FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Veste proastă pentru FCSB » Un fotbalist important, OUT până în februarie

Sergiu Buș (28 de ani) stă pe margine din noiembrie și are de respectat o pauză de încă o lună. Accidentarea de la gleznă s-a dovedit foarte serioasă, motiv pentru care FCSB va trebui să se orienteze pe piață pentru achiziționarea altui atacant.
Sergiu Buș (28 de ani) stă pe margine din noiembrie și are de respectat o pauză de încă o lună. Accidentarea de la gleznă s-a dovedit foarte serioasă, motiv pentru care FCSB va trebui să se orienteze pe piață pentru achiziționarea altui atacant.

Articol de , , - Publicat marti, 29 decembrie 2020 08:11 / Actualizat marti, 29 decembrie 2020 08:38

Sergiu Buș (28 de ani) stă pe margine din noiembrie și are de respectat o pauză de încă o lună. Accidentarea de la gleznă s-a dovedit foarte serioasă, motiv pentru care FCSB va trebui să se orienteze pe piață pentru achiziționarea altui atacant.

Impactul lui Sergiu Buș la FCSB nu a fost grozav, dar absența lui s-a simțit din momentul în care s-a accidentat și va mai fi simțită în continuare. Atacantul are o problemă la ligamentele gleznei și va mai lipsi și în ianuarie din cauza aceasta. Ceea ce înseamnă că el o să rateze și perioada de pregătire din Antalya, și primele partide din retur.

FCSB. Sergiu Buș mai joacă în februarie

Anton Petrea a admis recent că lipsa unui vârf specializat îl încurcă. Antrenorul a încercat să-i folosească pe poziția atacantului central pe Florin Tănase, pe Alex Buziuc și niciunul nu a demonstrat că s-ar putea comporta ca un „9" adevărat. Buziuc evoluase ca extremă stânga la Clinceni, înainte să fie adus la FCSB. 

Tănase preferă să fie mijlocaș central ofensiv în sistemul 4-3-3 în care evoluează roș-albaștrii, nu se simte confortabil ca vârf și nici nu are „armele" necesare pentru a se descurca în poziția aceea. Nu are joc de cap îndeajuns de bun, nu e puternic, nu are demarcările unui atacant experimentat.

Nu e grozav, dar tot le lipsește

Buș ar avea calitățile acestea, doar că echipa nu se va putea folosi de abilitățile lui nici în perioada următoare. Nu a mai jucat de pe 23 noiembrie. Atunci a înscris din penalty golul decisiv în victoria cu 3-2 la Mediaș. Randamentul său nu a fost atât de bun cum se așteptau Becali și oamenii din staff atunci când l-au adus de la Gaz Metan. 

A marcat numai două goluri în zece apariții în campionat. Fără să fie vârf, Man a dat 12 goluri! Chiar și așa, dezamăgitor, Buș tot ar fi fost bun dacă ar fi putut juca, din moment ce lotul nu conține nicio soluție pentru înlocuirea lui.

Veste proastă pentru FCSB » Un fotbalist important, OUT până în februarie

Buș, 28 de ani, a prins și naționala lui Rădoi grație evoluțiilor pe care le avusese la Mediaș, însă nu a debutat în tricolor

FCSB. Pariul lui Gigi Becali n-a marcat deloc

Când l-a adus pe Buș, astă-vară, Becali l-a mai legitimat și pe Alexandru Buziuc, de la Clinceni. Ambii au ajuns la FCSB gratis, liberi de contract. 

„Buziuc e pariul meu. Oamenii din club mi-au zis să nu-l iau, dar eu cred că va fi foarte bun. Să vedem dacă mă pricep!" a fost anunțul pe care l-a transmis Gigi după ce a negociat cu Buziuc. Mijlocaș stânga la Clinceni, el a fost încercat la FCSB ca vârf. A adunat 12 meciuri în campionat, două ca titular, și nu a marcat nici măcar un gol!

Cardoso, Omrani sau noi improvizații

FCSB îl dorește pe italo-suedezul de la Gaz Metan, iar francezul de la CFR, feblețea lui Becali, va fi liber pentru negocieri începând cu 1 ianuarie. 

Campionatul nu le oferă roș-albaștrilor multe soluții pentru rezolvarea problemei din atac, nu există multe vârfuri îndeajuns de bune și disponibile pentru a fi achiziționate acum, mai ales că transferurile trebuie să fie realizate pe fugă. Liga 1 va fi reluată pe 12 ianuarie, deci nu va fi timp și pentru tratative, și pentru integrarea nou-veniților în lotul lui Petrea. Lui Becali îi place Dumitru Cardoso, atacantul de la Gaz Metan. El a înregistrat o formă excelentă în sezonul acesta, cu 7 goluri în 12 partide, dar a terminat anul într-un conflict cu clubul, după ce a afirmat în public că își dorește să schimbe echipa în iarnă, deoarece a fost obișnuit să evolueze la un nivel mai bun, nu în play-out.

E scump și când îi expiră contractul

Antrenorul Jorge Costa s-a enervat și l-a scos din lot din cauza declarației. Cardoso nu ar fi nici el un vârf obișnuit, e un atacant căruia îi convine să evolueze mai retras, dar a mai evoluat la Mediaș și ca „9". Născut în Suedia, Dumitru are și origine română și posedă dublă cetățenie, italiană și suedeză. A crescut la Empoli, de unde l-a achiziționat Napoli. Nu s-a impus în formația din sudul Italiei și a schimbat pe urmă mai multe cluburi, printre care și Nottingham Forest, în eșalonul secund englez. 

O altă soluție pentru FCSB ar reprezenta-o Omrani. Becali a încercat de mai multe ori să-l aducă pe francezul de la CFR. Nu a reușit, însă Billel va intra, de pe 1 ianuarie, în ultimele șase luni din contractul cu Clujul. Ceea ce înseamnă că Gigi ar avea dreptul să-l abordeze pentru tratative. Omrani nu ar fi nici așa ușor de adus. Deși contractul lui cu campioana se apropie de final, francezul nu e un fotbalist ieftin. La CFR câștigă 20.000 de euro lunar, un salariu pe care îl primesc la FCSB doar vedetele Man și Coman. Iar Omrani nu a mai înscris vreun gol de un an și 27 de zile!

VIDEO. Ce spune Dennis Man despre plecarea de la FCSB și cum glumește cu Moruțan: „Am îmbătrânit...”

Citește mai multe știri despre FCSB:

Transformarea providențială de la FCSB » Din gafeurul de serviciu, în topul Ligii 1! Cifrele care arată progresul remarcabil

Care sunt singurele transferuri pe care ar vrea Becali să le facă în această iarnă: „Nu ne oprește nimeni! Jucătorii devin războinici”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
zapadaeneagra
zapadaeneagra  •  29 Decembrie 2020, 14:05
Postat de corinolan_ghergariu pe 29 Decembrie 2020, 09:31

Cu FC FCSB a semnat, cariera si-a incheiat!

Prostia se plateste!

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  29 Decembrie 2020, 12:06

S-a accidentat in noapte de craciun!!!

s1lv1o.
s1lv1o.  •  29 Decembrie 2020, 10:59
Postat de gazzaev.lewis pe 29 Decembrie 2020, 10:54

Nu e totul incheiat/ cu fc fcsb dezafiliat/ baiatul se apuca de jucat :))))

Mai ai și alte opere, texte, poezii? Se vede că ești talentat.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează