FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Cum își punea Rădoi colegii la punct în vestiar + ticul actualului selecționer care-i dădea emoțiile de gol

Articol de GSP - Publicat marti, 23 iunie 2020 11:49 / Actualizat marti, 23 iunie 2020 16:47

Dorin Goian (39 de ani) a vorbit în direct despre atitudinea de lider a actualului selecționer Mirel Rădoi în vestiarul FCSB, la mijlocul anilor 2000. Fostul fundaș central a vorbit și despre un tic pe care căpitanul său îl avea în timpul ședințelor tactice, tic care-i dădea emoțiile de gol. 

Dorin Goian și Mirel Rădoi au fost colegi la FCSB între 2005 și 2008, perioadă în care echipa a câștigat două titluri și a jucat semifinalele Cupei UEFA. Acum, când ambii au ajuns antrenori și urmează cursurile pentru licența Pro, Goian - principal în Liga 3 la Foresta Suceava - recunoaște că  îi cere sfaturi selecționerului.

În direct la GSP Live, “Goe” a vorbit despre modul în care fostul său coleg impunea disciplina în vestiar. Presa vremii a scris că Rădoi era cel care decidea amenzile pentru actele de indiscipină, însă Goian crede că în spatele respectului pentru finul lui Becali era mai mult de atât: 

Dorin Goian despre Mirel Rădoi: „Ținea foarte mult la disciplină, la respect între noi în vestiar”

 “Mirel Rădoi era auzit când vorbea în vestiar. Mai erau vorbe care spuneau că e finul lui nea Gigi (n.r. - George Becali), dar nu neapărat de aia era auzit. Cel mai important, el era jucătorul care pe teren dădea tonul la încurajări, la alunecări, la agresivitate, la efort.  

Era foarte ușor să joci fundaș central când aveai în față un închizător ca Rădoi. Îți recupera foarte multe mingi, acoperea foarte bine fiecare zonă, era foarte inteligent. Am mai jucat și eu pe la echipe, iar cel mai ușor pentru un jucător să se impună în vestiar e prin ce face el pe teren. Când îl vedeai ce face, nu puteai decât să-l respecți. 

Mirel ținea foarte mult la disciplină, la respect între noi în vestiar. El era responsabil pe partea cu disciplina, dacă erau abateri. Să nu întârzii la antrenament. Dacă un jucător avea o perioadă sau zile în care nu se implica la antrenamente, el venea în vestiar și spunea: “Vezi că ești moale! Vezi ce faci! Nu știu ce faci, dar revino-ți!”  

Goian a vorbit și despre obiceiul actualului selecționer care-i dădea de gol nervozitatea de dinainte de meciuri:  

„Din vestiar țin minte că avea un tic, probabil nervos. Își rodea unghiile. În vestiar stătea chiar în fața mea. La ședințele de dinainte de meciuri, probabil din cauza presiunii, era tot timpul cu mâinile în gură și-și rodea fiecare unghiuță. Cât timp vorbea Oli, își rodea unghiile. Credeți-mă, avea unghiile roase destul de bine. Dar în vestiar s-a impus prin ce făcea pe teren".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează