FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - DINAMO 4-2

VIDEO Campioni și după șpriț » Astra a dovedit cu Dinamo, scor 4-2, de ce e numărul 1 în acest sezon

Articol de - Publicat marti, 03 mai 2016 00:00

Astra a dovedit aseară de ce e numărul 1, chiar şi după chef până-n zori şi-n plină euforie, în faţa unor "câini" metamorfozaţi în căţeluşi de pluş.

Oraşul tăcut de la Dunăre s-a pus în mişcare abia seara, la stadion. Pe străzi, înainte de partida ce celebra primul titlu din istoria Giurgiului, bătea vântul, iar trei bătrânei mergeau alene, chibiţând unul pe seama altuia, cu apelativul "copile" în faţă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

O duzină de ţânci, care îşi dezvăluiau simpatiile fără frică şi nu găseai unul fan declarat al Astrei, a luat cu asalt autocarul echipei înainte de drumul către stadion, pentru a pune mâna pe campionii 2016.

Agitație pe centură

Oraşul s-a silit să intre în atmosferă, dacă tot fotbalul le-a făcut o aşa mare bucurie, măcar cetăţenii să simtă că trăiesc istoria. Agitaţia maximă a fost pe şoseaua de centură şi în drum spre Bucureşti, începând cu ora 4:00 după-amiaza, unde mii de maşini aduceau acasă românii după un sejur în locul avantajos de vacanţă, Bulgaria.

Cocktail Anticârcel

Pe fondul unui apus de soare cu accente de roşu şi albastru a pornit meciul. Bulele şampaniei şi noaptea pierdută la şpriţul eroilor momentului nu s-au evaporat, iar dinamoviştii au avut momente când au zburdat pe iarbă.

Palici şi Gnohere au scos aburii alcoolului din adversari, Rotariu şi Lazăr au dansat pe benzi, Mevlja l-a băgat în depresie pe Alibec. Asta doar până la pauză, când părea că va fi o victorie de salon cu binecuvântarea campionilor.

"Anticârcelul" a făcut minuni la cabine, iar Astra a avut 20 de minute în care a sfâşiat nişte căţeluşi de pluş ce s-au făcut de băcănie. După bara lui Gnohere (45), în loc de 3-1 pentru Dinamo, giurgiuvenii i-au luat la preţ de matineu pe cei care mizau pe un teatru ieftin.

Alibec (47) a arătat de ce e starul Ligii 1, iar Alexandru Ioniţă II (55 şi 64) a semnat o dublă ce i-a băgat în şedinţă pe oaspeţi, Cerniauskas salvând un scor de grătar. "Şi beţi batem", se amuzau gazdele, iar obrazul adversarilor crăpa de ruşine fiindcă astralii jucau cu şpriţul în nas şi aplaudând spectatorii.

Istorie pentru Takayuki

Meci special pentru japonezul Takayuki Seto. Niponul de 30 de ani este de ieri străinul cu cele mai multe prezențe în prima divizie, 203 la număr, depășindu-l pe portughezul Ricardo Cadu. "Taka" a marcat și 22 de goluri în Liga 1. Este la Astra din 2007, de când echipa era în divizia a treia!

"Nu mă gândeam înaintea sezonului că vom deveni noi campioni. Relația dintre jucători e cea mai importantă, suntem prieteni și am luptat împreună în tot sezonul. Sper să nu fie ultimul titlu al Astrei!"
Denis Alibec, atacant Astra

"Nu ne-am bazat că se vor culca adversarii pe o ureche, am intrat concentrați, doar că am comis prea multe greșeli. Astra e cea mai bună echipă din campionat, a demonstrat clar"
Paul Anton, mijlocaș Dinamo

"E cea mai importantă seară din viața mea. Mai frumoasă chiar decât barajul pe care l-am câștigat cu Rapid împotriva Chiajnei!"
Alex Ioniță, mijlocaș Astra

"E greu să asiști la bucuria altora, dar noi n-am avut obiectiv titlul, voiam să terminăm printre primele trei. La anul ne propunem să fim campioni"
Valentin Lazăr, mijlocaș Dinamo

"Despre prelungirea contractului mai vorbim după finala Cupei. Clubul mi-a făcut o ofertă am trimis o contraofertă și apoi nu mi s-a mai dat niciun răspuns"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Am petrecut o noapte întreagă, am dormit două ore, ne-am trezit la 12 și am bătut-o pe Dinamo. Am mai demonstrat o dată că nu există echipă mai bună decât Astra"
Silviu Lung, portar Astra

"Au trecut 13 ani de la titlul precedent pe care l-am câștigat, cam mulți. Campionatul acesta are aceeași valoare precum acela câștigat cu Rapid în 2003, simt aceeași emoție"
Daniel Niculae, atacant Astra

INBOX

  • Titularii Astrei intră în vacanţă deja, Şumi va oferi posibilitatea unor fotbalişti care au jucat mai puţin să presteze în ultima etapă, contra Pandurilor. Mai exact, formaţia care a jucat contra Stelei în semifinalele Cupei Ligii.
  • Găman s-a accidentat din minutul 39, însă a mai continuat până la pauză.
  • Vali Lazăr a fost schimbat imediat după startul reprizei secunde de către Rednic, antrenorul fiind nemulţumit de evoluţia jucătorului, chiar dacă acesta a marcat.

Cifrele meciului:

  • Posesia: 46% - 54%
  • Șuturi: 12 - 11
  • Șuturi pe poartă: 7 - 6
  • Cornere: 1 - 5

astra dinamo 4 2

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
444001919101397
Florean Andrei  •  03 Mai 2016, 14:17

Dinamoviştii au făcut pe placul suporterilor. N-au scris ăştia dinamoviştilor să nu cumva să bată pe Astra ?

1562728990660817
Gorki Jivago  •  03 Mai 2016, 10:18

CONCLUZIA:..."CIURLI BURLI"(zis si ...BURLEANU"a facut tot posibilul sa ...DEA TITLU LUI ASTRA(mai bine zis lui I.NIXOLAE).ACEST LUCRU S-a FACUT PE MULTI EURIII INCASATI DE BURLEANU LA...NEGRU!!!!!dar...se pare ca ASTRA NU VA PUTEA JUCA IN C.E> si unele guri rele prevestesc va VA FI DEPUNCTATA SAU RETROGRAGATA DE$...UEFE oar BURLEANU TRIMIS "LA RACOARE"de DNA unde se va intalni cu "pretenul"I.NICOLAE care va "primi cazare prelungintita'!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează