FOTBAL  »  LIGA 1  »  SEPSI

VIDEO Adnan Aganovic: „Hagi m-a învățat fotbalul adevărat! O să-i mulțumesc toată viața”

La aproape 33 de ani, Adnan Aganovic s-a întors în România, la Sepsi, club alături de care speră să meargă în cupele europene. Se simte jumătate român.
La aproape 33 de ani, Adnan Aganovic s-a întors în România, la Sepsi, club alături de care speră să meargă în cupele europene. Se simte jumătate român.

Articol de - Publicat marti, 06 octombrie 2020 16:47 / Actualizat marti, 06 octombrie 2020 16:47

La aproape 33 de ani, Adnan Aganovic s-a întors în România, la Sepsi, club alături de care speră să meargă în cupele europene. Se simte jumătate român.

- Adnan, faci ce faci și te întorci în România. Acum la Sepsi! Cum ai ales?
- Nu știam mare lucru despre Sepsi, dar când m-au sunat oamenii de aici și mi-au vorbit despre club, despre proiect, nu m-am gândit prea mult și am vrut să vin.

- Ce te leagă de țara noastră, mereu vii înapoi?
- România e a doua țară a mea, cunosc Brașovul, cunosc limba. Îmi e ușor totul. Îmi place România, sunt ca și român. Sincer, eu am mai mulți prieteni români decât croați. Am progresat mult aici ca fotbalist și ca om. E normal să mă întorc.

- Cum e fotbalul în pandemie? Ți-e teamă?
- Primele luni de pandemie a fost ciudat. Acum ne-am obișnuit. E totuși ciudat, e ciudat fotbalul fără suporteri. Însă nu sunt speriat că mă pot infecta. Niciodată în viața mea nu mă tem de astfel de lucruri. Nu sunt speriat defel. Așa e firea mea.

"La FCSB am experimentat mult"

- Cum găsești fotbalul românesc?
- Nu s-a schimbat mult în ultimii ani. Mereu a fost urmărit de public, iar nivelul e bun. L-am găsit așa cum l-am lăsat.

- Ai fost antrenat de Gheorghe Hagi, descrie puțin experiența!
- Experiența vieții mele e cu Gheorghe Hagi. Am învățat multe de la el. Pot spune că el m-a învățat fotbalul adevărat. O să-i mulțumesc toată viața. Mereu eram întrebat din Croația despre Hagi. Toți erau curioși. Toți îl cunosc pe Hagi, în toată lumea.

- Experiența FCSB, un plus sau un minus?
- FCSB a fost un plus pentru mine. Mereu o să fie un plus. Am cunoscut acolo niște băieți minunați. De caracter. E adevărat că am jucat multe posturi pe care nu le mai jucasem înainte. Dar plec cu o învățătură. Mereu am fost genul de om pozitiv. Acolo am învățat multe despre pregătirea fizică, spre exemplu.

- Te afectau criticile patronului?
- Sunt genul de om cu filmul lui în cap. Sunt mereu concentrat pe fotbal. Niciodată nu m-au afectat criticile domnului Becali de la televizor. Mereu am fost profesionist. Poate pe alții îi afectează mai mult decât pe mine.

- Noi, românii, mereu ne-am întrebat cum reușește Croația să dea fotbaliști la un nivel foarte înalt, iar ai noștri nu se pot adapta, ce aveți în plus?
- Nu știu ce au croații și nu au românii. Chiar vorbesc cu mulți prieteni. Noi avem o populație de 4 milioane de locuitori și avem fotbaliști foarte buni. Poate e vorba despre academiile de fotbal, care sunt construite de multă vreme, cum e cazul lui Hajduk Split, Dinamo Zagreb. Plus că la noi disciplina e de fier, pleacă de la cel mai mic nivel. Pentru că talentați sunteți și voi, românii. Aveți fotbaliști foarte buni, nu știu de ce nu rezistați. Pentru că nici noi, nici voi nu suntem sud-americani. Suntem apropiați ca mentalitate. Nu am o explicație.

- Cum se vede fotbalul românesc de afară?
- Bine. Mereu mă întreabă prietenii despre Steaua, CFR. Aveți o istorie mare în fotbal. E normal să se vadă foarte bine. Uite, și meciul de la Zenta la fel. S-a văzut că FCSB e trei clase peste Topola, dacă ar fi fost toată echipa, n-ar fi avut nicio problemă să treacă de ei. S-a văzut diferența, ce înseamnă o echipă precum FCSB, care a câștigat chiar și în acele condiții grele. Sigur, a ieșit un meci frumos pentru noi, dar cred că jucătorii au trăit un meci dificil, cu toate problemele cu infectările. Dar s-a văzut mentalitatea de echipă obișnuită cu cupele europene. 

4 cluburidin România are Aganovici în CV: FC Brașov, Viitorul, FCSB și acum Sepsi

96 de meciuriare Aganovici în Liga 1, 12 goluri și 5 pase decisive

Am urmărit fotbalul românesc și cât am fost plecat. Nu foarte atent, dar mă mai uitam. Îi știam pe Leo Grozavu, pe Attila Hadnagy, pe domnul Șfaițer. Știam că-s oameni buni, serioși. Mă încântă ce văd aici, se face un stadion mare, e plăcut
Adnan Aganovic, mijlocaș Sepsi

Nu știam mare lucru despre România când am venit pentru prima dată. Am venit la Brașov, a fost ciudat. Dar căldura oamenilor m-a ajutat. Am fost primit ca un român. Familiei mele îi place aici. Orașul Brașov înseamnă mult pentru mine. A fost prima mea ieșire din țară
Adnan Aganovici, mijlocaș Sepsi

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Spectacol în ultima zi de mercato din Liga 1! Lovituri date de Craiova, CFR Cluj, Astra și Dinamo + FCSB a spus pas!

LPF a anunțat echipa etapei #6 din Liga 1! FCSB dă cei mai mulți fotbaliști după succesul din derby

Playtech: ȘOCANT! Florin Ristei, derapaj GRAV la adresa Ramonei Olaru la Neatza. Răzvan Simion a intervenit prompt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează