FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 2-0

VIDEO Daţi-le trofeul! » Steaua a trecut lejer de Astra şi s-a distanţat la 10 puncte de locul doi

Adi Popa a
Adi Popa a "arat" din nou banda dreaptă a Stelei

Articol de - Publicat marti, 11 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 10 decembrie 2012 23:30

Trupa giurgiuveană n-a putut trece peste presiunea meciului şi a avut o evoluţie ştearsă în faţa liderului, fără nici un şut pe poartă. Golurile lui Tănase şi Prepeliţă au întărit poziţia Stelei din fruntea Ligii 1.

Au venit, pînă la urmă, vreo 10.000 de stelişti la ultima reprezentaţie a liderului pe teren propriu în 2012. Derby-ul de clasament cu Astra n-a putut topi însă complet gradele cu minus din termometre şi n-a înfrînt comoditatea fotoliilor din faţa micilor ecrane, aşa că trupa lui Reghe a trebuit să tragă împotriva giurgiuvenilor fără a avea în spate vulcanul visat în Ghencea. Mai ales după calificarea cu transpiraţii de la Copenhaga!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

E drept, nici băieţii de la organizare nu s-au rupt în figuri pentru a crea un mediu decent în tribune, au lăsat scaunele necurăţate de zăpadă, devenită astfel materie primă pentru un tir cu bulgări înspre jucători la ieşirea pe teren. Ca să-i pună repede pe fugă pe băieţii de pe gazon!

Defensivă bramburită
Partida a pornit alert. Dar numai dintr-o parte, căci Steaua s-a urcat peste un adversar venit să exerseze înainte de toate lecţia defensivei. Oamenii lui Sinescu s-au aşezat ca un arici în ariergardă, visînd la contraatacul letal, iar liderul n-a aşteptat mult invitaţia către buturile lui Lung junior.

Mai multe imagini!

Rusescu (5), Chipciu (8) şi Găman spre propria poartă (12) au produs primele scurtcircuite în apărarea astrală, care a căzut însă ca un fragil castel de cărţi. Tănase (13) a prins un şut din 6 metri după o respingere bramburită a oaspeţilor şi a pus 1-0 pe tabelă, cu a şasea sa reuşită din acest campionat, record personal!

Nu merge nici cu Tembo!
Reacţia Astrei a îngheţat şi ea sub reflectoarele din Ghencea! Giurgiuvenii au continuat să stea la cutie, iar Steaua să croşeteze spre careul advers, propunînd un film cu final trist pentru trupa de la Dunăre. Adi Popa (18) a rămas singur cu Lung jr. şi a încercat o preluare în locul unei finalizări directe, Nikolici (31) a pus o minge cu capul puţin pe lîngă bară, iar Pintilii (43) înalţă un balon peste transversală cu un trasor de la 25 de metri. În tot acest timp, Astra parcă nici n-a existat în iarbă, ridicînd justa dilemă: aici e echipa de pe locul 2?!

Poate după pauză se schimbă nu numai tricourile Stelei, ieşită de la cabine în bluze roşii în locul celor bleu folosite în primul mitan! Sinescu răspunde cu Enache şi Tembo pe posturile anonimilor De Amorim şi Budescu, zambianul încearcă să reînvie viceliderul, însă şarjele sale se blochează invariabil la 25-30 de metri de Tătăruşanu. E clar, nimic nu funcţionează la alb-negri, intraţi într-un joc de uzură inutilă şi fără scînteie, reţetă falsă pentru a da lovitura în Ghencea!

Prepeliţă închide campionatul
Şi parcă Steaua a picat şi ea în ritmul anodin! Viteza a doua, efort rezervat şi parcimonie ofensivă. Doar o accelerare pe ruta Rocha - Prepeliţă (75) devine suficientă să închidă conturile, cu un stîng plasat magistral de ex-piteştean din marginea careului mare: 2-0! La revedere şi principalei urmăritoare, lăsată la 10 puncte în urmă, cursa spre titlu 24 devine, de acum, solitară! Iar băieţii lui Reghe nu mai pot rata campionatul decît dacă se retrag din competiţie!

"Victoria e perfect meritată, simt că ne putem batem cu orice echipă din Europa League" (Andrei Prepeliţă)

"Prin această victorie nu s-a decis campioana, dar aveam un avans liniştitor şi o iarnă frumoasă. În retur, trebuie să fim la fel de serioşi" (Raul Rusescu)

"Tembo e jucător de bandă, nu-l poţi pune să joace în atac. Nu înţeleg de ce antrenorul repetă aceeaşi greşeală. Steaua a avut o şansă şi a dat gol. Oricum, chiar dacă băteam Steaua azi, tot ea avea prima şansa la titlu. E o echipă foarte bună" (Ioan Niculaie, patron Astra)

"Gluma mea de dinaintea meciului, că nu vreau să văd Astra trecînd de mijlocul terenului, chiar s-a adeverit. Am cîştigat la pas, e diferenţă mare între noi şi restul echipelor. 99 la sută sîntem campioni" (Gigi Becali, patron Steaua)

543556-steaua-astra-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Rusescu şef de galerie
Raul Rusescu, golgheterul la zi al campionatului cu 17 reuşite a fost chemat să salute galeria roş-albastră dupa schimbarea sa cu Mihai Costea din minutul 80. Pe lîngă salutul galeriei, Raul a urcat în peluză, printre suporteri unde a luat în primire rolul de şef de galerie.

Dragomir: "Se joacă!"
Preşedintele LPF a anunţat aseară, la emisiunea Contraatac, de la GSP TV, că nu se va amîna etapa a 20-a, programată să se joace la finalul acestei săptămîni: "Doar două dintre cele 9 stadioane pe care sînt programate jocuri nu au încălzire, Chiajna şi Dinamo, dar Dinamo dacă joacă pe Arena Naţională nu e problemă. Nu putem amîna pentru că au dreptate şi televiziunile, nu pot să se încarce cu 3 intermediare în retur. Se va juca etapa în weekend, iar acolo unde arbitrul nu va permite să se joace, nu se va juca. Prognoza e în felul următor, marţi şi miercuri viscol, apoi soare, deci e bine". Totuşi, FRF a amînat pentru primăvară partidele tur din semifinalele Cupei, Oţelul - Petrolul şi CFR - Astra, programate miercuri şi joi!

"Suporteri, terminaţi cu scuzele!"
Mihai Stoica a fost dezamăgit de fanii stelişti care nu au venit în număr mare la meciul de ieri. "Terminaţi cu scuzele puerile gen «nu sînt locuri de parcare sau e zăpadă pe scaune»! Cine iubeşte Steaua o iubeşte şi la 0 grade. În anonimat ne vom lua rămas bun de pe locul 1, împotriva celui mai periculos adversar din campionat. Ne vom lua rămas bun de la cei care merită cu adevărat să se bucure de performanţele acestei spledinde echipe!", a scris MM pe pagina lui de Facebook înainte de joc.

Riscă să fie amendaţi!
Oficialii stelişti ar putea amendaţi de către Comisiile LPF după ce nu au curăţat de zăpadă tribunele stadionului din Ghencea. Dragomir a dezvăluit la GSP TV că dacă observatorul de joc, Claudiu Popa, nu va trece acest lucru în raport, şi el va fi sancţionat disciplinar. Pe toată durata meciului fanii celor două echipe au aruncat cu bulgări în jucători, dar şi în brigada de arbitri.

Eroul de la Sevilla la EuropaFM
Media. Preşedintele de imagine al Stelei, Helmuth Duckadam, este invitatul din această seară al lui Ovidiu Ioaniţoaia la emisiunea Tribuna Zero, de la Radio Europa FM, care va începe la 22:30. Cei care vor dori să îi adreseze întrebări fostului portar al Stelei, cîştigător al Cupei Campionilor Europeni, pot suna la numărul de telefon 0372.069.599.

"Vreau cu Inter"
Gigi Becali a dezvăluit ieri că nu şi-ar dori să joace în Europa League cu o echipă din Anglia, ci mai degrabă cu una din Italia: "Cu oricine am pica, nu am nici un fel de problemă. La cît sîntem de puternici acum, ne putem bate cu oricine. E chestiune şi de noroc de acum încolo. La ora asta nu e nici un adversar care să ne poată bate fără drept de apel. Jucăm un fotbal mai în viteză decît cel italian, nu vreau echipe din Anglia. Mi-aş dori să jucăm cu Inter Milano". Tragerea la sorţi a "16-imilor" Europa League va fi pe 20 decembrie.

U Cluj bagă juniorii!
Antrenorul celor de la Universitatea Cluj, Marius Popescu, a dezvăluit că portughezul Paulinho şi brazilianul Cleiton nu mai fac parte din lotul ardelenilor. Cei doi aveau contracte pînă în această iarnă, cu opţiune de prelungire, însă oficialii clubului au decis că nu mai au nevoie de ei. "Nu vreau să vorbesc despre gestul celor doi, eu, unul, nu am înţeles ce a fost în capul lor. Voi lua cîţiva juniori în lot pentru meciul cu Steaua, e şansa lor, sînt copii talentaţi", a spus Popescu. Paulinho şi Cleiton au luat cartonaş roşu etapa trecută şi sînt suspendaţi pentru meciul cu Steaua, de vineri.

INBOX:
- Gigi Becali a stabilit preţurile de transfer ale celor mai curtaţi jucători din Ghencea: "Dacă Milan îl vrea pe Chiricheş acum, îl poate lua cu 10 milioane de euro. La fel, dacă Dan Petrescu îl doreşte pe Bourceanu, Dinamo Moscova trebuie să-mi dea 5 milioane!".
- 10.000 de euro a fost prima de victorie pe care au jucat steliştii aseară!
- Steaua a rămas singura echipă din L1 care şi-a păstrat cererea pentru brigăzi străine la meciurile din retur. Două dintre jocuri sînt cele cu Dinamo şi CFR Cluj.
- Suporterii stelişti şi-au ironizat rivalii cu un banner referitor la punctele din campionat: "Ghencea +10, Ştefan cel Mare -14, Giuleşti -18".
- Dumitru Dragomir a fost nemulţumit că Steaua a jucat în Ghencea, şi nu pe Naţional Arena: "Cum e posibil în România să stabilească Jandarmeria unde să joace o echipă de fotbal, că ei au treabă cu alegerile?!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
cfrclujole
cfrclujole  •  09 Ianuarie 2013, 22:30

kjhkgh

cfrclujole
cfrclujole  •  09 Ianuarie 2013, 22:29

gjg

cfrclujole
cfrclujole  •  09 Ianuarie 2013, 22:29

hahahaha

Vezi toate comentariile (24)
Comentează
Close