, ai nevoie de (maxim) 5-10 secunde. Practic, exact cât să citești textul.

Ce zici?

moshu_shukaru
moshu_shukaru  •  11 Noiembrie 2023, 12:36
Postat de contrabas3 pe 11 Noiembrie 2023, 12:22

Cu siguranță Rapid nu prinde primele patru locuri. E o echipă slabă care nu are cum să emită pretenții la câștigarea campionatului. Între timp tot încerc să înțeleg ce ai vrut să zici. (?) Lol!

Ca să înțelegi ce am vrut să spun, în mod normal, ai nevoie de (maxim) 5-10 secunde. Practic, exact cât să citești textul.

contrabas3
contrabas3  •  11 Noiembrie 2023, 12:22
Postat de moshu_shukaru pe 11 Noiembrie 2023, 08:50

„nu s-au cele două penalties / arbitri dau” ... Pe vremea mea, nici „Prostul clasei” nu scria în halul ăsta!

Cu siguranță Rapid nu prinde primele patru locuri. E o echipă slabă care nu are cum să emită pretenții la câștigarea campionatului. Între timp tot încerc să înțeleg ce ai vrut să zici. (?) Lol!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează