FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - DINAMO 0-1

VIDEO Ceață totală » Dinamo a cîștigat un meci jucat pe nevăzute, 1-0 cu ACS Poli

Josue Essombe a marcat aseară al 5-lea său gol şi devine al doilea golgeter al lui Dinamo, după Gnohere, care are 9 goluri
Josue Essombe a marcat aseară al 5-lea său gol şi devine al doilea golgeter al lui Dinamo, după Gnohere, care are 9 goluri

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 noiembrie 2015 00:00

Vremea nefavorabilă n-a anulat doar plăcerea spectatorilor şi a telespectatorilor, ci şi valoarea jucătorilor. Un meci mediocru a fost influenţat de vizibilitatea aproape zero şi a fost decis de o gafă de proporţii a lui Kirschstein, care i-a pus pe tavă lui Essombe singurul gol al partidei.

Cel mai frumos şi mai emoţionant moment pregătit pe un teren de fotbal în memoria victimelor din clubul Colectiv a fost, din păcate, anulat în mare parte de o ceaţă deasă care s-a lăsat peste întreaga Timişoară încă de vineri după-amiază.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cu vizibilitate minimă pentru spectatori şi cu una zero pentru telespectatori, meciul a început totuşi. Atîta vreme cît se vede de la o poartă la cealaltă înseamnă că regulamentul e respectat. Dar nu sînt respectaţi cei care merită cel mai mult: fanii care vin la stadion şi abonații televiziunilor care plătesc zeci de milioane şi ţin în viaţă acest campionat.

Kirschstein, gafa campionatului

Şi s-a dat drumul la joc. La joc, nu la fotbal, fiindcă meciul a fost de o calitate mai mult decît îndoielnică. Nici o fază cît de cît importantă în prima repriză, în care Timişoara nu şi-a dorit mai mult de un 0-0, iar Dinamo a fost incapabilă să lege 3-4 pase, dar să mai şi ajungă să pună în pericol poarta lui Kirschstein!

Meciul s-ar fi terminat sigur 0-0 fără eroarea colosală a portarului gazdelor. Sascha Kirschstein trebuie să fi jucat degeaba 16 ani la nivel de seniori dacă n-a învăţat că în propriul careu nu te ajută cu absolut nimic să încerci să driblezi.

Doar aşa, de amorul fotbalului, vorba lui Ilie Dumitrescu "şi dacă îţi iese driblingul, tot ajungi să degajezi, nu înţeleg de ce trebuie să îşi asume portarii asemenea riscuri". Neamţul lui Poli probabil are mult curaj, de-asta e şi plin de tatuaje, din păcate pentru el şi mai ales pentru colegii lui îi lipseşte responsabilitatea.

Altfel nu se poate explica modul în care a judecat faza din minutul 55, cînd practic l-a lăsat pe Josue Essombe să-i ia mingea şi să înscrie în poarta goală.

În august, ultimul meci fără gol încasat

Degeaba a reacţionat Florin Marin şi i-a introdus pe Elek şi pe Zicu. Dinamo a gestionat cu calm finalul şi şi-a apărat perfect cadoul primit nesperat de la goalkeeper-ul advers. A terminat meciul fără să încaseze gol, ceea ce după săptămîna precedentă în care a luat nu mai puţin de 10 în 3 jocuri, chiar pare o mare realizare.

De fapt, e primul meci în campionat, după aproape 3 luni, în care defensiva roş-albilor iese nepătată. Mai presus de toate rămîne infuzia mare de motivaţie pe care o primesc oamenii lui Rednic fix înaintea celui mai important meci al finalului de 2015: derby-ul cu marea rivală, Steaua.

Marc şi Matei, out cu Steaua

Din cauza cartonaşelor galbene încasate aseară, Andrei Marc şi Cosmin Matei nu vor putea juca în meciul din etapa următoare, care va fi chiar Derby de România, împotriva Stelei. Avertismentul e al 4-lea în acest campionat pentru fiecare dintre cei doi şi ei vor lipsi de la confruntarea cu marea rivală.

Dinamo - Steaua e programat duminică, 22 noiembrie, de la 20:30, fie pe Arena Naţională, dacă pînă atunci stadionul va primi autorizaţie de la ISU, fie în Ştefan cel Mare.

"Am pierdut din cauza unei erori personale, dar se mai întîmplă în fotbal să greşeşti. Echipele din spate au început să se apropie de noi, vom avea un final de 2015 teribil"
Ianis Zicu, atacant Poli Timişoara

"La pauză am solicitat să nu se mai joace meciul, dar arbitrul ne-a chemat la mijlocul terenului să ne demonstreze că vizibilitatea e bună. În condiţiile în care s-a jucat, numai o greşeală capitală precum cea a lui Kirschstein putea să facă diferenţa"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

41a fost minutul în care meciul Poli - Dinamo a fost întrerupt ca un omagiu pentru cele 41 de persoane decedate pînă acum în urma tragicului eveniment din clubul Colectiv

Timişoara cu cifrele, Dinamo cu punctele

ACS Poli Parametru Dinamo
52% Posesie 48%
11 Şuturi la poartă 7
8 Şuturi pe poartă 3
4 Cornere 2

acs poli dinamo 0 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
zecs93
zecs93  •  09 Noiembrie 2015, 13:57
Postat de dash.berlin pe 08 Noiembrie 2015, 09:19

S-a jucat pe ceata ca sa nu se vada blatul puturos al mizeriei din stefan cel mare .Portarul lui Poli a fost BLAT 100 % .

in meciu de la bucuresti acs poli a jucat cu voi volei, acum inteleg de ce nu au mai jucat si cu noi artene si sarmov !!!

ares123
ares123  •  08 Noiembrie 2015, 18:33
Postat de zidane92 pe 08 Noiembrie 2015, 10:07

se vor repeta Dinamo - fcsb 3-0, voluntari-Dinamo 1-5 , aici nu pot sa te contrazic! cine *** e ba fecesebe, daca nu bati nici pe fecesebe sa se duca toti la munca la capsuni!

Nici macar mintea ta obosita nu pricepe ce ai vrut sa spui.....dar daca nu poti sa bati pe Dinarom...mai bine renunti.

zidane92
zidane92  •  08 Noiembrie 2015, 10:07
Postat de travka pe 08 Noiembrie 2015, 09:56

a castigat dupa un noroc chior acest meci, ca multe altele, fotbalul se razbuna, atentie la meciul cu Steaua sa nu se repete scorurile din ultimele 2 etape

se vor repeta Dinamo - fcsb 3-0, voluntari-Dinamo 1-5 , aici nu pot sa te contrazic! cine *** e ba fecesebe, daca nu bati nici pe fecesebe sa se duca toti la munca la capsuni!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close