FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CEAHLĂUL, AZI, ORA 17:00, ÎN DIRECT PE DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Miza: Liga 1 sau Liga Europa? » Culisele întîlnirii dintre Gheorghe Ştefan şi Ioan Niculae

Niculae a refuzat să comenteze pe marginea subiectului // Foto: România TV +3   FOTO
Niculae a refuzat să comenteze pe marginea subiectului // Foto: România TV

Articol de - Publicat duminica, 21 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 18 iulie 2014 15:52

Astra are nevoie de victorie ca să păstreze şanse pentru cupele europene. Ceahlăul nu se află nici ea într-o situaţie comodă, la limită faţă de locurile ce duc în eşalonul secund.

Gheorghe Ştefan a mers la sediul firmei lui Ioan Niculae înaintea partidei dintre Astra şi Ceahlăul. România TV a dezvăluit întîlnirea lor şi a publicat fotografii. Filmul: primul surprins de camere intrînd în clădirea InterAgro a fost Petre Buduru, oficial al Astrei, apoi a apărut Ştefan.

Primarul din Piatra Neamţ şi şeful Ceahlăului a petrecut înăuntru între 45 de minute şi o oră, apoi a plecat fiind urmat la ceva timp de Buduru şi de Niculae. Aceasta este desfăşurarea "mitingului" povestită de către cei care au realizat fotografiile pentru România TV. Paparazzi spun că imaginile datează de la mijlocul săptămînii acesteia.

Buduru, fost preşedinte al lui Dinamo în anii '90 şi aflat de cîţiva ani în conducerea clubului pe care-l deţine Niculae, susţine că ar fi cadre din zile diferite: "Pe mine m-au filmat joi sau vineri intrînd în sediul firmei, iar pe Ştefan, la începutul săptămînii, luni ori marţi. De ce au filat clădirea timp de mai multe zile? Nu ştiu, nu l-am sunat nici pe Niculae să-l întreb, nu pot să-l trag eu la răspundere pentru ce face, omul are întîlniri de afaceri! Ştiam că a fost Ştefan la sediu, vă spun sincer, dar sînt discuţii de afaceri. Că ar avea vreo legătură cu meciul e o supoziţie exagerată. Şi nici nu e sănătoasă. Nu e normal să mă justific fără rost!".

Întîlnirea dintre Niculae şi Ştefan precede meciul direct, unul cu miză pentru ambele, potrivit clasamentului. Astra a mers prost în ultima vreme, dar încă păstrează şanse pentru podium şi calificarea în Europa League, în vreme ce nemţenii sînt prinşi în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Gheorghe Ştefan: "Nu mai fac de cînd sînt primar!"

Ştefan admite că s-a întîlnit cu Niculae, dar nu ştie exact cînd, şi că a fost vorba despre un combinat chimic, nu despre un "blat".

- Domnule Ştefan, în legătură cu imaginile de la întîlnirea dumneavoastră cu Ioan Niculae...
- Vreau să vă spun c-am vorbit adineuri cu domnul Niculae şi o să-i dea în judecată pe cei de la România TV, iar eu voi fi martor. În primul rînd, imaginile lor nu sînt recente, acolo apare o maşină pe care eu n-o mai folosesc de mult. Noi ne-am mai întîlnit, dar nu de curînd.

- Buduru povesteşte c-aţi fost luni sau marţi la Interagro.
- Poate că am fost, dar nu am mers acolo pentru fotbal. Ştiu, speculaţia e că Ceahlăul o să-i dea meciul Astrei, ca să prindă Niculae locul 2 şi să meargă în Champions League. Dar cine ştie fotbal îşi dă seama că nu poate fi vorba despre aşa ceva, din moment ce echipa mea e la retrogradare. Dacă pierdem la Astra, s-ar putea să fim sub linie după etapa asta!

- E adevărat că după clasament partida ar avea miză pentru ambele...
- Bineînţeles! Aaa, dacă noi am fi avut acum 38-40 de puncte, nu 27, cîte avem, poate s-ar mai fi putut face o discuţie legată de meciul acesta. Am zis "poate"! Dar aşa, nu se pune problema. Şi o să vedeţi că se va juca pe bune, pe teren! Oricum, de cînd sînt primar nu m-am mai implicat în astfel de lucruri. Voi fi şi eu în tribună duminică, deşi n-am mai mers în ultima vreme la jocurile Ceahlăului. De data asta m-au rugat băieţii să-i însoţesc, că-i o situaţie mai grea.

- Ce alt motiv aţi fi avut să vă întîlniţi cu Niculae, dacă nu fotbalul?
- El are un combinat de îngrăşăminte chimice la Roznov, la 15 kilometri de Piatra Neamţ. E un combinat în care eu am făcut şi nişte lucrări cu firma pe care o conduceam înainte să devin primar, deci avem legături de afaceri de mai mult timp.

Locul 2 nu duce în Champions
Calculul lui Ştefan e corect, potrivit clasamentului, ambele formaţii ar avea nevoie de puncte. Doar că "Pinalti" nu ştie că locul 2 nu mai merge de anul acesta în preliminariile Champions League, ci în Europa League. România mai are un singur loc de Ligă, rezervat campioanei.

3-2 în minutul 94
În tur, la Piatra, Ceahlăul a învins-o pe Astra cu 3-2, cu golul decisiv marcat de Golubovici în al patrulea minut de prelungiri. Ştefan povesteşte că n-a văzut meciul: "Eram la Bucureşti, m-a anunţat şoferul rezultatul final, nu am văzut absolut nici o fază".

Susţine Realitatea?
România TV a anunţat şi a prezentat incriminant întîlnirea Niculae-Ştefan. Afacerea poate avea şi un alt substrat: Ioan Niculae ar fi devenit unul dintre oamenii agreaţi de către Realitatea TV, chiar finanţator al postului potrivit unor surse, o staţie concurentă cu care RTV nu şi-a ascuns niciodată rivalitatea.

1,7 miliarde de euro însumează averea lui Niculae, potrivit ultimului top Capital. E cel mai bogat român, urmat, din fotbal, de către Becali, cu 300 de milioane de euro

"Eu am retrogradat de trei ori din Liga 1 tocmai fiindcă am jucat toate meciurile pe bune. Nu are rost să vă gîndiţi la ceva necurat!" (Gheorghe Ştefan, primar Piatra Neamţ)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (37)
williamfaulkner
williamfaulkner  •  21 Aprilie 2013, 19:01
Postat de strajerul pe 21 Aprilie 2013, 12:01

esti petarda

Ei, acum ce mai zici, Strajerule? A fost cum am zis sau nu: "Asteptati-va sa bata Astra, eventual dupa un meci "spectaculos", cu multe goluri la ambele porti."? Petarda, nepetarda, am avut dreptate. A fost blat de la cinci poste. Nu stiau aia ce sa mai faca, cum sa se dea la o parte ca sa inscrie Astra, dar ametitii aia o tot dadeau in bara - la propriu. Un meci de toata jena, cu doua echipe blatiste de toata jena.

newentry
newentry  •  21 Aprilie 2013, 13:50

Fraților, când e mai emancipăm și noi? Tot cu blaturile? Alții au trecut și de epoca pariurilor , numai noi ne ținem ancorați în Cooperative mici, mijlocii și mari :))

amusement
amusement  •  21 Aprilie 2013, 13:40

Pinalti face blaturi de ani buni , dar sincer sa fiu discutia dintre cei doi nu cred ca este legata de vreun blat in adevaratul sens al cuvantului.. Niculae oricum nu ar fi cumparat nimic de la Stefan , nu are de ce ! Ganditi-va ca ASTRA , pe teren , poate oricand sa bata pe Ceahlaul. ce manevra sa se faca? Eventual doar o manevra de .. scor ! ;)

Vezi toate comentariile (37)
Comentează