FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA I ESTE PE 9 ÎN CLASAMENTUL COEFICIENŢILOR

Vezi cîte tururi preliminare trebuie să depăşim în cupele europene!

Articol de GSP - Publicat marti, 11 mai 2010 00:00

România este pe locul 8 în clasamentul coeficienţilor UEFA cu un total de 39,491, în urcare cu o poziţie faţă de anul trecut. gsp îţi spune cum arată configuraţia tururilor preliminare pentru formaţiile româneşti.

Şi în 2010, campioana din Liga I merge direct în grupele Ligii Campionilor, în timp ce echipa clasată pe 2 va trebui să treacă de două tururi pentru a-şi cîştiga locul printre cei mai buni.

În Europa League situaţia stă la fel ca şi în stagiunea precedentă. Astfel, vom avea două formaţii calificate în play-off (locul 3 şi cîştigătoarea Cupei), una în turul 3 preliminar şi una în turul doi.

În cazul în care clasamentul final l-ar copia pe cel de acum, Dinamo ar trebui să depăşească nu mai puţin de 3 adversari pentru a ajunge în grupele C2, în timp ce Unirea Urziceni va avea două obstacole serioase înaintea celei de-a doua participări consecutive în Ligă.

Steaua, în urcare cu o poziţie faţă de anul trecut, scapă de un oponent şi cîştigă încă două săptămîni de odihnă înaintea debutului european.

Echipele din Liga I în cupele europene 2010 - 2011:

Champions League

campioana - direct în grupe (14/15 septembrie)
locul 2: turul 3 preliminar (tur 27/28 iulie, retur 3/4 august)

Europa League

locul 3: playoff (tur 19 august, retur 26 august)
cîştigătoarea Cupei: playoff (tur 19 august, retur 26 august)
locul 4: turul 3 preliminar (tur 27 iulie, retur 5 august)
locul 5: turul 2 preliminar (tur 15 iulie, retur 22 iulie)

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
 •  12 Mai 2010, 12:52

C1 campioana - direct în grupe locul 2: turul 3 preliminar C2 locul 3: playoff cîştigătoarea Cupei: playoff locul 4: turul 3 locul 5: turul 2 Daca CFR si Vaslui vor ocupa locurile 1 si 2 in campionat si avand in vedere ca tot ele joaca si finala cupei, cine va ocupa locul in C2 din partea Cupei Romaniei? Nu cumva trebuie sa se joace si finala mica? Deci locul 6 nu este sigur de C2, corect?

steaua_koln
steaua_koln  •  11 Mai 2010, 19:03

doamne cati disurusi pe aici ,ce intrebari,ce comentarii....multi ni inteleg nici clasamentu nici cum e cu participarea in cupele europene...........uitati-va si voi cine posteaza comentarii aici....ptr astia care nu pricepeti mai nimic mai bine intrebati ma decat sa deveniti penibili....oricum e bine ca mai vad si astfel de lucruri asa ne facem o idee despre unii care comenteaza pe aici...ce o fi asa greu de inteles cine joaca in europa???vai de capul vostru............. e greu ce sa mai-:))

 •  11 Mai 2010, 18:44
Postat de sibelius pe 11 Mai 2010, 15:51

Atunci s-ar putea sa fie un meci de baraj Dinamo- FC Brasov.

mah...se vede k n-ai nici o idee despre fenomenul fotbal...indiferent cine castiga cupa locul 6 merge in tururile preliminare EL

Vezi toate comentariile (22)
Comentează