FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - DINAMO 2-2

VIDEO "Bizoni" au fost portarii și arbitrul! :) Pandurii și Dinamo au remizat după o partidă spectaculoasă: 2-2

Matei l-a depășit în dese rînduri pe Ungurușan (dreapta)
Matei l-a depășit în dese rînduri pe Ungurușan (dreapta)

Articol de - Publicat duminica, 30 august 2015 00:00

Rednic a făcut perfect schimbările și a salvat-o pe Dinamo, după un meci în care a fost dominată în permanență.

Dacă de adversari au milă, "cîinii" îl țin pe Mircea Rednic în priză încă din primul minut: din careul de șase metri, Roman îl ia la țintă în două rînduri pe Marc, care se opune eroic din fața porții. Nu se liniștesc bine apele că Hora îl încearcă pe Cerniauskas cu o execuție fină, însă lituanianul respinge și el spectaculos (2).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dresaj gorjean

Împiedicați și debusolați, dinamoviștii nu-și găsesc ritmul. Gazdele au mijlocul terenului, pulsul și ocaziile. Înscriu o dată prin Roman, însă tușierul anulează pe drept reușita gorjenilor (15). Singurul moment în care oaspeții demonstrează că au făcut deplasarea la Severin e reprezentat de un șut slab al lui Matei din lovitură liberă. Fără emoții pentru Stanca (26). Fai greșește copilărește, îl scapă pe Hora, dar acesta ratează singur cu portarul (28).

Pandurii - Rednic, 0-1

Trezirea! Rednic jonglează cu așezarea echipei și Dinamo învie de nicăieri. Nu numai că preia cîrma evenimentelor prin posesie, dar și lovește (35): scăpat singur cu Stanca, Essombe nu iartă. Și face uitată o prestație modestă a echipei. 0-1! Bîlbîială în careul "pandurilor", goalkeeperul respinge prost și Mevlja ratează desprinderea cu cinci minute înainte de pauză.

Ș-o luăm de la capăt

În sfîrșit, există răgaz! Parcă mingea n-a stat atît de mult la centru. Oaspeții nu riscă, dar nici nu se mai află în haina porcului de Crăciun ca-n debutul partidei. Liniște totuși zdruncinată. Nistor centrează și Filippetto aduce egalarea după o lovitură de cap (66). Eveniment urmat de un deja-vu al "Puriului", care își privește din nou elevii neputincioși.

Inevitabil contrazis

Baricadați în propriul careu, "cîinii" urmau să cedeze. De la începutul sezonului, Dinamo e un amalgam de pîndă, rețetă care nu merge la nesfîrșit. Cu zece minute înainte de final, Ciucur trage, Cerniauskas respinge penibil în față și le oferă oltenilor ce li se cuvine. Hora lovește decisiv, game over, spun oltenii.

Introdus după pauză, Gnohere scapă turma: în prelungiri, Matei aruncă o minge la bătaie și ivorianul aduce un punct chinuit pe tărîm oltenesc. Îi pot arunca măcar un "mersi!" lui Stanca, aproape la fel de aerian precum Cerniauskas aseară!

Cel mai slab

Cu o prestație modestă în primele 20 de minute și avertizat după un fault imprudent la Nistor, Nedelcearu a fost înlocuit de Feussi (25). Rednic l-a trecut pe Filip la închidere și l-a trimis pe Fai în flancul stîng, pentru ca proaspătul intrat, Feussi, să-și preia poziția de fundaș dreapta.

Titular cu assist

Antun Palici a fost introdus aseară pentru prima dată din postura de titular. Croatul s-a dovedit decisiv la golul de 1-0 al lui Dinamo, cînd l-a angajat excelent pe Essombe, care l-a învins fără probleme pe Stanca.

O rezervă în minus

Deși aflat pe foaia de joc, Abdelaziz Khalouta nu a fost lăsat să stea pe banca gorjenilor după o intervenție a brigăzii de arbitri. Marocanul a avut probleme cu legitimarea, caz similar celui cu Sulley Muniru în prim-plan cu două etape în urmă.

A treia destinaţie pentru Lazăr

Valentin Lazăr a fost foarte aproape de un împrumut la Sheriff Tiraspol după ce Rednic l-a anunțat că nu mai are nevoie de serviciile sale. Mijlocașul fusese propus la Botoşani la schimb cu Quenten Martinus, dar a refuzat să meargă în nordul Moldovei.

Acelaşi lucru s-a întîmplat şi în discuțiile cu cei de la Sheriff. Acum, Lazăr va fi împrumutat la o altă echipă din Liga 1, cel mai probabil la FC Voluntari, unde antrenor este Stoican, tehnician cu care s-a înțeles bine și la Dinamo.

"Golul egalizator al lui Dinamo a venit la o greșeală mare de arbitraj, a fost fault comis asupra lui Stanca. Și au mai fost greșeli, eu mă refer la acea fază fiindcă a fost pe final și am pierdut două puncte din cauza arbitrului"
Narcis Răducan, manager Pandurii

"Am luat un punct și ne menținem pe pozițiile din fruntea clasamentului. Plus că rămînem neînvinși, ceea ce demonstrează că sîntem cu adevărat o echipă bună"
Steliano Filip, fundaș Dinamo

"Cred că oamenii care au văzut meciul au plecat de la stadion mulțumiți. Au avut patru goluri și un meci foarte spectaculos. E bun punctul, fiindcă Pandurii e o echipă bună, cu jucători ofensivi de calitate"
Andrei Marc, fundaș Dinamo

"Probabil că va pleca și Mihai Roman, încet, încet ne pleacă toți jucătorii importanți. Dar am pierdut puncte din cauza arbitrului, care n-a dat fault în atac la faza din care egalează Dinamo. Acest arbitru să dispară din fotbal!"
Dan Nistor, mijlocaș Pandurii

"Am controlat 90 la sută din meci, am fi meritat victoria. Avem în continuare probleme serioase, una dintre ele e că jucăm la Severin, nu la noi acasă, și asta se simte"
Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

"E echitabil rezultatul. Noi am început slab, după care am echilibrat jocul din momentul în care l-am scos pe Nedelcearu și am devenit mai buni la mijlocul terenului"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

pandurii dinamo 2 2

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (19)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 August 2015, 20:50

aseara dinamo a fost ajutata de arbitri,furt pe fata,se stie de ce ,dinamo e ajutata non stop de arbitri !

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 August 2015, 20:50
Postat de dinamo_fan pe 30 August 2015, 16:46

eu ca dinamovist ii multumesc lui Rusandu ca nu ne-a facut de ras dandu-ne penalty penibil de liga de fete. nu suntem stelisti, nu avem nevoie de asa ceva.

dinamo face hotii de cand sa infiintat

titiduru22
titiduru22  •  30 August 2015, 19:07
Postat de conasu_boeru pe 30 August 2015, 16:05

Rusandu a luat nota ...doi ???!!!! Daca luam in calcul cele doua posibile penalti -uri cate unul pentru fiecare echipa, dar meciul s-a terminat egal.... dar in rest ...cred ca arbitrat de 5 ! Este regretabil ca unul ca Narcis Raducan despre care eu aveam o parere buna, un fost fotbalist, nu un pamblicar, sa te expui fara sa vezi macar reluarile ! De Nistor ce se poate spune, un taranus care isi lasa mereu sapa la poarta stadionului , nu cred ca are mai mult de 4 clase si care e un pacalici !!! Auzi la el ...” trebuia sa fie un scor fluviu...” ????!!!!!! Au avut trei ocazii mari ! Atat ! Poate a uitat ca la 0-1, Dinamo a avut doua mari ocazii de gol si o bara inainte egalarii ! Iordanescu senior pupa icoane, asta micu crede ca a descoperit apa calda....e de vina cineva ca se antreneaza ei printre excavatoare.....Poate nu stie ca aceasta echipa a fost salvata de trei ori de la retrogradare de .....cuplul Dragomir-Condescu-Sandu !!!!!

Cine ma ,Pandurii care primesc bani de la buget si de la sindicatul *** aia de mineri,nu se poate !!!!!!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează