FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Vești bune pentru Reghecampf » Revin accidentații, Houri va fi cumpărat definitiv! Ce se întâmplă cu transferurile

Articol de - Publicat duminica, 26 decembrie 2021 12:02 / Actualizat duminica, 26 decembrie 2021 12:26

Mijlocașul francez Lyes Houri (25 de ani) e refăcut și va fi la dispoziția antrenorului Laurențiu Reghecampf începând cu 3 ianuarie. Clubul a decis să-i activeze clauza și să-l cumpere definitiv de la MOL Fehervar. La startul pregătirilor mai sunt așteptați Mateiu și Conte, iar Găman se va alătura lotului la finele lui ianuarie.

Universitatea Craiova a încheiat anul fotbalistic 2021 în genunchi, cu o serie de 7 meciuri fără victorie. Dar sunt semne bune pentru 2022. În ianuarie, majoritatea chiar de la reluarea pregătirilor, se întorc câțiva dintre jucătorii care i-au lipsit atât de mult antrenorului Laurențiu Reghecampf în ultima parte a anului. 

Este vorba despre cei mai buni jucători transferați în vară, Lyes Houri și Valerică Găman, despre Alex Mateiu și despre Antoine Conte, pe care, din informațiile Gazetei, staff-ul condus de medicul Claudiu Stamatescu a reușit să-i recupereze. 

LYES HOURI

Refăcut de urma unei leziuni musculare suferite la antrenamentul dinaintea plecării la Botoșani, pe 6 decembrie, mijlocașul francez va reveni încă de la startul pregătirilor, pe 3 ianuarie. Și încă o veste bună: clubul a decis să-i activeze clauza de cumpărare. Împrumutul lui de la MOL Fehervar i-a costat pe olteni 100.000 de euro, iar transferul definitiv presupune încă 600.000. În Bănie, Lyes câștigă 14.000 de euro lunar, iar în sezonul viitor, salariul său va ajunge la 15.000 de euro pe lună. 

ALEXANDRU MATEIU

Mijlocașul defensiv suferise o fractură la degetul mic de la picior, undeva la jumătatea lui octombrie. Acum e refăcut și se va pune la dispoziția lui Reghe de asemenea pe 3 ianuarie. El n-a mai jucat însă din 20 septembrie, de la un 0-1 cu CFR, într-un meci disputat la Cluj. Iar Reghecampf l-a atenționat: "El trebuie să facă mai mult pentru a ajunge să se bată cu cei aflaţi pe postul lui". 

ANTOINE CONTE

Apărătorul francez în vârstă de 27 de ani a fost supus, pe 12 noiembrie, la Barcelona, unei intervenții artroscopice minim invazive. S-a ajuns la operație pentru că tratamentul pe care l-a efectuat la Craiova, ca urmare a unei entorse la gleznă apărute pe o articulație la care a mai avut probleme, n-a dat rezultatele așteptate. 

Aceasta s-a reacutizat în urma unui traumatism suferit pe 27 septembrie, la 5-0 cu Dinamo, în campionat. A bifat doar 6 apariții în tricoul alb-albastru, până acum, și poate fi privit ca o nouă achiziție. Și el revine la antrenamente pe 3 ianuarie. 

VALERICĂ GĂMAN

Doar pe cel mai bun apărător al juveților în 2021, Reghe va trebui să-l aștepte până la finele lui ianuarie. Fundașul de 32 de ani a suferit o leziune parțială pe sindesmoza tibio-peronieră anterioară. O afecțiune complicată, ce a fost rezolvată prin operație, la Barcelona. În cazul unui tratament conservator, exista riscul unei recidive, iar responsabilii Universității n-au vrut să riște.

Vin doi, trei jucători, pleacă cel mult patru! 

Reghe i-a solicitat finanțatorului Mihai Rotaru două, trei întăriri. În cazul în care acesta va reuși să-i aducă jucătorii doriți, vor pleca cel mult patru din lotul actual. Fundașii centrali Mihai Bălașa, Marius Constantin și mijlocașii Alexandru Mateiu și Dan Nistor intră în ultimele 6 luni de contract.

Cantonament în Antalya 

După reunirea programată pe 3 ianuarie, juveții vor pleca în cantonament, în Antalya. Acolo se vor pregăti și vor disputa câteva amicale până pe 19 ianuarie, când e programată întoarcerea în țară.

22ianuarie e data la care CSU dispută primul meci al anului 2022 în campionat, la Craiova, cu Rapid

Citește și alte știri din Liga 1: 

Dumitru Dragomir, moment halucinant în biroul şefului Securităţii, Tudor Postelnicu: „I-a zis lui Nuţă: «Dragă, ăsta e idiot!». Şi m-a dat afară!”

Noi acuzaţii la adresa boardului DDB » Un fost căpitan dezvăluie: „Nu toți au decis în avantajul lui Dinamo!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
craiovamaxima
craiovamaxima  •  28 Decembrie 2021, 09:12

Mihai Bălașa, Marius Constantin și Dan Nistor intră în ultimele 6 luni de contract....Daca ne gandim la cum au jucat in ultimele meciuri asta ar explica multe...

albalbastru72
albalbastru72  •  26 Decembrie 2021, 16:18

Fuga dupa Planici si Mitrea e tot ce ne trebuie.Iar Pigliacelli sa nu mai lipseasca din poarta pina se retrage.

relu1250
relu1250  •  26 Decembrie 2021, 14:25

Deci.dupa o jumatate de sezon in care baietasul asta nu a jucat nimic,dar a luat salariul nemeritat,acum il cumperi cu o suma imensa ??Era o vorba, unde s-a rasturnat caruta cu ........,e clar locul, unde s-a rasturnat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează