FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - BOTOȘANI 2-1

VIDEO Cu inima-n gât » Pandurii a trecut de Botoșani, dar a avut emoții pe final, scor 2-1

Herea a marcat ieri al doilea său gol pentru Pandurii // FOTO sportpictures.eu
Herea a marcat ieri al doilea său gol pentru Pandurii // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 16 octombrie 2016 00:00

Pandurii au trecut aseară de Botoșani, având emoții pe final, după ce-au irosit cu larghețe niște ocazii imense.

Pandurii și FC Botoșani sunt două echipe cu fotbal de calitate în Liga 1. Drept dovadă faptul că sunt pretendente la locurile de play-off, în ciuda faptului că ori le-a bătut insolvența în poartă, ori nu sunt salarii de București.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Numărul ocaziilor mai, mai să rivalizeze cu cel al asistenței! Trei goluri, două bare, una de fiecare parte, plus alte oportunități, finalul fiind pe muchie.

Antal (7) a rămas singur cu Iliev, doar că până și-a făcut pașii s-a dus faza. Presiunea s-a mutat apoi în cealaltă jumătate. Dimitrov, care e foarte bun pe centrări, dar sfidează catastrofalul pe defensivă, când e încolțit, i-a pus mingea pe cap lui Matulevicius (16), doar că Lazar a respins, ajutat ulterior de bară.

Imediat, Țucudean își începe seria ratărilor. Fie a dat pe lângă minge, fie a vrut să fie brazilian, fie a căutat vinclul și-a înălțat zmeul. Herea (30) a fost exact din penalty, după o fază lucrată excelent în careul advers. Valentin Alexandru (35) a vrut să impresioneze de la 25 de metri.

Țucudean (57) a înscris doar un gol, beneficiind de aiurismul lui Dimitrov, care este "coautor" la reușita atacantului. Sânmărtean a scos o centrare de manual din joben, doar că Herea (67) a nimerit numai bara. Lazar l-a blocat pe Willie, însă n-a mai avut ce face la șutul lui Târnovan (74), deși a atins balonul.

Portarul Pandurilor i-a mai blocat pe botoșăneni într-un final cu emoții pentru gazde, care erau să plătească pentru seninătatea cu care au irosit niște ocazii la 2-0.

Da, a fost!

Oaspeții au acuzat acordarea penalty-ului pandurilor în minutul 29, după un duel în careu între Vașvari și Antal, căpitanul botoșănenilor acroșându-l din spate pe fotbalistul gorjenilor. "Centralul" Kovacs a arătat punctul cu var, iar moldovenii au ripostat, pe moment și la final.

"A fost un penalty discutabil, cel puțin, dar asta e, având în vedere că după victoria noastră cu Dinamo s-a vorbit două săptămâni că am beneficiat de un 11 metri cu "câinii", de parcă noi n-am fi jucat fotbal. Nu mă mai miră nimic, în fine", a spus Leo Grozavu.

Fostul arbitru internațional, Constantin Zotta, expert Dolce Sport, a disecat faza: "Pare o cădere ușoară a lui Antal, dar arbitrul are circumstanțe de penalty, Vașvari îi pune o piedică în careu adversarului, 11 metri fără discuție".

"Aveam nevoie de victorie ca de aer. Cred că am făcut cu toții de la Pandurii un meci extraordinar. Trecem printr-o situație grea, dar trebuie să fim profesioniști. Am înțeles că insolvența o să fie singura rezolvare, sperăm să mai recuperăm din restanțe"
Ovidiu Herea, mijlocaș Pandurii

"Da, mai și ratez, dar important e că ne creăm ocazii și învingem. Insolvența pare să fie salvarea, oamenii de la club au promis că vor rezolva restanțele"
George Țucudean, atacant Pandurii

"Vreau să mulțumesc jucătorilor că s-au mobilizat, în ciuda restanțelor financiare foarte mari. Până în iarnă rezolvăm ce e de rezolvat, sper să rămânem pe loc de play-off până atunci. După? Vom vedea"
Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

"Așteptam mai multe de la jucătorii cu experiență. Împotriva unei echipe ca Pandurii, cu jucători de calitate, trebuie să oferi mai mult de sută la sută"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoșani

pandurii botosani 2 1

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează