FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Rapid a redus diferența dintre rezultatele obținute acasă și cele din deplasare, dar Angelescu vrea mai mult: „Poate o să reușim”

Foto: Facebook @ FC Rapid 1923
Foto: Facebook @ FC Rapid 1923

Articol de - Publicat marti, 17 octombrie 2023 15:06 / Actualizat marti, 17 octombrie 2023 15:50

Jocul Rapidului pe „Giulești” e încă superior celui de pe terenurile adverse, dar diferența de randamente după 12 runde, față de precedentul campionat e mult redusă acum. Elevii lui Bergodi sunt în obiectiv, pe locul 3, dar și în pierdere de viteză comparativ cu același interval, anul trecut având 24 de puncte, iar acum cu două mai puține

Unul dintre acționarii Rapidului, Victor Angelescu, a spus, potrivit Digi Sport, că la capitolul „minusuri" în acest sezon ar fi „probabil discrepanța dintre felul în care arată echipa pe teren propriu și cum arată în deplasare. Mi-aș dori să jucam în deplasare aproape de cum jucăm acasă, poate o să reușim".

Cu toate liniile spre titlu! » Premieră absolută la FCSB în acest sezon
FCSB
Cu toate liniile spre titlu! » Premieră absolută la FCSB în acest sezon

Discrepanța dintre meciurile câștigate de Rapid acasă și în deplasare a scăzut considerabil

Făcând însă o comparație cu rezultatele din precedentul campionat, după 12 etape, rezultă că giuleștenii au făcut progrese la ameliorarea diferenței dintre rezultatele de acasă și cele din deplasare.

În sezonul trecut, după 12 runde, Rapid avea procent maxim de reușită în Giulești, 5 victorii în 5 partide, în timp ce pe alte terenuri, din 7 meciuri obținuse 3 succese și înregistrase 4 înfrângeri. Deci procentul de reușită era de numai 42%, față de 100% pe propria arenă.

Sezonul acesta, situația este total schimbată, mai ales că pe Superbet Arena Giulești, elevii lui Cristiano Bergodi au început dezastruos, cu două remize și un eșec, în timp ce în deplasare aveau deja două victorii și numai o înfrângere. 

Iar acum, situația după 12 etape este următoarea: acasă au obținut 4 succese, două remize și un eșec, adică un procent de reușită de 66%, iar în deplasare, cu două victorii, două remize și o înfrângere, procentul este 53%.

Este evident că discrepanța între rezultatele de pe teren propriu și cele din deplasare a scăzut considerabil.

Rapid a înregistrat victorii mai puține, dar a marcat goluri mai multe

Dar în același timp, la general, Rapidul e în scădere de turație după 12 runde, comparativ cu același moment al sezonului trecut. Atunci avea în total 8 victorii și adunase 24 de puncte, în timp ce acum are numai 6 succese și a acumulat doar 22 de puncte. 

Un progres e totuși la capitolul numărului de înfrângeri, 4 în campionatul precedent, numai două în cel actual. Și la capitolul golaveraj, giuleștenii stau mai bine acum. 

Sezonul trecut marcaseră numai 13 goluri și primiseră 8 după 12 runde, acum au înscris aproape dublu, 25, și au încasat 14. Adică un atac mai productiv, dar o defensivă mai permisivă.

VIDEO. Victor Angelescu, acționarul Rapidului, a oferit primele detali despre accidentarea lui Albion Rrahmani: „Probabil că o lună tot va lipsi, este o pierdere mare”

Citește și: 

Stabilit de peste doi ani în România, un islandez a ochit ce ne lipsește: „Dacă vreți mai sus, asta trebuie să faceți!”

Gigi Becali a decis » Cum o să arate FCSB cu Voluntari: Rotariu scoate din joc nume grele

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează