FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICT

Victor Pițurcă, scandal uriaș cu Mircea Sandu: „Băi, comunistule! Ce bani vrei să-ți dau?!”

Victor Pițurcă, 64 de ani, a dezvăluit un conflict pe care l-a avut la începutul anilor '90 cu Mircea Sandu (68), pe-atunci șeful FRF.
Victor Pițurcă, 64 de ani, a dezvăluit un conflict pe care l-a avut la începutul anilor '90 cu Mircea Sandu (68), pe-atunci șeful FRF.

Articol de GSP - Publicat sambata, 27 martie 2021 17:04 / Actualizat sambata, 27 martie 2021 17:26

Victor Pițurcă, 64 de ani, a dezvăluit un conflict pe care l-a avut la începutul anilor '90 cu Mircea Sandu (68), pe-atunci șeful FRF.

  • Pițurcă și Tudorel Stoica au plecat de la Steaua chiar înainte de Revoluție, ei semnaseră pe două sezoane cu Lens, '89-'91. Aveau să renunțe însă finalmente după numai un an la aventura din nordul Franței, pentru că Lens, o formație fără veleități la acel moment, rata lamentabil obiectivul promovării în L1 la capătul unui campionat cenușiu, terminat pe locul 8.
  • Pe parcursul contractului, cei doi erau obligați de Partidul Comunist Român să returneze o bună parte din salariu către țară.

Victor Pițurcă, spre Mircea Sandu: „Băi, comunistule! Nu-ți dau niciun leu!”

„După ce ne-am transferat la Lens, eu și Tudorel Stoica trebuia să dăm bani înapoi pentru partid. Trebuia să mergem în fiecare lună la Paris, la Ambasadă. În jur de 50% din salariu se întoarcea în țară. Tudorel, corect cum e el, se ducea mereu, eu nu prea voiam, îi ziceam că n-am chef.

Între timp, a venit Revoluția. Iar eu, care nu am dat banii înainte de decembrie 1989, le-am zis comuniștilor că nu mai iau niciun leu de la mine! Tudorel era ofticat, el a pierdut mulți bani. Eu de un an nu dădusem niciun cent. 

După '90, mi-a cerut Mircea Sandu banii. Știam că nu mai are ce să facă: „«Băi, comunistule, ce bani vrei să-ți dau?! Ești nebun?! Nu-ți dau niciun leu!». Și nu i-am dat”, a declarat Pițurcă în cadrul emisiunii „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Ulterior, Victor Pițurcă și Mircea Sandu au colaborat în 3 rânduri, ca selecționer - președinte FRF: iunie 1998 - decembrie 1999, decembrie 2004 - aprilie 2009 și iunie 2011 - martie 2014.

4 goluria marcat Pițurcă în cele 28 de partide jucate pentru Lens în sezonul '89-'90, în liga secundă franceză

24 de ania fost Mircea Sandu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, între 1990 şi 2014

Mircea Sandu, despre prima întâlnire cu Hagi: „Eu eram jupânul acolo, dar el a venit cu un tupeu de machedon!”

Citește mai multe știri de actualitate:

Laurențiu Reghecampf a semnat cu noua echipă și a confirmat mutarea pentru GSP.ro!

„La vânătoare de turnători” » Mourinho caută sursa presei în vestiarul lui Tottenham

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  28 Martie 2021, 11:30

Ce nas are Nasul

Vezi toate comentariile (1)
Comentează