FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

Victor Pițurcă, revoluție împotriva regulii U21 impuse de FRF: „E ilegală! Voi discuta și cu celelalte echipe din Liga 1”

Articol de GSP - Publicat marti, 03 septembrie 2019 16:25

Victor Pițurcă (63 de ani) a susținut astăzi prima conferință în calitate de manager general al celor de la CS Universitatea Craiova și a lansat deja primul atac. 

Regula introdusă de FRF prin care formațiile de Liga 1 sunt obligate să înceapă meciurile cu cel puțin doi jucători sub 21 de ani îl încurcă. Managerul oltenilor anunță o alianță împotriva lui Răzvan Burleanu pentru schimbare regulii.

„În primul rând, regula nu e una legală! Tu, ca Federație, nu poți obliga cluburile să introducă ce jucători vrei. Poate, la un moment dat, vei fi obligat să introduci o femeie în teren. Nu mi se pare normal. Bine, e important pentru echipa națională să li se dea o mare atenție tinerilor, dar nu poți obliga.  

Așa cum spunea și Mircea Lucescu, valoarea fotbalului românesc scade. Era arhisuficient să avem un jucător. Eu deja am vorbit cu patronul Mihai Rotaru, vom discuta și cu celelalte echipe din prima ligă și trebuie să facem ceva în sensul ăsta. Nu mi se pare o decizie normală”, a declarat Victor Pițurcă

Regula U21 e contestată din nou

Victor Pițurcă se adaugă unei liste lungi de antrenori și conducători din Liga 1 care dezavuează această regulă. Printre cei mai vehemenți constestatari se numără Dan Petrescu, Dan Alexa, Mihai Teja sau Costel Enache.

Împotriva Federației conduse de Răzvan Burleanu s-a răsculat și Gigi Becali, dar dintr-un motiv diferit. Patronul celor de la FCSB contestă obligativitatea înființării unei secții de fotbal feminin. 

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
dansy
dansy  •  03 Septembrie 2019, 18:06

Si eu sunt de acord ca regula este abuziva.Are dreptate unul dintre voi care arata cum se pot face rost de bani,cum federatia ar trebuie sa mai taie de la primele uriase pe care le baga in buzunar pe spatele cluburilor.Nu merge comparatia cu Balaci ,Hagi,Dobrin pentru ca aia au fost exceptii.Mai bine un campionat de tineret cum era inainte si se juca in cuplaj cu echipele mari,iar tinerii arau asistati de foarte multi suporteri.Asa procedeaze toate federatiile din lume,numai desteptii nostrii inventeaza prostii.

10214392751272571
Raoul Fulgos  •  03 Septembrie 2019, 17:54
Postat de joze_maurinio pe 03 Septembrie 2019, 17:37

Bine ca am gasit motivul pentru care fotbalul romanesc e la fundul Budei fotbalului mondial. Se pare ca din cauza tanarului sub 21 de ani, practic un bebelus al fotbalului, echipele noastre au de suferit. Pai cum sa joci in fotbalul mare cand ai 10 batrani fantastici in echipa si unul cu biberonul iti strica valoarea! Ce jucatori in fotbalul mare au debutat sub 21 de ani? Niciunul, nici macar la noi. Parca Dobrin avea 41 de ani cand a debutat la FC Arges, nu 14. Pele, Maradona, Messi, Ronaldo sau C.Ronaldo (astia e 2 persoane pentru aia care nu stiu fotbal, ca Becali), TOTI au debutat la peste 30 de ani in fotbalul mare. Iar, mai Pitzi, daca bagi femei in echipele astea de prastii de la noi, sigur vor juca mai bine, chiar si in perioade de tampon. Vedeti-va bai de fotbal si bagati numai tineri, ca *** chiar nu au nicio valoare!

Corect punctat. De ce ar fii unele echipe dezavantajate de aceasta regula cind ea se aplica la fel la toate echipele din divizia A? Dar deh; mentalitati arhaice. Echipele mari din lume cheltuiesc enorm in tineret. Unul din motivele pentru care au succes. Ajax cum poate juca semifinala de Champions cu o echipa de copii? Daca Piti ar fii avut un fiu promitator, ar fii fost impotriva regulii de 21? Ma indoiesc.

observator_federal
observator_federal  •  03 Septembrie 2019, 17:49

Să fi fost, oare, corelată regula U21 inițiată de FRR cu strategia lui Gigi de a achiziționa -la un moment dat-cam tot ce credea el că prezintă interes din această categorie? Amintiți-vă cum se bucura el ("își freca mâinile") la gândul că celelalte cluburi vor veni să-i ceară lui jucători... Da, și cum îl mai felicita massmedia gigistă pentru tinerețea echipei și ce critici i se aduceau CFR-ului că are un lot îmbătrânit... Idei de afaceri în stilul Becali...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează