FOTBAL  »  Superliga  »  ACUZE

Victor Pițurcă, despre scandalul de la DNA: „Scopul era să ne încătușeze ca pe frații Tate”

Articol de - Publicat joi, 12 octombrie 2023 12:20 / Actualizat joi, 12 octombrie 2023 14:42

Victor Pițurcă (66 de ani) a vorbit despre scandalul de la începutul anului, când el și fiul său, Alex, au fost acuzați de DNA.

CAZUL PE SCURT:

  • Fostul selecționer Victor Pițurcă e acuzat de cumpărare de influență în dosarul măștilor neconforme achiziționate de spitale MApN
  • Prin acest contract, o firmă a fiului său, Alexandru Pițurcă, a încasat 2,2 milioane de euro.
  • Victor Pițurcă a fost reținut la finalul lunii ianuarie pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar, iar juniorul a fost audiat și el la sediul DNA și a fost pus sub control judiciar. Între timp, măsura controlului judiciar a fost ridicată
  • Ei nu au fost încă trimiși în judecată. Au calitatea de suspecți, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, aflat încă la parchet și nesoluționat încă prin trimiterea în judecată sau clasare

Invitat la podcastul „ Ameritat cu Nasrin”, fostul antrenor a vorbit despre acel dosar și i-a acuzat pe procurorii DNA că au făcut un abuz și că au vrut să-și facă imagine pe seama lui.

Victor Pițurcă acuză: „Scopul era să ne încătușeze și să ne ia ca pe frații Tate”

„Asta s-a dorit (n.r- el și fiul său să fie în atenția media). Ăsta a fost scopul. Pentru că nu s-a întâmplat nimic. Dacă despre Alex putem spune că a fost în afacere, eu nu am avut nimic.

A fost o afacere foarte corectă. S-a scris că după pandemie au fost mii de cazuri în care s-au luat foarte mulți bani. Nu înțeleg cum s-a găsit această afacere, pentru că nu există niciun prejudiciu. Totul a fost foarte legal.

Nu mă așteptam să fiu privat de libertate. Într-o vineri, m-a sunat un număr necunoscut. Era de la DNA și mi-a zis ca luni să vin la DNA. Am întrebat de ce și mi s-a spus că este vorba despre afacerea legată de materiale de COVID. Alex, la fel. Dar eu mă așteptam la ceva oficial...

 Scopul era să venim luni, să ne încătușeze și să ne ducă ca pe frații Tate. Asta s-a urmărit, dar din păcate nu s-a reușit. Alex era plecat și el a venit marți.

Asta s-a întâmplat. De ce? Cred că fiindcă cel care era procuror- șef a vrut să fie această tevadură. Peste ceva timp urmau să fie alegeri. Sau, cum mi se spune, «A intrevenit cineva, s-a întâmplat că cineva mai mare nu știu ce avea împotriva ta».

Victor Pițurcă, despre scandalul de la DNA: „Scopul era să ne încătușeze ca pe frații Tate”

Au apărut și multe dezinformări și minciuni, despre măști neconforme, despre falsuri, despre milioane de euro... Nu știu cum se va termina. Încă sunt inculpat. Ținta a fost un personaj, Țuțu Gabriel, care avea altele. Au fost băgat în aceeași oală cu cazul meu. 

M-a afectat foarte mult scandalul. Lumea vede, aude și chiar își face o impresie greșită. Abia după câteva zile lumea și-a dat seama de ce s-a întâmplat. Rămâne privarea de libertate și nu va trece cum cred cei care au făcut-o”, a spus Victor Pițurcă.

„Am învățat că nu trebuie să faci afaceri cu Statul”

„Trebuie să răspundă cei care au orchestrat aceste lucruri. Am fost ținut 24 de ore. A doua zi am mers acasă și trebuia să revin la DNA. Am sunat avocatul și am zis că aș vrea să vin prin spate, ca erau mulți jurnaliști. Procurorul a fost de acord, dar după am fost sunat de avocat și mi s-a zis să intru prin față, că așa a zis «cel mare». Ca să fiu văzut, să se facă vâlvă... 

A fost foarte dificil. Te gândești la un moment dat «Am făcut ceva?». Eram băgat într-o chestie pe care nicio înțeleg. Acuzația a fost că am cumpărat influență. O prostie... Eu eram cel cu banii. Trebuiau ca alții să vină la mine cu influență, ca eu să dau banii.

Am învățat că nu trebuie să ai afaceri cu Statul. Am discutat cu un domn, când am intrat în afacere, și mi-a zis «Tu ești investitor, dar tot vei fi chemat la un moment dat la DNA. Pentru că e afacere cu DNA». Probabil am deranjat pe cineva...”, a adăugat Pițurcă.

VIDEO Marian Iancu și Pițurcă s-au reîntâlnit după scandalul violent de la TV: „Când m-a văzut în birou, a dat să iasă. Atunci i-am spus: «Vino încoace!»”

Citește și: 

„Au nevoie de cineva pe care să dea vina” » John Koveos, acționarul firmei care a produs suplimentul consumat de Simona, reacționează după investigația GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează