FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CEAHLĂUL 4-2

VIDEO Afaceri şi goluri » Niculae şi Ştefan s-au întîlnit degeaba: Astra -Ceahlăul 4-2 s-a jucat pe bune!

Nigerianul Fatai a ajuns la 12 goluri stagionale // Foto: Mediafax
Nigerianul Fatai a ajuns la 12 goluri stagionale // Foto: Mediafax

Articol de - Publicat luni, 22 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 21 aprilie 2013 21:08

Cele două formaţii au marcat de 11 ori în două dueluri directe în acest sezon, cu gafe care mai de care mai amuzante.

Astra e foarte bună cînd Fatai are chef şi mediocră dacă nigerianul nu se află într-o zi OK. Giurgiuvenii şi moldovenii au reşit să producă un gol mai mult decît în tur, cînd se terminase 3-2 pentru gazde lîngă Pietricica. Tot prima echipă a cîştigat şi de data asta, graţie talentului lui Fatai, africanul pe care Ion Marin l-a înfiat acum cîţiva ani ca să-l aducă în România la Farul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Kehinde a dat răspunsul unei întrebări generate mai ales după ce patronul Astrei şi primarul din Piatra-Neamţ se întîlniseră în săptămîna dinaintea partidei directe, întîlnire dezvăluită de România TV şi relatată pe larg în Gazeta de duminică. "Cîştigă Giurgiu ca să meargă în Europa League sau Ceahlăul, să se salveze de la retrogradare?".

Astra a jucat, pînă la urmă, aproape de una singură. Lung a produs un penalty şi căpitanul Mureşan i-a făcut cadou un gol adversarului Andrei Pavel. Astea au fost contribuţiile "pro-Ceahlăul" ale negrilor. Au mai făcut cîte ceva şi în favoarea lor, nu doar a oponentului.

Budescu şi Fatai au creat primul gol, cu assist al românului pentru african, apoi nigerianul a mai înscris o dată şi a răsturnat tabela care afişa din primele minute un avantaj minim al "plăieşilor" echipaţi unic şi dătător de dureri de cap, în culori bleu-portocaliu!

Au mai existat alte două goluri "astrale": Ben Youssef, tot graţie unei faze a lui Budescu, şi Boukari. 4-2, în tur fusese 3-2. 11 goluri între cluburile cu şefi-parteneri de afaceri. Rezultatele întîlnirii din fotbal: cu trei puncte, Astra continuă să spere la un loc de Europa League, aşa, întrecîndu-se în gafe, iar Ceahlăul rămîne cu un punct deasupra liniei retrogradării şi riscă să revină în Liga a 2-a.

Pariorii s-au păcălit
Întîlnirea dintre Niculae şi "Pinalti", posibil şi alte informaţii despre meci au influenţat cotele caselor de pariuri. În ziua meciului s-a pariat masiv pe egal şi pe victoria Ceahlăului. Cota pentru un succes nemţean scăzuse la unele case de la 10 la 6! Două agenţii online au ales să blocheze partida de teama unui aranjament.

N-au avut medic!
Nemţenii au venit la Giurgiu fără doctor în staff. Asistenţa a fost asigurată pe parcursul partidei de către medicul Astrei, Mircea Miu. El intra pe teren să-i ajute şi pe fotbaliştii gazdelor, şi pe ai oaspeţilor. Situaţia a devenit amuzantă spre final, cînd un fotbalist al Astrei şi unul al Ceahlăului s-au accidentat în aceeaşi fază. Miu a intrat pe gazon şi a alergat de la unul la altul!

"Să nu mai vii aici!"
Ioan Niculae s-a enervat cînd a fost întrebat despre suspiciunile de blat care au precedat partida. "Nu răspund la asemenea mizerii! Să nu mai vii cu astfel de întrebări de acum înainte!", a reacţionat faţă de un reporter al ProTV. Apoi n-a mai răspuns nici unei întrebări.

"Dacă păstrăm locul al doilea după ce se termină etapa aceasta, n-o să-l mai pierdem pînă la sfîrşitul campionatului!" (Ioan Niculae, patron Astra)

"Sînt dezamăgit, fiindcă speram să putem obţine un punct. Avem şanse să ne salvăm de la retrogradare, campionatul e extrem de echilibrat" (Costel Enache, antrenor Ceahlăul)

"Victoria sper să refacă moralul jucătorilor şi să jucăm foarte bine de acum înainte. Continuăm lupta pentru Europa!" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

568704-astra-ceahlaul-4-2.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
pancone84
pancone84  •  22 Aprilie 2013, 12:55

Nu era blat daca batea Ceahlaul sau se termina egal. Ceahlaul oricum se va salva pentru ca are punctele asigurate din alte meciuri.

pancone84
pancone84  •  22 Aprilie 2013, 12:54

Cum pe bune, ca a fost circ? Jucatorii lui Ceahlaul nu stiau cum sa se dea la o parte. :) Articolul asta l-a scris Pinalti sau ce?

williamfaulkner
williamfaulkner  •  22 Aprilie 2013, 11:09

Articolul asta dovedeste inca o data cat e de ingusta mintea ziaristului roman de presa sportiva. Doar un orb n-a vazut ieri ca a fost un blat.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează