FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASA 2-1

VIDEO Ce MARCator are Dinamo! Andrei Marc a decis cu o "dublă" soarta derbyului: 2-1 cu ASA

N'Doye a fost personaj central, deși a jucat doar o repriză: a echilibrat scorul la 1-1, apoi și-a
N'Doye a fost personaj central, deși a jucat doar o repriză: a echilibrat scorul la 1-1, apoi și-a "îngropat" echipa pierzînd mingea la golul doi al lui Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 18 octombrie 2015 00:00

Stoperul dinamovist a deschis scorul în finalul primei reprize, apoi i-a readus pe "cîini" în avantaj după ce N'Doye reuşise egalarea în startul mitanului secund.

 Nu e facil să vii în Ştefan cel Mare cu eticheta de naş al lui Dinamo. "I-am bătut pe la toate echipele pe unde am antrenat, cu FC Naţional, CFR Cluj, Rapid şi Iaşi", a amintit Bergodi înainte de noua confruntare cu "cîinii".

În astfel de situaţii, lumea aşteaptă să dăruieşti m asa cu cadouri generoase. Adică fotbal de calitate şi miza pe victorie, ca să-ţi păstrezi ştaiful!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mureşul n-a venit însă la Bucureşti cu tupeul pe masă.  A preferat să înceapă cu capul la cutie şi să simtă întîi pulsul trupei lui Rednic. Iar cînd au sesizat că roş-albii ezită şi intră greu în ritm, oaspeţii au încercat primii marea cu degetul.

O lovitură liberă marca Mureşan (18) l-a pus la treabă pe Cerniauskas, iar un şut-surpriză semnat de Voiculeţ (22) l-a ţintuit pe linia porţii pe lituanian, dar balonul s-a scurs agonizant pe lîngă bară.

Cornerul care estompează starea de somn

Dinamo a curs însă la fel de plat, indiferent de reacţia ardelenilor. Cu Essombe rezervă şi Anton căpitan în premieră la un meci de campionat, roş-albii au ieşit parcă la serbările galante.

Cu mintea relaxată, ca la un party! Matei a valsat estetic pe flancul drept, Rotariu a căutat floricele în zonă centrală, iar Gnohere a cules bezele doar din cîteva sprinturi anodine.

Iar cînd căscatul risca să devină laitmotivul serii în tribune, tabela s-a mişcat la o fază fixă, singura variantă din care Dinamo putea spera să rupă rîndurile adverse. Palici a executat un corner din dreapta, iar Marc a apărut la punctul potrivit pentru a strecura balonul în plasă. Era minutul 41, iar deschiderea scorului promitea un mitan secund mai activ.

Bergodi a plusat imediat de la cabine cu o dublă mutare. N'Doye şi Ramiro Costa i-au lăsat la vestiare pe Golanski şi Manolov, iar inspiraţia italianului a produs efecte cît ai bate din palme.

Ousmane găseşte un culoar liber de la marginea careului, iar Cerniauskas doar priveşte debusolat cum plasa se scutură (51).
Ousmane nu calcă degeaba prin "Groapă"!

Remiza acţionează însă ca o injecţie cu adrenalină în venele roş-albe. Replica e fulgerătoare, Dinamo se urcă nervos peste adversar, iar de pe margine, înfofolit, Rednic dirijează în picioare cavalcada declanşată parcă la o apăsare pe buton.

Mevlja recuperează un balon din ghetele lui N'Doye, inventează o centrare direct în centrul careului mureşean, unde apare acelaşi surprinzător Marc pentru o "dublă" căzută la momentul oportun pentru "cîini" (56).

E 2-1, mai e de jucat ceva mai bine de jumătate de ceas, iar Dinamo continuă să stea sus, gata să forţeze desprinderea. Essombe (71) întîrzie la întîlnirea decisivă cu balonul, fanii aplaudă însă efortul, dar şi eliminarea lui Bejan (80), avertizat pentru a doua oară după un henţ fără sens.

Iar fluierul final îi găseşte pe "cîini" în acelaşi forcing, care-i urcă pe locul trei în clasament. Cel puţin pînă luni, cînd Viitorul şi Pandurii vor atenta la podium.

Scandal după meci!

Jucătorii s-au încăierat după fluierul de final al lui Balaj. Kortzorg și Anton, Mureșan și Puljici au fost perechile care s-au îmbrîncit în drum spre tunel. Rednic a glumit pe seama incidentelor: "Le-am zis jucătorilor să nu mai riposteze la provocări. Bergodi a mai avut un conflict cu un oficial de la noi? Eee, asta este, adversarii mai au voie să dea un pumn, o palmă".

Echipele s-au încins din faza celui de-al doilea gol al lui Marc, cînd Velayos era accidentat, dar Mevlja a continuat acțiunea. "N'Doye a avut mingea și n-a dat-o afară, Miha i-a furat-o și a atacat. Degeaba îl acuză pe Mevlja dacă nici N'Doye n-a trimis balonul în aut!", a comentat Rednic. 

Cei mai mulți străini din istorie!

Dinamo a folosit zece jucători străini în partida cu ASA, record în istoria clubului! E un paradox, pentru că roș-albii au anunțat des, în ultimii trei ani, că reforma clubului urmărește promovarea tinerilor fotbaliști români, de preferat crescuți la grupele de juniori din Ștefan cel Mare.

Mircea Rednic gîndește însă diferit. Străinii de aseară: lituanianul Cerniauskas, camerunezii Fai, Essombe și Ghomsi, croații Palici, Vojnovici și Puljici, slovenul Mevlja, francezul Gnohere și elvețianul Shalaj.

Victima trecută s-a desființat!

Andrei Marc a marcat din nou într-un meci oficial după 17 luni! Fundașul central în vîrstă de 22 de ani înscrisese pentru Ceahlăul pe 2 mai 2014, într-o victorie cu 2-0 la Năvodari. Adversarul din acel joc, Săgeata, a retrogradat și s-a desființat între timp. Contra lui ASA, Marc a înscris de două ori, ambele reușite au fost din acțiune și de fiecare dată a marcat cu piciorul, o situație rară pentru un fundaș central.

Start cu Local Kombat!

Prima atingere a balonului i-a fost oferită unui luptător, suporter al "cîinilor". Cristi Spetcu, campion mondial în versiunea WTKA la Local Kombat Amsterdam, a schimbat pase cu "Bizonul" Gnohere la centrul terenului înainte ca partida să înceapă propriu-zis, apoi s-a fotografiat cu primul 11. Spetcu e suporter dinamovist și a evoluat pentru clubul din Ștefan cel Mare în echipa de polo, la nivel de juniori, înainte să treacă la lupte.

N'Doye s-a comportat ca un fan!

Ousmane N'Doye, 37 de ani, nu a mai prins un loc de titular după ce a ratat un penalty la Chiajna, în Cupa Ligii, și a "contribuit" cu ratarea lui la eliminarea din competiție în urma eșecului cu 0-1.

Senegalezul a intrat pe teren după pauză în locul lui Golanski și a marcat rapid golul de 1-1, o realizare pe care a evitat să o sărbătorească. Africanul a jucat pentru Dinamo între 2009 și 2010 și a insistat că se simte fan al roș-albilor!

"Cei de la Tîrgu Mureș au sărit la bătaie, e clar că ei nu știu să piardă! Nu mai dădusem gol de cînd jucam la Ceahlăul. Recunosc că în seara asta am avut și noroc la ambele reușite"
Andrei Marc, fundaș Dinamo

"Am fost foarte nervos, încă mai sînt. Nu-mi vine să cred cum s-a comportat Dinamo, nu e normal să profiți cînd un adversar e accidentat!"
Cristiano Bergodi, antrenor ASA

"Dinamo n-a fost fair-play! Cînd Velayos era la pămînt, ei n-au dat mingea în aut, au dat gol! Au mai fost și coate, au lovit. Data viitoare cînd îi vom întîlni le vom răspunde la fel!"
Gabriel Mureșan, mijlocaș ASA

30 de goluria adunat N'Doye în șapte ani petrecuți în Liga 1. Cele mai multe le-a marcat pentru ASA, 17. La Dinamo a înscris de 10 ori

dinamo asa 2 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (65)
zecs93
zecs93  •  18 Octombrie 2015, 17:45

sa scapam in iarna de jucatorii: matei,rotariu,gavrila,nedelcearu,ghomsi,van haaren, serban si aia imprumutati gen Himcinschi etc. de astea trebuie sa scapam primordial !!!

sorin.pch
sorin.pch  •  18 Octombrie 2015, 15:21
Postat de theodoric pe 18 Octombrie 2015, 13:19

Fai, Voinovic, Ghomsi, Van Haaren, Serban nu au ce cauta niciodata in primul 11 al lui Dinamo... sper ca Shalaj asta sa fie o alternativa viabila la Matei/Gavrila... deocamdata cu ce avem, as juca cu Anton-Palici la mijloc, Shalaj si Matei pe aripi... in nici un caz Vojnovic...

total deacord cu tine, in afara cazului lui serban, cred ca este un jucator cu ,calitati, nu fotbalist, jucator....cred ca are potential

theodoric
theodoric  •  18 Octombrie 2015, 13:19
Postat de unico_biancorossi pe 18 Octombrie 2015, 12:42

conteaza victoria, intr-un meci in care, ca sa spun sincer, nu am avut deloc emotii. stiam ca vom bate, de aia m-am dus la stadion.) vreau doar o idee sa mai expun : priviti caseta tehnica si aveti inca o data dovada ca cerniauskas - marc - mevlja/anton - vojnovic/ palic, reprezinta axul central al lui dinamo. fara ei am fi in pom si pomul in aer. si amintiti-va de urmatoarea 'coincidenta' : si matei si rotariu au ratat din nou doar cu portarul in fata, ca si la meciul cu cfr, ultimul de pana la confruntarea de aseara. deci in fiecare din cele 2 meciuri, fiecare a ratat singur cu portarul. 'coincidenta' e ca nu doar in aceste meciuri si-au dovedit clasa de pacalici. am avut satisfactia imensa sa nu ii vad pe teren pe amaratul de gavrila, cu freza lui prin care crede ca e fotbalist, pe bietul nedelcearu, cel care la 21 de ani fuge mai obosit decat fug eu la 48 de ani si mai ales pe... pfff.. sa ii mai adaug vreo eticheta, vreun epitet, o metafora.. ceva ? mai ales pe imensul, supermegahyper fundasul de aur, diamant, briliant, ametist si platina, ***

Fai, Voinovic, Ghomsi, Van Haaren, Serban nu au ce cauta niciodata in primul 11 al lui Dinamo... sper ca Shalaj asta sa fie o alternativa viabila la Matei/Gavrila... deocamdata cu ce avem, as juca cu Anton-Palici la mijloc, Shalaj si Matei pe aripi... in nici un caz Vojnovic...

Vezi toate comentariile (65)
Comentează