FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - CFR 2-1

VIDEO + FOTO Victorie de la 11 metri! Derby-ul dintre Rapid și CFR a fost stricat de arbitru, care a acordat greșit gazdelor două penalty-uri! Clasamentul ACUM

Rapid - CFR Cluj, în etapa #16, live +19   FOTO
Rapid - CFR Cluj, în etapa #16, live

Articol de , , , - Publicat duminica, 30 octombrie 2022 23:06 / Actualizat luni, 31 octombrie 2022 09:08

Rapid a câștigat derby-ul cu CFR Cluj, scor 2-1. Ambele goluri ale giuleștenilor au venit din lovituri de la 11 metri. 

172 de selecții sub tricolor. Doi dintre cei mai mari jucători ai țării. Mutu și Petrescu. Ce afiș! Asta la nici 10 zile de la duelul Mutu - Hagi. Giuleștiul e plin din nou, umplut și de istorie. Vișiniul e oricum universal valabil. Diferența acum, ca și la precedentul duel, e făcută de experiența ca antrenor. 

Mihai Stoica nu a așteptat finalul! Mesaj ironic după penalty-ul dictat aiurea în Rapid - CFR Cluj: „E grav!”
Rapid - CFR Cluj
Mihai Stoica nu a așteptat finalul! Mesaj ironic după penalty-ul dictat aiurea în Rapid - CFR Cluj: „E grav!”

Iar aici "prăpastia" dintre Mutu și Petrescu e colosală. "Bursucul" aproape că-și numără trofeele în paralel cu meciurile "Briliantului" ca principal. În clasament, "polii" sunt inversați, ce-i drept cu două runde mai puțin în dreptul "feroviarilor" din Cluj.

Rapid, victorie în derby-ul „feroviar” cu CFR Cluj

Giuleștiul a tremurat întâia oară, cum era de așteptat, la prima faxă fixă. Nimic nou! Experții lui Petrescu tratează cornerele mai ceva ca-n Anglia. E lege-n Gruia, ca fiecare centrare să fie finalizată. Minutul 2, Deac aproape că pune cu mâna mingea, Yuri, cel atât de contestat vizavi de posibila sa trădare cu destinație chiar în Giulești, trimite cu capul. Involuntar, Albu respinge de pe linia porții. Gâfâie repede Rapidul.

Îngheață din nou Giuleștiul! Cam zece minute mai târziu. În ciuda intervenției "kamikaze" a lui Ioniță asupra lui Petrila, talpă în plin pe gleznă, Malele "țâșnește" spre poarta lui Moldovan. Înscrie, elegant, ca un vârf pur. Cu șpițul! Bucurie anulată. Se ridică fanionul! 120 de secunde ce-au pus nod în gât suporterilor din Giulești.

Fluierul lui Cătălin Popa dă glas din nou poate celui mai vocal al 12-lea jucător din Superligă, galeria rapidistă. Tot ei, simțind talpa pe accelerație pusă de clujeni, i-au împins pe Săpunaru & compania spre mijloc, apoi spre jumătatea dominată de tricouri albe.

"Rapidul nostru..." se aude până la Ciurel. Pansament pentru echipa lui Mutu, care a simțit ușor forța CFR-ului, un adversar mult mai curajos și experimentat decât a fost Farul. Când elanul dat de ultrași a mutat balanța talentului. Au fost apoi minute bune de liniște pe teren, de echilibru, până când o minge lungă, urmărită de Luckassen, a stricat rutina stoperilor lui Petrescu. 

Îngheață iar Giuleștiul, acum cu altfel de speranțe. Cătălin Popa se duce la VAR, vede că Scuffet a ratat mingea și l-a lovit pe masivul vârf olandez și dictează penalty. Săpunaru e cerut de galerie, ia mingea și trage fără șanse pentru portarul ardelenilor. Ce boost, ce avânt pentru Rapid. Care a fost zgârcită în fotbal 35 de minute. Apoi și-a arătat colții. Și se putea și mai mult, dar Ioniță II, față-n față cu Scuffet, s-a pripit, a tras slab, pe jos. Răzbunarea n-a venit, însă a venit revanșa portarului italian, "demon" la penalty.

+15 FOTO

Rapid triumfă din două penalty-uri

Când mecanismul lui Petrescu scârțâie, rotițele se blochează, e nevoie de o fază fixă. E limpede că "Bursucul" deține o rețetă, un secret. Când nimic nu mai mergea, intervine specialitatea casei în Gruia. Centrare Deac, iar în mijlocul careului se ridică, peste toți, un tricou alb. Acum a fost Muhar, gol cu capul. Deja vu? Cam da. 

Cum a fost și invers, la poarta CFR-ului. Burcă, stoperul de bază al lui Petrescu, a fost păcălit de Dugandzici. Penalty inventat de Popa! Tot fostul jucător de la CFR, intrat pe parcurs, și-a dorit răzbunarea. Pe Petrescu, pe CFR. Pe toată lumea. L-a învins pe Scuffet, din nou avantaj pentru Rapid. Un avantaj fragil, păstrat totuși mai ușor decât se așteptau de giuleșteni. Obosită, parcă și în criză de idei, CFR n-a ripostat și pleacă fără nimic din Giulești. 

Clasamentul actualizat în Liga 1

FINAL » Rapid - CFR Cluj 2-1

Rapid - CFR Cluj, echipe de start:

Rapid: H. Moldovan - Onea, Săpunaru, D. Grigore, J. Morais - Kait, Al. Albu, Emmers - Sefer, Luckassen, Al. Ioniță II 
Rezerve: Drăghia - Fl. Ștefan, Crepulja, Ignat, Iacob, A. Ciobanu, Pănoiu, Dugandzic, Vojtus 
Antrenor: Adrian Mutu

+15 FOTO

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Braun - Boateng, Muhar, Bordeianu - Petrila, Malele, C. Deac 
Rezerve: Bălgrădean - R. Bălan, Kolinger, Hoban, Cvek, Roger, Birligea, Mistrati, Janga 
Antrenor: Dan Petrescu

  • Dan Petrescu improvizează în flancul stâng al defensivei. În lipsa lui Camora, operat de apendicită, îl folosește pe Christopher Braun, fundaș dreapta de meserie. 

Stadion: Rapid Giuleşti (Bucureşti)
Arbitru: Popa Cătălin (Piteşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Gheorghe Bogdan (Bucureşti) / Arbitru VAR: Haţegan Ovidiu (Arad), Arbitru AVAR: Bucsi Imre-Laszlo (Sfântu Gheorghe)

Petrescu s-a întreținut cu toată lumea

Cu mai bine de o oră înaintea startului meciului, Dan Petrescu a intrat pe teren împreună cu jucătorii, la "inspecția gazonuluIui". Cu multe cunoștințe printre actualii rapidiști, "Bursucul" nu a apucat să ajungă prea departe.

S-a îmbrățișat, pe rând, cu foștii elevi, Dugandzic, Florin Ștefan și mai ales Jakub Vojtus, alături de care a glumit mai multe minute în șir. Când se îndrepta spre vestiar a dat și peste Adrian Mutu, așa că prezența la cabine și-a amânat-o cu mai bine de un sfert de oră. Cei doi au avut multe de povestit, nu îniante să se îmbrățișeze.

Moment special înainte de Rapid - CFR Cluj

Ioan „Mache” Mihai (76 de ani), primul lider al galeriei giuleștene, va avea parte de un moment special înaintea meciului Rapid - CFR Cluj. Aflat în cărucior, va fi dus în fața peluzei rapidiste pentru un salut aparte.

Pentru rapidiști, Ioan Mihai, fost actor la teatrul de revistă „Constantin Tănase”, e cunoscut ca „Mache” sau „Crețu”. Și recunoscut ca primul șef al galeriei giuleștene, care s-a născut cu adevărat, ca grup, în anii '60.

VIDEO. Fanii Rapidului, pregătiți de derby-ul cu CFR Cluj

Citește și alte știri din Liga 1:

Război pe față între Adrian Mititelu și Peluza Sud: „Au declanșat autodistrugerea clubului! Suntem în implozie!”

„Perla” celor de la CSU Craiova are model un rival din Liga 1: „Îmi place cu protejează, tehnica în regim de viteză, cum șutează!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (164)
talpaiadului
talpaiadului  •  01 Noiembrie 2022, 14:01
Postat de piramidon pe 01 Noiembrie 2022, 12:39

Iti repet ...eu nu am spus ca Luccasen trebuia sa ia rosu ...am intrebat doar daca rapidistii nu cred ca trebuia rosu ( asa cum pretind ca trebuia sa primeasca rosu jucatorul de la Botosani care...a facut un atac la minge si...) ! Intelegi sper diferenta intre afirmatie si intrebare ? Referitor la Deac ...banuiesc ca nu cunosti regulamentul ...Deac avea mingea sub control..scapa singur spre poarta ...nu erau sanse sa fie ajuns de un jucator de la Rapid ...cartonas mai rosu ca asta nu exista ( e practic un rosu de manual )! Dar cum am scris...fiecare are dreptul la o opinie :)

Bun, deci am ramas doar la diferenta de opinie in privinta fazei cu Deac, care era la 30 de metri de poarta si erau alti doi jucatori ai Rapidului care se aflau cu 4-5 metri mai aproape de linia portii decat el si care ar fi putut teoretic sa ajunga langa el daca daca toti ar fi continuat alergarea. E adevarat ca Deac ar fi putut suta de la distanta in cazul in care Kite nu comitea fault, dar i-ar fi fost greu cu Kite langa el. Kite a gresit acolo faultandu-l pe Deac, el trebuia doar sa-l taloneze, Kite fiind mai rapid decat Deac. Faza de cartonas galben in opinia mea, considerand regulamentul (asa cum il inteleg eu) si mai ales spiritul jocului. Daca s-ar da rosu pentru astfel de faze, atunci am avea jucatori eliminati in majoritatea partidelor.

piramidon
piramidon  •  01 Noiembrie 2022, 12:39
Postat de talpaiadului pe 31 Octombrie 2022, 18:39

Raman la parerea ca la primul penalty nu se impunea nici o sanctiune pentru Lukassen. Nu e vina lui Lukassen ca Yuri a sarit ca in bazin si a cazut rau, acolo arbitrul trebuia sa dicteze fault in atac si sa-i acorde cartonas galben lui Scuffet pentru lovirea adversarului fara minge, chiar daca a facut-o din neatentie/neglijenta spre deosebire de Lukassen care a fost vinovat doar de o impingere usoara in lupta pentru balon cu adversarul. Iar Deac nu era in situatie iminenta de gol si nu era singur cu portarul in momentul faultului, nu-i poti pretinde arbitrului sa ia in considerare cat de rapizi sau lenti erau fundasii implicati, plus ca paralela ta cu Alibec nici macar nu e corecta, Alibec fiind mai rapid decat Deac.

Iti repet ...eu nu am spus ca Luccasen trebuia sa ia rosu ...am intrebat doar daca rapidistii nu cred ca trebuia rosu ( asa cum pretind ca trebuia sa primeasca rosu jucatorul de la Botosani care...a facut un atac la minge si...) ! Intelegi sper diferenta intre afirmatie si intrebare ? Referitor la Deac ...banuiesc ca nu cunosti regulamentul ...Deac avea mingea sub control..scapa singur spre poarta ...nu erau sanse sa fie ajuns de un jucator de la Rapid ...cartonas mai rosu ca asta nu exista ( e practic un rosu de manual )! Dar cum am scris...fiecare are dreptul la o opinie :)

Silviuzaharia77777777
Silviuzaharia77777777  •  31 Octombrie 2022, 20:46

LICUL4 ACOLO VA E LOCUL CIND ERAȚI IN LIGA 2 NU PREA ERAȚI VOCSLI RUȘINE 2 GOLURI NEMERITATE SAU JUCAȚI ***!@@

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (164)
Comentează
Close