LIGA 1  ·  SPORTUL STUDENȚESC

Vasile Șiman, apariție rară la TV » Dezvăluie câți bani a cheltuit în fotbal și spune că a refuzat blaturile Cooperativei: „Vă spun și de ce”

Vasile Șiman și una dintre puținele apariții publice din ultimii ani
Vasile Șiman și una dintre puținele apariții publice din ultimii ani

Articol de GSP - Publicat luni, 01 iunie 2020 22:08

Vasile Șiman, fostul finanțator al defunctei Sportul Studențesc și totodată una dintre figurile inconfundabile ale fotbalului românesc de la începutul anilor 2000, a fost invitat în studioul unei televiziuni, într-una dintre puținele sale apariții publice din ultimele ani. 

Șiman a rememorat momente inedite petrecute în Liga 1 și a făcut inventarul banilor investiți în echipa care a luptat pentru titlu în sezonul 2005-2006. 

„Am băgat suficienţi de mulţi bani la Sportul. De ordinul milioanelor de euro. Mai mult decât se aşteaptă majoritatea. Sportul a transferat ultima dată jucători în 2006, deci nu pot vorbi despre profit.

Tot timpul se vorbeşte doar despre ceea ce se încasează, nu şi despre ce se cheltuieşte. La un club de fotbal, e nevoie de bani. La Sportul, bugetul a fost mereu de 2-3 milioane de euro. Despre mine s-au spus multe lucruri, dar niciodată că am fost implicat într-o acţiune ilegală”, a spus Șiman, la TV Telekom Sport. 

Vasile Șiman: „Nimeni din «Cooperativă» nu mi-a propus vreun blat”

„Oamenii slabi îsi caută scuze. Cei care sunt specializaţi într-un domeniu ştiu asta. La fel şi în fotbal, oamenii caută scuze, ba chiar mai şi povestesc peste zece ani cum au dat pe lângă o minge, mi se pare ruşinos. Nu trebuia să simt un blat, eu îl ştiam. La mine nu a venit niciodată vreo persoană din aşa zisa «Cooperativă» să-mi propună ceva. De ce? Pentru că ei erau doar executanţi! Nu ei decideau. Sportul Studenţesc nu era construită să câştige” - Vasile Șiman

Vasile Șiman și-a schimbat abordarea

Pe 1 noiembrie 2018, Vasile Șiman a fost invitat la GSP Live. Atunci, patronul Sportului a evitat majoritatea subiectelor, având în multe momente o atitudine defensivă

În puțin peste 60 de minute de emisiune, și-a început aproape toate răspunsurile negând absolut orice era întrebat sau nedorind să comenteze subiectele abordate de moderatorul emisiunii. A folosit de 34 de ori cuvântul „NU” în răspunsurile date.

VIDEO. Postolache povestește cum psihologul ”Andi” era informatorul lui Vasile Șiman: „După două ore de la ședință, te suna Șiman și te certa pentru ce ai spus”

Citește și alte știri de actualitate: Reacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (4)
Michele Marinela  •  02 Iunie 2020, 13:10

Nu-l victimizati pe Postolache. Era omul lui Siman. Preferatul lui. Informa tot ce se intampla la echipa. De aceea era antipatizat de catre toti colegii. Ce povesteste el, este praf in ochi. Si psihologul, la fel. Un oportunist si un turnator. Inandmisibil cu deontologia profesionala. Asa a condus Siman un club, care a fost `construit` sa incurce, ani de-a randul, marile forte din fotbalul romanesc.

Emil Ștefan Stanciu  •  02 Iunie 2020, 08:44

Un ratat, care a distrus un club de tradiție - nimic mai mult.

Michele Marinela  •  02 Iunie 2020, 07:11

Un smecher de moda noua, care a distrus un club de traditie, Sportul Studentesc. Tot ce a facut acolo, a fost doar pentru imaginea si interesul lui personal. De vina sunt insa si cei care l-au adus la club. `Blestemul` clubului ii va urmari pe toti. Pacat si trist ca mai popularizati asemenea personaje.

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1