FOTBAL  »  Superliga  »  FRF

Două vești de ultimă oră despre Liga 1 și Cupa României: ce așteaptă FRF și LPF de la UEFA și de ce e blocat țintarul primei etape

LPF insistă pentru a nu relaxa din start întreaga programare a etapelor de play-off. Sursă foto: GSP +31   FOTO
LPF insistă pentru a nu relaxa din start întreaga programare a etapelor de play-off. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 17:41

FRF așteaptă un răspuns oficial din partea forului de la Nyon privind posibilitatea de a anunța participantele în Europa până la începutul lui august, lucru care ar relaxa programul echipelor din play-off-ul Ligii 1.

  • Deși la Casa Fotbalului n-a ajuns încă niciun document oficial din partea forului continental, semnalele neoficiale primite de acolo susțin că UEFA va prelungi termenul pe care l-a dat inițial, 20 iulie.
  • Ar fi o veste bună fiindcă programul în care s-ar disputa cele 8 etape de play-off, dar și semifinalele și finala Cupei, s-ar putea aerisi.
  • În varianta actuală, aceste 11 date ar presupune disputarea de meciuri în fiecare weekend, dar și la mijloc de săptămână, în intervalul 13/14 iunie - 19/20 iulie.

Totuși, LPF insistă pentru a nu relaxa din start întreaga programare a etapelor de play-off, tocmai pentru a-și păstra date disponibile pentru meciurile care ar trebui amânate în cazul apariției unui caz pozitiv cu coronavirus

Primele 3 clasate în Liga 1, plus câștigătoarea Cupei vor fi echipele care vor reprezenta România în cupele europene. În penultimul act al Cupei, care se va disputa în dublă manșă, s-au calificat FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași.

De ce nu a anunțat LPF programul primei etape din Liga 1? 

Până la un răspuns clar din partea UEFA, privind extinderea termenului până la care să fie anunțate echipele pentru cupele europene, LPF ar fi trebuit să anunțe deja programarea primei etape, pe zile și ore. Încă nu a făcut-o, deși au mai rămas 10 zile până la start. 

Motivul? LPF și FRF nu ajung la un acord privind ce competiție să se joace în primul mijloc de săptămână după startul campionatului: Liga 1 sau turul semifinalelor de Cupă, în funcție de care să fie stabilite inclusiv partidele din prima rundă. 

FRF nu e foarte încântată să programeze atât de devreme jocurile din Cupă, în vreme ce LPF nu dorește să pună toate cele 14 echipe să joace chiar de la început două etape într-un timp atât de scurt. Cel mai probabil, până vineri situația se va debloca și există două scenarii:

  1. dacă UEFA va extinde termenul până la 2/3 august, atunci mijlocul primei săptămâni după reluarea campionatului nu va conține niciun meci, pentru a oferi echipelor o readaptare treptată la ritmul jocurilor;
  2. al doilea: dacă UEFA nu va extinde acel termen sau dacă nu va răspunde în aceste zile, atunci cel mai probabil în intervalul 16-18 iunie vor fi programate meciurile din semifinalele Cupei, în care sunt implicate doar 4 echipe, spre deosebire de Liga 1. 

Programul prima etapă Liga 1, la reluare

PLAY-OFF:

  • CFR - FCSB 
  • Craiova - Botoșani
  • Astra - Gaz Metan

PLAY-OUT:

  • Dinamo - Chindia
  • Viitorul - Poli Iași
  • Sepsi - Hermannstadt
  • Voluntari - Clinceni

CLASAMENT LIGA 1: CFR Cluj e la 4 puncte de FCSB și CS Universitatea Craiova

+27 FOTO

VIDEO. Plan secret al lui Răzvan Burleanu?! Șeful FRF, acuzat la GSP LIVE: „Vrea să desființeze LPF pentru bani”

Citește și alte știri despre Liga 1: 

EXCLUSIV Scandal la Mediaș! » Primăria și Transgaz refuză să mai finanțeze echipa până când Mărginean nu demisionează!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
dora
dora  •  02 Iunie 2020, 20:54

Italienii incep pe 20.06 si termina pe 02.08. Probabil ca la ei ”semnalul” de la UEFA a ajuns mai repede decât la noi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează