FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 2-1

VIDEO Baubaul granzilor » Poli Iași, o nucă prea tare pentru granzii Capitalei! Moldovenii au învins-o în prelungiri pe Dinamo, scor 2-1

Articol de - Publicat duminica, 13 august 2017 16:59

După 1-1 cu FCSB pe Arena Naţională, ieşenii au răpus-o pe Dinamo deşi au fost conduşi încă din minutul 9.

Fără a cocheta cu limita de avarie, așa cum se întâmplă la duelurile Craiova - Dinamo, confruntările dintre ieșeni și "câini" au avut un grad înalt de duritate înainte de '89, mai ales după ce unul dintre simbolurile moldovenilor, Vasile Ianul, a trecut din fruntea Politehnicii în fotoliul de conducător al bucureștenilor.

Chiar dacă adevărata Poli a murit în 2010, orgoliile ieșenilor de a îi pune la colț pe dinamoviști au rămas vii și apoi. Hrănită și de succesul obținut la ultima confruntare directă derulată în Copou și de remiza obținută etapa trecută împotriva FCSB, dar și de evoluțiile mai palide ale roș-albilor din ultima perioadă, CSM a anunțat ferm că merge la victorie în duelul de aseară.

Formula de start a oaspeților, cu o improvizație, Katsikas în locul căpitanului Filip, care a stat în tribună alături de Nascimento și Busuladzici, au dat și mai multă încredere trupei lui Stoican. Gazdele au fost aduse însă repede cu picioarele pe pământ. În minutul 9, Nemec a confirmat de ce Frăsinescu l-a asemuit cu o stâncă, slovacul rezistând cleștelui format din stoperul ieșean si Almeida, concretizând centrarea perfectă a lui Anton.

Iașiul a replicat în minutele 12 și 16 prin Platini, dar de punctat a punctat Colțescu. Arbitrul le-a dat 4 "galbene" în 7 minute oaspeților care încă nu trecuseră de "șocul Găman" din meciul cu CFR.

Dinamo a echilibrat repede disputa, irosind două oportunități importante prin Anton (26) și Albin (29), ultimul continuând să întârzie să justifice de ce a fost considerat lovitura verii pentru "câini". Până la odihnă, ambele echipe au mai trecut o dată pe lângă gol, Cristea (36), din lovitură liberă, și Nemec (45), cu capul din 6 metri, trimițând pe lângă poartă.

Repriza a doua a început cu un ritm bun, nu și cu luciditate. Ieșenii au continuat să nu fie în stare să tragă pe poartă, iar Dinamo nu a ucis meciul în minutul 58, când Nemec a reluat slab de la 8 metri, și apoi în 64, când Bumba a trimis pe lângă.

A doua jumătate a reprizei secunde a însemnat un alt meci. Dominat cu autoritate de o trupă gazdă dezlănțuită în fața unor "câini" care semănau cu un boxer salvat de gong. CSM a ratat pe bandă rulantă prin Cristea 74 și 76, Jo 75, Bădic 82 și Almeida 89, Penedo a avut câteva intervenții foarte bune, fiind însă învins în minutul 80. Stoican a demonstrat că este maestrul schimbărilor, iar Jo Santos ajutat de Kizito au adus o victorie de aur în Copou și au lăsat "câinii" cu buza umflată.

A rezultat astfel o victorie enormă, care dă încredere Iașiului că poate continua urcușul și confirmă că trupa lui Contra nu se regăsește după "experiența Bilbao". 

POLI IAȘI - DINAMO 2-1 VIDEO / TEXT
Au marcat: Kizito 80, Jo Santos 90+4 / Nemec 9
Cartonaș roșu: Nedelcearu 74

CLASAMENT:

clipboard01

Echipele de start:

Poli Iași: Kelava - Almeida, Frăsinescu, Cioinac, Bădic - Qaka, Chelaru - Pedro Mendes, Platini, Sin - A. Cristea (cp)
Rezerve: Koselev, D. Spătaru, Luwaga, Moisi, Panțîru, Joalisson, Ștefănescu
Antrenor: Flavius Stoican.

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Marici, Katsikas - P. Anton, Mahlangu - Hanca, Albin, Salomao - Nemec
Rezerve: Brănescu, Costache, Rivaldinho, Bumba, Bawab, Dudea, I. Șerban
Antrenor: Cosmin Contra

Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova)
Asistent 1: Mircea Orbuleț (București)
Asistent 2: Daniel Mitruți (Craiova)
Rezervă: Marian Barbu (Făgăraș)
Observator LPF: Marin Petrache (Giurgiu)
Observator CCA: Ioan Onicaș (Zalău)

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (415)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 August 2017, 10:34

Mare suparare ! Pina si GSP pune datele meciului Iasi- Dinsmo mai la ...coada, socotind ca e mai important ....un meci de box (!?). Dinamo...o ruina ...pe picioare, incapabila sa joace, Iasul o placuta surpriza....iata ca nu doar Prunea poate face echipa la Iasi. "Eroul " meciului a fost insa, de departe , arbitrul Coltescu , un tip ce pare din alta lume, fara creier folosit eficient, cu reactii rapide si patimase, nejustificate El a acordat cartonase mai mult aiurea, in special gazdelor, iar eliminarea ieseanului a fost gratuita ( trebuia sa ia atitudine...Dinamo era dominata..total). Stau si ma intreb cite productii execrabile trebuie sa mai aiba acest individ, cu mari probleme psihice, ce transpar rapid, ca sa fie trimis la diviziile B sau C ?

vasy86le
vasy86le  •  14 August 2017, 08:17
Postat de valentinn10 pe 14 August 2017, 02:08

Am mai spus-o , cine rade la urma rade mai frumos si mai cu foc . FORTA STEAUA, LUPTA FCSB , HAI STELUTA, CAMPIOANA CAMPIOANELOR, restul e vrajeala pe care nu o mai halesc nici cainii sau ...doar cainii...

Inca nu am ajuns la "urma" :)

vasy86le
vasy86le  •  14 August 2017, 08:15

Dinamo s-a batut singura, ambele goluri au venit dupa niste greseli impardonabile, nu am vazut de foarte mult timp atatea lufturi,nu am vazut niciodata un jucator asa slab ca Romera, nu am vazut de mult o aparare sa joace asa slab.Din pacate, Iasiul a meritat victoria, si trebuie felicitati.

Vezi toate comentariile (415)
Comentează