FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZE

Victor Pițurcă s-a prezentat la sediul Poliției » Declarații dure la plecare: „E un mare abuz!” » Ce rol susține că au avut el și fiul său în afacerea cu MApN

Articol de - Publicat miercuri, 01 februarie 2023 15:00 / Actualizat miercuri, 01 februarie 2023 15:24

Eliberat marți, după ce a fost reținut pentru 24 de ore, Victor Pițurcă (66 de ani) s-a prezentat azi la sediul Poliției. La final, a vorbit despre acuzațiile care i se aduc.

  • CAZUL PE SCURT:
  • Fostul selecționer Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN
  • Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro. Juniorul a fost audiat și el la sediul DNA și a fost pus sub control judiciar
  • Dacă e găsit vinovat, Victor Pițurcă poate fi condamnat la închisoare de la 2 la 7 ani!

Fostul selecționer se află sub control judiciar, astfel că este obligat să se prezinte la Poliție sau în fața autorităților ori de câte ori este chemat.

Așteptat de mai mulți reporteri, Victor Pițurcă nu a răspuns întrebărilor primite, declarând doar „Nu am nicio treabă cu miniștrii”.

La ieșirea din sediul Poliției, Victor Pițurcă s-a oprit și a oferit o serie de declarații. Acesta și-a susținut nevinovăția și a explicat care a fost rolul său în afacerea fiului, Alexandru Pițurcă, cu MApN.

Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă
AUDIERI
Decizia Tribunalului București, după ce DNA a cerut arestare preventivă de 30 de zile pentru Alex Pițurcă

Victor Pițurcă: „Nici eu nu știu de ce sunt acuzat”

„Nici eu nu știu de ce sunt acuzat. S-au scris multe bazaconii, care nu au nimic în comun cu adevărul. Se spune că aș fi oferit bani, că aș fi fost într-o afacere... 

Pe domnul Țuțu l-am văzut o singură dată, la el la birou. Nu am nicio legătură cu el. Băi, fraților, nu mai avem voie să mergem în birou la cineva? Am fost cu băiatul meu în birou și cu încă cineva. Eu am o firmă de armament din Filiași și credeam că pot face o facere. Am fost în birou la Țuțu, am vorbit 30 de minute și am plecat. Eu voiam să vând fabrica, el mi-a propus o altă afacere, fabricare de pistoale. L-am văzut doar o dată și am vorbit prin mesaje pe WhatsApp, două propoziții. Nu poți să vorbești cu un om? După aceea ești supus acestor abuzuri...

O să vedeți că e adevărat ce spun. Dacă era ceva concret, nici nu pot să-mi imaginez ce-mi făceau. Eu și fiul meu nu am văzut nicio mască! Noi nu avem nicio legătură. 

MApN a cumpărat de la o firmă o serie de produse. Firma lui Alexandru nu a fost implicată. Doar a investit banii pe care i-am dat eu. Ce produse? Nu știu. Habar nu am. Măști, măști de gaz... Credeți că știu? Băiatul meu a vrut să intre în această afacere. După o săptămână, am vrut și eu să-i cunosc pe oamenii care i-au propus afacerea. Atât. Dar nu știu pe nimeni din această afacere”, a spus Victor Pițurcă la Digi24.

Victor Pițurcă: „Procurorii nu mi-au prezentat nicio probă”

Acesta a continuat.

„Procurorii nu mi-au prezentat nicio probă. Doar că am stat 30 de minute la Țuțu în birou. Eu nu am dat nicio declarație, nu am semnat nimic. Pe românește, nu «am dat în gât» pe nimeni. Pițurcă nu face niciodată așa ceva! 

Vă spun cum am fost implicat: l-am împrumutat pe fiul meu ca să cumpere aceste produse. Sunt complet nevinovat! Este un mare abuz. Era afacerea fiului meu! Fraților, nu ne interesa pe noi dacă măștile erau neconforme. Firma cu care era asociat fiul meu s-a ocupat de aducerea produselor. 

Acea firmă, nu știu cum se numește, a venit cu afacerea și a luat 40% din profit. Noi nu am avut nicio legătură cu aceste produse. Iar eu nu am nimic în comun cu această afacere. 

Fiul meu nu a intermediat nimic. Firma lui a investit bani. Eu i-am dat bani lui Alex, Alex a dat bani în China pentru produse. A treia firmă știa de afacere, ea a luat produsele. Știa Alex de afacere? Dacă știa mai lua acea firmă în combinație dacă știa să cumpere? Nu am comis nicio ilegalitate! 

Alex e foarte supărat. A intrat într-o afacere... Eu nici nu am vrut. Vă imaginați cât regret. Mie nu îmi trebuia... Acum și el e sub control judiciar. Am spus prea multe și s-ar putea să am probleme. Oamenii se pot lega de orice. Problema e că cei care iau aceste decizii nu sunt judecați”, a adăugat Pițurcă.

Cazul măștilor neconforme la MApN, dezvăluit de Libertatea

Libertatea a scris în 2022 despre un contract amintit de procurori în comunicatul public referitor la Victor Pițurcă. E vorba de o investigație despre „pasa" de 11 milioane de lei pe care fiul fostului selecționer, Alex Pițurcă a primit-o din bugetul MApN, printr-o firmă care a livrat măşti neconforme pentru medicii din spitalele militare COVID.

  • MApN a încheiat contractul cu firma Helios Dentserv, dar ulterior 98% din bani au mers către PAV Green Energy, compania lui Piţurcă jr.
  • 100.000 de măşti FFP3 din acest contract au fost distribuite în unităţile sanitare ale MApN, iar după patru luni s-a descoperit că ele erau neconforme
  • MApN a dat în judecată Helios Dentserv, cerându-şi banii înapoi, dar apoi părţile s-au împăcat!
  • Valoarea contractului era de 13.459.138 de lei. Helios Dentserv trebuia să livreze către MApN: 1.000.000 de măști chirurgicale FFP1, 300.000 de măşti FFP2, 100.000 de măşti FFP3, 10.000 de viziere, 50.000 de ochelari de protecție.
  • Procurorii DNA spun că, în schimbul a 50.000 lei, Gabriel Țuțu de la ROMARM a lăsat să se înțeleagă că are influență în MApN pentru încheierea contractului și plasarea măștilor în Ministerul Apărării.

VIDEO Gigi Becali a comentat cazul lui Victor Pițurcă: „Nu mai merge ca pe vremuri”

Citește și: 

Mititelu a vorbit cu Pițurcă: „O spun cu sufletul curat” + „Vrea 7 milioane de euro de la mine”

Gigi Becali recunoaște că e slab ca „antrenor”: „Da, am făcut greșeli la schimbări. Dar cui să-i reproșez? Mie” » Cum a glumit cu MM Stoica după meci

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
danglumetu
danglumetu  •  02 Februarie 2023, 13:18

dupa hrebenciuc, cocos si cine-o mai fi, inca unul care e posibil sa-si bage copilul in puscarie!

rav410wrc
rav410wrc  •  02 Februarie 2023, 09:13

Felicitari Victor Piturca !! In alta ordine de idei, cica AGRAMATUL de tibi, si-a montat inverter-ul pe casa, iar panourile solare le-a pus in baie ... Asa a-nteles, PROSTU', ca se-ncalzeste apa mai repede :))))

Mondo
Mondo  •  01 Februarie 2023, 22:07

Nevinovat, a spus Dragomir. Nici nu se poate altfel Piti, si progenitura merge si la biserica ca asa i-a invatat diabolicul Becali. Fura cit poti ca te spovedesti la popa si esti ca nou. De remarcat ca cei mai multi puscariasi sint intr-un fel sau altul asociati cu FCSBul.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează