FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - DINAMO 1-2

VIDEO A rezolvat problema apărării? ;) Andone și-a transformat stoperii în vârfuri, iar Dinamo a câștigat cu mari emoții la Timișoara, 2-1

Dorit în trecut de Dinamo, Doman (tricou violet) a fost aseară printre cei mai activi fotbaliști de pe teren
Dorit în trecut de Dinamo, Doman (tricou violet) a fost aseară printre cei mai activi fotbaliști de pe teren

Articol de - Publicat duminica, 06 noiembrie 2016 00:00

Dinamo și-a învins propriii demoni, legați de arbitraj și de avantajul 2-0, revenind pe o poziție de play-off după ce-a câștigat, cu mari emoții, la Timișoara cu stoperi transformați în vârfuri.

Dinamo a început ediția de campionat cu pretenții la câștigarea titlului, iar în prezent se zbate să prindă play-off-ul. Mâncată de deciziile arbitrilor și de propriile hotărâri, sperând să rezolve veșnica problemă a defensivei, "haita" a venit pe Bega cu intenția declarată de a învinge, doar că acțiunea din teren nu este încă pe măsura declarațiilor.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bănățenii au făcut seri negre mai multor formații din Liga 1, astfel că nu au fost impresionați de numele adversarilor. Cânu (9) a profitat de aiurita apărare a roș-albilor și era să scufunde iluziile "câinilor".

Mai buni în atac decât în propriul careu

Elevii lui Andone s-au pus pe treabă, nu de alta, dar se laudă întruna că joacă și pentru a-și salva antrenorul de refrenul toamnei în Ștefan cel Mare, "Demisia, demisia!".

Fostul apărător din anii '80-'90 chiar a rezolvat problema defensivei! Ofensiva nu e beton, însă stoperii s-au transformat în atacanți și-au rezolvat un meci-problemă cu emoții.

După două cornere, două goluri înscrise de fundașii centrali. Nedelcearu (25) și Marici (57) au urcat cu aplomb muncitoresc în atac și au marcat.

Nu înseamnă că jucătorii ofensivi au dormit în front. Nemec, muncitor și team-player, exact cum nu e Gnohere, a nimerit bara înaintea reușitei lui Nedelcearu, stoperul având meritul că a fost la locul potrivit.

Iar Palici a centrat perfect pentru conaționalul său. În tot acest timp, Vali Lazăr a hărțuit în repetate rânduri zona timișorenilor, arătând că nu aiurea e împins, verbal, de către Ando spre echipa națională.

Cu emoția-n gât

Cât e ea de "lanterna" campionatului, trupa alb-violetă are vână. Nu degeaba incursiunile lui Croitoru și Bărbuț au tăiat respirația dinamoviștilor. Iar 2-0 este cel mai periculos rezultat pentru bucureșteni. Astra a egalat etapa trecută după ce-a refăcut avantajul, același lucru l-a încercat și Timișoara.

Bărbuț i-a furat gândurile lui Marici, croatul a pus un picior prea în față neatent, iar Hațegan a arătat punctul cu var spre disperarea și în criticile vehemente ale oaspeților.

Doman (65) a executat cu stil, înscriind primul gol din acest sezon. Și a început iar chinul pentru Dinamo, psihicul brăzdat de fantomele trecutului luând din luciditatea roș-albilor.

Ando a răsuflat ușurat când a văzut că pe Doman nu-l mai țin bateriile și a fost schimbat. Atacurile Politehnicii au creat mai multă panică decât ale adversarilor.

Nemec (82) a muncit mult, însă n-a putut întinde piciorul atât de mult încât să împingă o minge în poartă. La ultima fază a meciului, Filip l-a jenat și blocat providențial pe Popovici salvând ritmul cardiac al echipei.

Ce-a zis Ioan Andone după meci:

  • "Singura problemă pusă de adversari a fost la loviturile libere. Asta ne e soarta, trebuie să suferim până la final. Și jucătorii cu experiență cad uneori"
  • "Clubul nostru a luat o poziție oficială în privința arbitrajului. Așa, e simplu de la TV, dacă a fost sau nu penalty. Dacă și Hațegan greșea, el care a venit direct din Liga Campionilor... Dacă a greșit, au fost erori mici"
  • "Știam ce poate Timișoara, golurile noastre nu au fost întâmplătoare"
  • "Roti a fost titular incontestabil 11 etape, apoi și-a pierdut locul în echipă fiindcă a jucat prost. Rămâne unul dintre cei mai talentați jucători din lot, eu îl vreau pe Rotariu cel de la începutul campionatului"
  • "Filip are o tăietură pe gleznă, destul de urâtă, sper să fie apt pentru Polonia. S-a bătut pe teren cu Bărbuț parte în parte, a făcut-o bine"
  • "Poate dacă și eu eram în tribunăm, strigam demisia antrenorului. Să ajungem în top 3 și apoi mai vorbim"

"Păcat că trebuie să suferim, până la ultima fază. Am meritat victoria. Trebuie să ne concentrăm mai mult, să nu mai stăm cu emoții"
Ionuț Nedelcearu, fundaș Dinamo

"Dacă era scorul 3-0 sau 4-0 pentru noi, nu se supăra nimeni. Am avut ocazii imense. Golul doi al nostru a fost o fază lucrată mult la antrenament"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"Am făcut doar două greșeli copilărești, iar asta ne-a costat. Arbitrajul a fost corect, iar noi ne-am ridicat la nivelul lui Dinamo, puteam obține mai mult, măcar un punct. Nu o văd pe Dinamo având șanse la titlu"
Cătălin Doman, mijlocaș ACS Poli

"Dacă deschideam noi scorul, altfel era rezultatul final. Dinamo ne-a învins din trei cornere, fiind eficientă la două. Chiar nu pricep cum am luat golurile, noi nu luam din faze fixe"
Bogdan Străuț, fundaș ACS Poli

"Sunt supărat, am avut multe ratări. Eu zic că e ofsaid la Nemec înainte de golul lui Marici, o să ajungem să facem și noi filmulețe pe internet. Decizie indecentă a «câinilor» la adresa arbitrilor. Să vă spun cum era Dinamo arbitrată pe vremea lui Ceaușescu, când Miliția era Miliție?!"
Ionuț Popa, antrenor ACS Poli

"Nu e ofsaid la golul lui Marici, asistentul Nicoară vede foarte bine faza"
Dan Lăzărescu, expert Dolce Sport

ACS Poli Parametru Dinamo
53% Posesie 47%
4 Șuturi pe poartă 3
7 Șuturi la poartă 8
6 Cornere 5

acs poli dinamo 1 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
368023036732853
Iuga Mircea  •  07 Noiembrie 2016, 06:12

D-le Lazarescu am o intrebare : daca dai faut in careu si11m, jucatorul care a faultat trebuie sa primeasca galben sau nu ,daca DA sunt curios daca ati scris in raport,daca nu sa va fie rusine,sa nu mai ziceti ca Dinamo nu e ajutata de arbitri????????? Marici trebuia eliminat deoarece mai avea un galben din min.29 si Hategan s-a facut ca ploua!!!!!!!!!!!!!!

mihai231
mihai231  •  06 Noiembrie 2016, 12:52

bei stie cineva..Valahu a murit?,,ca nu mai aud de el de ceva vreme...

cainelup
cainelup  •  06 Noiembrie 2016, 12:40

Hoooo, ce-au sarit meltenii cu lână, ca opăriți la coadă ! Etapa trecuta erați in transhumanță, d-aia tăceați ca porcu-n papușoi ? Oricum, "Dinamo și-a învins propriii demoni", nu cred. Demonii lui Dinamo sunt conducatorii si antrenorii, iar aia sunt bine-mersi, deocamdata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează