FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - PANDURII 2-1

VIDEO Astra licăreşte! » Giurgiuvenii s-au impus cu Pandurii şi rămîn în coasta Stelei: 2-1

Bukari a marcat ieri golul cu care Astra a luat 3 puncte norocoase
Bukari a marcat ieri golul cu care Astra a luat 3 puncte norocoase

Articol de - Publicat luni, 22 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 00:23

Giurgiuvenii au fost aproape de un nou dezastru după 1-4 la CFR şi 1-5 la Zagreb. Conduşi cu 0-1, au scăpat cu noroc la trei bare ale gorjenilor şi au întors rezultatul, ajutaţi de eliminarea lui Erico, de la Pandurii.

Echipa lui Isăilă a rămas marcată de experienţele avute în ultima vreme. Apărarea sigur e bulversată complet! Fundaşii-clovni din meciurile cu CFR şi cu Dinamo Zagreb tot nu-şi revin.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Pandurii a marcat repede, gol cu capul al lui Momcilovici, sprijinit de somnolenţa omului de marcaj, Takayuki, şi de lipsa de inspiraţie a lui Silviu Lung. Budescu a demonstrat apoi că rămîne esenţial pentru Astra indiferent cîte achiziţii ar face clubul.

A produs o acţiune pe care Erico a oprit-o cu fault din spate, din poziţie de ultim apărător, şi brazilianul a luat "roşu". Tot 0-1, dar superioritate numerică a vicecampioanei pentru 70 de minute. Continuarea a fost însă halucinantă!

Învingătoarea lui Lyon a fost distrusă de Pandurii pînă la pauză! Mihai Roman a lovit bara, mingea a revenit pe teren şi atacantul a rămas blocat, surprins şi el că i se oferă o nouă ocazie, fără ca apărătorii din jur să reacţioneze cumva. Nistor a nimerit şi el tot bara.

Dintr-o lovitură liberă, Răduţ a lovit transversala cu un şut senzaţional, care l-a transformat pe Lung dintr-un portar talentat într-un mim venit să distreze asistenţa. Toate astea pînă la pauză, în 23 de minute cu Pandurii în zece oameni!

Spectacolul fără goluri avea să conteze enorm. Trupa lui Grigoraş a ratat în prima repriză, cît a jucat excelent, şi a gîfîit în partea a doua, pe măsură ce a obosit. Nici o echipă nu ar fi putut susţine un asemenea ritm, cu atacuri şi sprinturi nonstop, oricîtă şcoală ar avea preparatorul fizic!

Dintr-o fază-biliard, cu mingea sărită de la Cristescu la Joaozinho şi finalizare simplă a fundaşului stînga s-a făcut 1-1. În penultimul minut, a înscris şi Bukari. 2-1! Pandurii a ratat mai mult decît Aalborg în prima repriză cu Steaua, Astra continuă să joace prost, dar întrerupe rezultatele dezastruoase cu acest succes "ciupit".

6 victorii are Astra din ultimele 7 meciuri directe cu Pandurii. Gorjenii nu i-au mai învins pe "astrali" din aprilie 2011, cînd s-au impus la Tîrgu-Jiu cu 1-0

"Trebuia să plecăm cu cele trei puncte. Dacă rămîneam în 11, cîştigam sigur, dar am primit o mostră de nesimţire din partea arbitrului. M-a lăsat mut această manieră de arbitraj golănesc, şmecheresc şi tendenţios" (Petre Grigoraş, antrenor Pandurii)

"Am rămas cu un gust amar pentru că am jucat în 10 mult timp. Totuşi, noi am avut în continuare cele mai importante ocazii ale meciului. E păcat. Dacă nu rămîneam în inferioritate, sigur cîştigam" (Mihai Răduţ, mijlocaş Pandurii)

634751-astra-pandurii-2-1.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  22 Septembrie 2014, 21:26

sa zica merci ca n-a fost 0-4 la pauza. meci penibil al gazdelor. pandurii meritau din plin victoria.

lighiuta
lighiuta  •  22 Septembrie 2014, 10:23

Budescu - 7 - da ce a facut, a dat pase de gol ori a creat pericol la poarta oaspetilor ?

sakamoto
sakamoto  •  22 Septembrie 2014, 09:41

Probabil fotbalul croat, care umileste echipele de club romanesti, pe unde le prinde, nu are astfel de arbitraje. Dusan Uhrin spunea ca un fotbal, unde arbitrajele nu sint sincere, nu progreseaza. La noi interesul poarta fesul. Acolo unde sint bani multi, hop apare Mafia! Iar sectorul unde Mafia conduce, este sortit saraciei, nonvalorii. necinstei si circului ieftin. Foaie verde de dudau, la anul va fi mai bine!Pt un fotbal curat!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează