FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - TG. MUREŞ 1-1

VIDEO De profesie, gafeur » Marcos Antonio a greşit decisiv la golul mureşenilor, iar Rapid s-a îndepărtat la cinci puncte de titlu

Marcos Antonio l-a pierdut pe drum pe Ljubojevici, iar acesta a marcat golul care i-a scos pe rapidiști din lupta pentru titlu
Marcos Antonio l-a pierdut pe drum pe Ljubojevici, iar acesta a marcat golul care i-a scos pe rapidiști din lupta pentru titlu

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 07 mai 2012 11:17

După un meci extrem de tensionat, Pancu a părut că aduce o victorie uriaşă Rapidului, însă Marcos Antonio şi-a continuat recitalul erorilor şi a făcut posibil golul de 1-1 în minutul 90+4.

Sabău a venit în Giuleşti să nu plece cu mîna goală. Fostul internaţional şi-a aşezat bine echipa în teren, betonîndu-şi apărarea: 5 fundaşi şi doi mijlocaşi centrali, Florin Dan şi Sepsi, cu sarcini mai mult defensive. Speranţele ofensive şi le-a pus în Apostu, ajutat din cînd în cînd de Astafei sau Bumba. Chiar şi aşa, Florin Dan putea deschide scorul în minutul 2, dar Coman a reţinut în doi timpi.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Balauru, de netrecut
În primele 20 de minute giuleştenii au părut pierduţi în ceaţă, toate acţiunile lor blocîndu-se de zidul mureşenilor. Atmosfera, atît cît poate fi atunci cînd sînt doar femei şi copii, una de "Cupa Liceelor", nu i-a mai împins de la spate. Apoi, au apelat la şuturi de la distanţă, dar Surdu (23), Deac (34) şi, mai ales, Herea (35) l-au remarcat pe Balauru.

Teixeira, în minutul 28, putea aducea liniştea, însă a trimis peste din 12 metri după ce pierduse pe rînd jumătate din echipa adversă! Înainte, nici Pancu nu fusese mai norocos, lovitura sa de cap strecurîndu-se pe lîngă poartă.

Bucurie falsă
Mitanul secund a debutat cu acelaşi scenariu, rapidiştii încercînd să străpungă apărarea adversă. Teixeira a inventat o pasă pentru Deac (52), dar mijlocaşul împrumutat de la Schalke, afectat de "farmecul vieţii", refuză un gol urît şi încearcă o "scăriţă". Balauru e bătut, dar Cordoş scoate de pe linia porţii. Aşa a susţinut asistentul Stoianov, alb-vişiniii se bucurau deja. Imediat, Teixeira îşi pune toţi nervii într-un şut de la distanţă, Balauru apără iar (53)! Timpul a trecut, nervii au apărut o dată cu precipitarea!

Pancu, ce gol! Marcos Antonio, ce eroare
Şi, cînd meciul se ducea spre 0-0, iar CFR se pregătea să deschidă şampania, neobositul Teixeira aleargă de nebun 60 de metri, îi trimite o minge lui Pancu şi veteranul mai devine o dată erou, executîndu-l din voleu pe Balauru. Eroul e însă scos de pe teren de Răzvan Lucescu pentru a-l introduce pe Marcos Antonio. Şi decizia lui Lucescu junior are rol de sinucidere: Marcos Antonio doarme la o minge aruncată în careu de Dan Matei, iar Ljubojevici îl lobează pe Coman şi înfige pumnalul în inima Rapidului, care tocmai ce începuse să pulseze pentru titlu.


DECLARAŢII
"Am crezut pînă la final că vom egala. Am mai avut o ocazie mare, la 0-0, cînd Bujor nu a nimerit poarta. Rapidul e o echipă bună, dar noi voiam neapărat să luăm un punct"
(Ovidiu Sabău, antrenor FCM Tîrgu-Mureş)

"Sînt dezamăgit pentru că am luat un gol de începători. Ce dacă adversarii au jucat pe prime de la alţii? Şi eu, dacă aş fi la o echipă mică, mi-aş dori să primesc bani de la alţii!" (Daniel Pancu, atacant Rapid)

"Cred că am pierdut tot, nu-i mai putem prinde pe cei de la CFR. Se vede clar că arbitrii ne dezavantajează, au fost împotriva noastră, sînt aroganţi. Vreau să retrogradeze FCM, joacă foarte urît!" (Rui Duarte, fundaş Rapid)

"Normal că m-am bucurat cînd Tîrgu-Mureşul a egalat. Chiar şi cu acest egal, Rapid rămîne principala noastră contracandidată la titlu" (Arpad Paszkany, patron CFR)

"O greşeală copilărească ne-a costat. Acest rezultat este unul nedrept, am avut multe ocazii de a marca. Tot timpul am spus că nu contăm la titlu!" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Un arbitru care a greşit pro-Steaua acum trei zile ne-a fost trimis nouă să ne elimine şi să ne umple de cartonaşe galbene" (Răzvan Lucescu, antrenor Rapid)

"Am luat goluri în ultimul minut cu U Cluj, cu Concordia şi cu FCM. Cred că sîntem prea păcătoşi, iar Dumnezeu ne pedepseşte" ( Dani Coman, portar Rapid)

Cifrele meciului:

65,4 posesie (%) 34,6
12 şuturi 5
8 şuturi pe poartă 2
8 cornere 5
5 ocazii 3

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Preparatorul Rapidului l-a agresat pe Heleşteanu
Scene incredibile la finalul partidei din Giuleşti. Directorul sportiv al lui FCM Tîrgu-Mureş a fost eliminat de arbitrul Robert Dumitru. Oficialul oaspeţilor a mers în tribună, unde a fost agresat de preparatorul fizic al giuleştenilor, italianul Diego Longo. Acesta l-a lovit cu pumnul în ceafă pe Heleşteanu şi l-a împins. VEZI AICI IMAGINI INCREDIBILE!

Rapid a cerut gol în minutul 52

Cea mai controversată fază s-a petrecut la 7 minute după pauză. Deac a scăpat singur cu portarul şi l-a lobat. Mingea se ducea spre poartă, dar a fost degajată in extremis de Cordoş. Giuleştenii au solicitat să se acorde gol, considerînd că balonul a depăşit lina porţii, însă reluările au demonstrat că decizia luată, în colaborare, de asistentul Stoianov şi de "centralul" Robert Dumitru a fost bună, aceea de a lăsa meciul să continue.

Deac trebuia eliminat mai devreme
Brigada de arbitri a comis o mare eroare în finalul partidei, atunci cînd l-a iertat pe Ciprian Deac de eliminate. Rapidistul l-a lovit cu capul pe Astafei, fără a se afla într-un duel pentru minge, însă nici "centralul", nici asistentul Oniţa şi nici rezerva Cristina Bujor, sub privirile căreia a avut loc incidentul, n-au văzut faza. Arbitrul a luat decizia de a le acorda cartonaş galben ambilor fotbalişti. Deac a fost în cele din urmă eliminat în prelungirile partidei, după ce a şutat într-o minge cînd jocul era întrerupt.

Scandal la pauză, Răzvan eliminat
Finalul primei reprize a fost unul extrem de tensionat. Rapidiştii i-au reproşat maniera de arbitraj "centralului" Robert Dumitru. Arbitrul din Braşov a avut un conflict verbal dur cu căpitanul giuleştenilor, Daniel Pancu, dar şi cu Răzvan Lucescu şi cu Constantin Zotta. Robert Dumitru l-a avertizat cu "galben" pe Pancu şi i-a trimis în tribune pe tehnicianul şi pe preşedintele Rapidului. Implicat în incident, secundul Rapidului, Cristian Petre, a fost şi el trimis în tribune.


"Găină", oprit în lot
Pentru prima oară în cariera sa, tînărul Adrian Grigore (22 de ani) s-a aflat aseară în lot, fiind rezervă. Răzvan Lucescu a fost nevoit să apeleze la el din cauza absenţelor, Nicolae Grigore, Grigorie şi Pavlovici fiind suspendaţi. "Găină", aşa cum îl strigă giuleştenii, a impresionat în cantonamentul din iarnă, în Antalya, cînd a marcat de două ori în amicale. Totuşi, Răzvan nu a mizat deloc pe el în această primăvară.

Iencsi, ultras rapidist
Adrian Iencsi, stoperul de la FCM Tîrgu-Mureş, n-a fost oprit în lot de Sabău şi a urmărit partida de la tribuna oficială. Fostul fundaş rapidist nu s-a sfiit să se ridice în picioare pentru a cînta şi a aplauda imnul giuleştenilor, alături de femeile şi copiii care au fost aseară în Grant.

3.000 de protestatari
Rapidiştii au fost susţinuţi aseară de 3.000 de persoane, femei şi copii, după ce LPF a decis să nu-i lase să vîndă bilete pentru această întîlnire din cauza fumigenelor de la meciul cu Steaua. Toţi cei prezenţi aseară au primit la intrare cîte un tricou pe care scria: "Singuri împotriva tuturor". La oficială, Copos a fost şi el îmbrăcat la fel!

Inbox
- Aseară, Pancu a revenit ca titular pentru prima oară după accidentarea suferită în prima etapă din această primăvară, cu U Cluj (1-1). Meciul s-a disputat pe 3 martie!
- Răzvan l-a menajat aseară pe căpitanul Marcos Antonio, mizînd pe un cuplu de fundaşi centrali Oros - Burcă. Zilele trecute, antrenorul spunea: "Marcos a ratat o mare parte din pregătirea de iarnă din cauza acelei accidentări şi resimte oboseala. Sînt nevoit să-l mai odihnesc".
- Oros a văzut aseară al 4-lea cartonaş galben al sezonului şi e suspendat pentru meciul din etapa viitoare, de la Mediaş, cu Gaz Metan.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (166)
silviu74
silviu74  •  08 Mai 2012, 18:41
Postat de sandycelt pe 07 Mai 2012, 23:26

Asta este , mergem mai departe inca nimic nu e pierdut ,cistigati la medias si ramanem apoi in bucuresti si cistigam tot si mai vedem.Sa nu uitam ca Marcos este un jucator fabulos ,dar chiar si cei mai buni gresesc sau prind zile mai proaste, nu? Cind a facut anul trecut un sezon extraordinar,cum a fost? Pancule este si vei ramane un mare fotbalist si un rapidist ADEVARAT, respect pe viata! FORZA RAPID, LUPTATI PANA LA FINAL !

lasa ca va face steaua campioni in ultima etapa:)

sandycelt
sandycelt  •  07 Mai 2012, 23:26

Asta este , mergem mai departe inca nimic nu e pierdut ,cistigati la medias si ramanem apoi in bucuresti si cistigam tot si mai vedem.Sa nu uitam ca Marcos este un jucator fabulos ,dar chiar si cei mai buni gresesc sau prind zile mai proaste, nu? Cind a facut anul trecut un sezon extraordinar,cum a fost? Pancule este si vei ramane un mare fotbalist si un rapidist ADEVARAT, respect pe viata! FORZA RAPID, LUPTATI PANA LA FINAL !

bluered_sky
bluered_sky  •  07 Mai 2012, 16:10
Postat de wollt.. pe 07 Mai 2012, 09:27

:)))))))))))))))) esti un guru in ale fotbalului

si nu uita: Forza AS Roma :)))

Vezi toate comentariile (166)
Comentează
Close