FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC VASLUI 1-0

VIDEO De la Hazard la Hizo » Cu o formulă nouă, Steaua s-a impus fără emoţii în faţa unui adversar mut (1-0)

Rusescu nu a marcat, dar a fost aseară cel mai periculos atacant stelist
Rusescu nu a marcat, dar a fost aseară cel mai periculos atacant stelist

Articol de GSP - Publicat luni, 18 martie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 17 martie 2013 23:17

Cu Iancu titular în spatele lui Tatu, gazdele s-au menajat o vreme, apoi au tradus impotenţa Vasluiului şi diferenţa clară de clasă în primele puncte în campionat după episodul Chelsea.

"Sîntem mîndri de voi" se aude reconfortant, semn că sîntem apţi de recunoştinţă şi după amărăciuni. Steaua e în varianta after-Chelsea şi strînge Vasluiul în jurul careului, apoi îl desface calm: un joc de acordeon în duminica friguroasă a întoarcerii la Liga 1. Asta şi pentru că dinamica lui Stanciu e singurul semn de viaţă dinspre Moldova.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Puţin contra nimic
Chipciu nu ajunge să împingă în gol (13), reia greşit cu capul şi intră prin defensiva cu consistenţă de brînză tartinabilă, tot joacă în galben băieţii lui Hizo! Dar nu-i entuziasmul de la Ajax, nici matematica admirabilă din turul cu Chelsea nu se zăreşte: cu stîngăcii, gazdele îi permit lui Stanciu să intre pe culoar prielnic, şutul e fără inimă. Cum-necum, latenţa provoacă Vasluiul, iar Buhăescu îl pune în fund pe Rîpă la cîţiva metri de Tătăruşanu. Iancu trece în stînga, n-a găsit încă locul ideal în orchestră.

Mai multe imagini!

Iarba verde de acasă...
Sticla de apă a lui Reghe se agită vîrtos: Tatu coboară între linii, dar ca un caporal fără idei spre fronturile unui război de week-end. Cînd trage, de la 20 de metri, a trecut deja jumătate de oră. Stanciu bifează un voleu curajos, iar Gardoş, singur în cinci metri, se loveşte cu capul de minge. Vasluienii nu pot depăşi scrobeala cămăşii de provincial politicos, Antal pare mai bătrîn ca Temwanjera şi Hizo la un loc. Aşa că vine Chipciu să liniştească apa din sticla lui Reghe: calm, fără preluare şi puternic, gol din pasa lui Iancu şi în ultimul minut al reprizei.

Nevoia de Raul
Rusescu urcă 30 de metri cu mingea la picior şi Varela alături, de parcă tipul din Capul Verde e bodyguard plătit de Porumboiu să-i ţină de cald spre gol. Tatu trage din nou la două porţi peste transversală, însă iertarea e uşoară acum: vasluienii se deschid sinucigaş, Raul a pus minte în ofensiva Stelei care îl face pe Cerniauskas să respingă ridicol, să pareze disperat la Chipciu şi să urle la stoperii săi cu reacţii de mamuţi hipnotizaţi. E iarăşi Steaua: Chiricheş taie terenul în diagonală şi în urale, Latovlevici îl face pe Antal să se gîndească la o carieră în gimnastică ritmică.

Steaua şi restul lumii
Vasluiul mai respiră puţin după intrările lui Tendeng şi "Old Mike", caută o eroare pe flancul descoperit nonşalant de Latovlevici şi pe cel păzit fragil de Rîpă. Dar şi din doi metri, Costin trage în Tătăruşanu şi apoi trimite "peste"! Tendeng şutează aproape paralel cu poarta, iar Steaua trece de ultimele zece minute rîzînd şi alergînd doar cînd e nevoie, după eliminarea lui Milanov.

La cum o pregăteşte Reghe şi la cît de neputincioase par celelalte echipe din Liga 1, Steaua şi cu verişorii lui Filip sau Popa pe teren tot ar fi scos măcar o remiză cu Vasluiul.

Steaua - parametru - Vaslui
14 - şuturi - 10
5 - şuturi pe poartă - 3
7 - cornere - 5
3 - ocazii - 3

"Iancu a dat el pasă de gol, dar în rest a fost cam timid, mai are de mîncat mămăligă" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Obiectivul pentru anul viitor va fi sferturile de finală ale Ligii Campionilor" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Mie îmi place mult de Iorga, de la Galaţi. O să vorbesc cu MM să vadă cît costă şi cum îl putem aduce din vară" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Nu-i fraier Reghe să plece de la Steaua! El poate lua bani mulţi şi aici" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Am fost puţin obosiţi, dar sîntem bine pregătiţi şi facem faţă pe toate fronturile. M-am mirat că au fost suporteri mai puţin decît de obicei, dar am înţeles că şi biletele au fost cam scumpe" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Mi-ar plăcea să văd rivalele mai aproape de noi în clasament, însă în acest an nu se remarcă decît prin răutăţi" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"E posibil să renunţ!" (Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui)

"Pe Sălăgeanu, Hizo a vrut să-l bage titular. Din păcate, el nu mai poate juca fotbal, fiindcă nu-l mai lasă nevasta să stea în cantonament" (Adrian Porumboiu, patron FC Vaslui)

563885-steaua-vaslui-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Hizo, la înălţime
Aseară, pe foaia de joc a vasluienilor a fost trecut ca antrenor secundul Dorin Zotincă. Motivul? Viorel Hizo a fost suspendat după ce în runda precedentă a fost trimis în tribune, la meciul Vaslui - Bistriţa (1-1). Hizo a urmărit partida din tribuna I, la inelul intermediar, şi a ţinut în permanenţă legătura prin telefon cu oamenii din staff-ul său, aflaţi pe banca tehnică.

Odihniţi sau pedepsiţi?
Laurenţiu Reghecampf n-a mizat pe cel mai bun "11" pe care-l avea la dispoziţie. Antrenorul i-a lăsat pe banca de rezerve pe Szukala, Pintilii şi Rusescu, toţi avînd la Londra o prestaţie mai puţin reuşită. Stoperul l-a pierdut din marcaj pe Terry la golul de 2-1 pentru englezi, Pintilii a alunecat la prima reuşită a adversarilor, iar Rusescu a irosit o şansă bună de a deschide scorul pe Stamford Bridge.

Titular în premieră
Pentru prima oară de cînd a fost adus la Steaua, în pauza de iarnă, Gabriel Iancu a fost trimis pe teren de la început. Mijlocaşul ofensiv de 18 ani mai bifase doar 11 minute etapa trecută, în deplasarea de la Piatra Neamţ. Aseară, a evoluat în spatele lui Tatu, acolo unde în mod normal e utilizat Rusescu.

Nouă la "naţională"!
Piţurcă mizează contra Ungariei şi a Olandei pe nouă fotbalişti de la Steaua! Convocaţii sînt Tătăruşanu, Chiricheş, Latovlevici, Pintilii, Bourceanu, Adi Popa, Chipciu, Tănase şi Rusescu. România întîlneşte Ungaria vineri, la Budapesta, şi apoi Olanda marţi, la Amsterdam. Piţi a renunţat la Gardoş, pe care-l convoca frecvent, dar stoperul a devenit rezerva cuplului de stoperi Szukala-Chiricheş.

Au cerut penalty
Arbitrul slovac a avut de soluţionat o fază complicată, petrecută în minutul 47. Rusescu a intrat în careu, în partea dreaptă, şi a fost atacat din alunecare de Varela, care a ratat mingea. Raul a mai făcut un pas şi s-a prăbuşit în suprafaţa de pedeapsă, fără ca arbitrul să oprească jocul. Atacantul Stelei nu a protestat. Reluările DigiSport nu lămuresc pe deplin duelul Rusescu-Varela.

Goluri doar cu piciorul slab!
Chipciu a deschis scorul cu o execuţie perfectă, şut puternic, din prima, în colţul scurt al lui Cerniauskas. Dincolo de estetica finalizării, Alex a confirmat o coincidenţă stranie: a marcat al 7-lea lui gol pentru Steaua şi toate sînt date cu stîngul, piciorul lui de bază fiind dreptul! Chipciu a început partida ca mijlocaş stînga, postul său favorit, după ce fusese utilizat la Londra ca mijlocaş ofensiv central împotriva lui Chelsea.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
dinamir
dinamir  •  18 Martie 2013, 17:43

FARA EMOTII?!?Dar ce EMOTII au fost in ultimele minute la ocazia lui RaulCostin!

calinbucuresti
calinbucuresti  •  18 Martie 2013, 11:54
Postat de jopek pe 18 Martie 2013, 11:50

Romania tara de poeti...

Virginul la care s-a dat Cadu, bulgarul Milanov, a fost eliminat pentru lovirea cu cotul a adversarului? Lol.

jopek
jopek  •  18 Martie 2013, 11:50

Romania tara de poeti...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează