FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

EXCLUSIV Victor Becali explică ce l-a determinat pe Alexandru Ioniță să recunoască faptul că a folosit metode interzise: „Pedeapsă de 4 ani? Te apuci de altceva”

Alexandru Ioniță (în alb), la Astra Giurgiu +7   FOTO
Alexandru Ioniță (în alb), la Astra Giurgiu

Articol de GSP - Publicat marti, 26 ianuarie 2021 20:12 / Actualizat marti, 26 ianuarie 2021 20:32

Victor Becali, consilier la firma care îl impresariază pe Alexandru Ioniță II (26 de ani), a dezvăluit ce sfat i-a oferit clientului său în privința anchetei legată de tratamentul urmat de acesta și de alți doi fotbaliști ai Astrei, Takayuki Seto și Kehinde Fatai.

  • CONTEXT: GSP a aflat că la ultimul termen al comisiei ce anchetează cazurile lui Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată! (Detalii AICI)
  • Articolul 62 din Legea antidoping specifică în mod clar cum se pun în practică sancțiunile. Iar alineatul 2 susține: „În situația în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiți vinovați de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiției, pe lângă sancțiunile aplicate individual sportivilor implicați, va sancționa echipa respectivă cu descalificarea și pierderea punctelor".
  • La următorul termen,  pe 4 februarie, e posibil ca cei trei să fie suspendați, astfel că decizia Agenției Naționale Anti Doping ar duce la excluderea Astrei din Liga 1.

După ce s-a sfătuit cu Victor Becali și cu membrii familiei, Alexandru Ioniță a decis să colaboreze cu membrii Agenției Naționale Anti-Doping, tocmai pentru a se putea încadra în punctul de regulament WADA care specifică faptul că orice sportiv care recunoaște, care oferă detalii și care ușurează ancheta are parte de o reducere chiar și cu 75% a pedepsei maxime, care în acest caz prevede nu mai puțin de 4 ani de suspendare! 

Așadar, a povestit în detaliu ceea ce s-a petrecut cu el, dar și cu colegii săi, în interiorul clinicii din București, în timpul acelei terapii. 

Victor Becali: „Îi spun lui Alexandru Ioniță ce e mai bine pentru el”

Cum a ajuns Ioniță să facă acest lucru explică Victor Becali într-o intervenție la emisiunea GSP Live: „El are 26 de ani, eu nu o pot obliga nici pe fata mea să facă ceva, pot doar să o sfătuiesc. Eu îi spun și lui ce e mai bine pentru el. «Bă, ai 26 de ani. Ai făcut o greșeală că ai fost acolo și ai făcut chestia asta fără să întrebi doctorul. Tu îți hotărăști destinul». Pedeapsă de 4 ani la 26 de ani? Te apuci de altceva

Ceilalți, jucători de peste 30 de ani, sunt într-o altă situație. I-am spus să ia cea mai corectă decizie pentru el. Asta e să spui adevărul dacă beneficiezi și de clemență. Trebuie să colaborăm cu autoritățile statului”.

Victor Becali nu consideră că  Astra Giurgiu, clubul de care aparțin cei 3, se află în culpă: „Eu nu cred că are vreo vină clubul”. 

Citește mai multe știri despre subiectul dopajului de la Astra:

Răzvan Burleanu, despre posibilitatea ca Astra să fie exclusă din Liga 1: „Suntem foarte fermi din acest punct de vedere”

Pericol pentru România » Risc maxim dacă Astra n-ar fi exclusă din Liga 1 pentru dopaj

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
undergrant
undergrant  •  26 Ianuarie 2021, 22:00

Victor Becali l-a sfatuit sa faca singurul lucru normal pe care il mai putea face nefericitul...

1391972634181505
Adrian Popescu  •  26 Ianuarie 2021, 21:32

Așadar Victor Becali recunoaște că el este sursa informațiilor GSP despre Ioniță...Apoi ca să îl scoată pe Ioniță, probabil pe o sumă cu multe zerouri, împreună cu GSP și PSD-istul Balaj(numit de Dragnea în funcție și devenit ulterior o sursă acoperită GSP), Victor Becali a început un balet informațional consiliat de GSP...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează