FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - POLI IAȘI 2-1

VIDEO Cei ce refuză să moară » ACS Poli a învins Iașiul, iar Popa visează la un play-out ușor, scor 2-1

Chiar dacă în această fază a pierdut duelul cu Bole, croatul Soljici a fost decisiv aseară // FOTO Mediafax
Chiar dacă în această fază a pierdut duelul cu Bole, croatul Soljici a fost decisiv aseară // FOTO Mediafax

Articol de - Publicat marti, 21 februarie 2017 00:00

Timișoara lui Popa a învins aseară Iașiul după două reușite spectaculoase și visează să aibă un play-out din care să se salveze de la retrogradare.

Timișoara se mândrește că a dat tonul Revoluției din 1989, ACS Poli se mândrește că refuză să-și accepte soarta neagră impusă din startul sezonului, când a fost condamnată la retrogradare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Bănățenii au pornit de la un deficit de minus 14 puncte, dar acum, în preajma startului de play-out, visează cu ochii minții să ajungă măcar pe un loc de baraj. Și să încerce să continue în prima ligă. Aseară, alb-violeții n-au expus un fotbal strălucitor, însă a contat că a fost eficient. Măcar cele două goluri au fost deosebite.

Pedro Henrique a muncit în folosul echipei. A recuperat o minge dintre doi stoperi înaintați și înapoiați, Frăsinescu și Mihalache, ajutat și de un-doi cu Bărbuț, a deschis scorul după ce n-a putut fi stopat nici de Mitici, nici de Caparco.

Moldovenii au vrut, dar n-au prea putut. Andrei Cristea a tras cât pentru toți colegii. Golubovici a rămas cel din perioada Steaua, e la număr pe teren. Decarul Iașiului a ratat o uriașă șansă de a egala, pe final de repriză, a driblat tot, doar că din unghi, a trimis în bară.

Avea să se răzbune în minutul 51, când, angajat de Bole, s-a desprins de toți apărătorii adverși și l-a determinat pe Straton să-l faulteze în careu. Andrei, care s-a simțit bine pe Bega, în alte vremuri mai glorioase, a restabilit egalitatea fără emoții: 1-1!

Apărarea oaspeților a căzut din nou ca spicele. Bărbuț a făcut ce a vrut în banda dreaptă, a centrat, iar Soljici (55) a readus Politehnica în avantaj. Pe Bega se poate visa în continuare frumos.

"Roșu" din prima!

Sosit în Copou după ce a jucat în toamnă la Botev Plovdiv, mijlocașul din Insulele Capului Verde, Stenios Matos dos Santos, a "impresionat" de la debutul în Liga 1. A fost introdus în minutul 63, a luat două cartonașe galbene, în minutele 69 și 77, ceea ce i-a atras eliminarea după doar 14 minute! "Rapidul" fotbalist african era să-i încheie sezonul lui Marius Croitoru după intrarea ce i-a adus al doilea avertisment.

Ce-a spus Ionuț Popa după meci:

  • "Sunt nervos, domne, cum să fiu fericit?! Înainte de meci, ne-a bătut Prunea și pe mine, și pe Neaga la tenis cu piciorul 2-0. Chiar mă întreba nevastă-mea de ce nu dorm noaptea"
  • "Iașiul e echipă de play-off, are jucători rapizi, tehnici, bine antrenați, poate nu merita să piardă cu noi"
  • "Ce urmează? Ne uităm pe Discovery, fotbalul e evolutiv, iar memoria nu trebuie să rămână temporară"
  • "Vorba lui Iohannis, o luăm pas cu pas. Nu știu dacă îmi rad mustața în cazul salvării. După o victorie, jucătorii mi-au zis că mai bine dau o masă... Am zis că scap ușor, doar că ei și-au chemat la restaurant și soțiile, și prietenele, și vecinii"

 acs poli csm poli iasi

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  21 Februarie 2017, 10:21

Popica,as vrea sa cred ca acest meci reprezinta inceputul jocurilor bune de anul trecut pt. a ne salva ,spre disperarea celor de la Digi ,nu stiu de ce ,poate ei stiu ,e treaba lor ,a noastra e sa le demonstram contrariul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează