FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO Discipolul tânăr al lui Becali. Fost, dar potențial finanțator în Liga 1: “Doar antrenorul să se ocupe!? Când treaba merge prost, tu stai și te uiți pasiv?!”

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iulie 2020 11:41 / Actualizat joi, 02 iulie 2020 16:42

În direct la GSP Live, omul de afaceri  Horia Sabo - fostul director general de la Poli Iași care a câștigat acum două zile un proces cu clubul - a vorbit despre modelele de business de FCSB, CFR și U Craiova. El susține că va interveni peste deciziile antrenorilor dacă lucrurile nu merg bine la un viitor club cu care va colabora.  

Horia Sabo (34 de ani) este un om de afaceri care în 2018 a apărut la clubul Poli Iași în calitatea de asociat pentru un plan pe 5 ani. Scos din organigramă după un scandal imens, Sabo a câștigat marți în instanță dreptul de a fi repus în funcția de director general.

 În direct la GSP Live, apropiatul familiei Reghecampf, care intenționează să revină la un moment dat în structura unui club de Liga 1, a vorbit și despre modul în care sunt manageriate echipele mari din România:  

“Modelul de business de la FCSB este complicat. Îți trebuie mulți bani, e nevoie de forță financiară mare. Și modelul CFR și modelul Craiova sunt la fel. Cred că dacă ai bani mulți, e mai ușor, dar nu e garantat succesul.

- Dar cum vi se pare derularea actuală a acestui proiect FCSB? 
- Cred că e din ce în ce mai greu. Nu știu din ce cauză, dar ceva nu merge acolo, e clar.  

- Dacă ați fi finanțator la un club, ați suna antrenorul să vă facă schimbările? 
- Nu, dar aș face ordine când ar trebui. 

- Ce înseamnă ordine? 
- E simplu. Când lucrurile nu funcționează și tu ai băgat zeci de milioane de euro, tu stai și te uiți pasiv?! Să spui: “Domnule, antrenorul, stafful tehnic, doar ei să se ocupe?!”. Când tu vezi că pierzi și îți pierzi banii. Bani pe care puteai să-i lași copiilor. Să faci o bursă universitară pentru copiii săraci. Și să vezi că totul se duce într-o direcție pe care nu o dorești…tu stai și te uiți pasiv?!” 

- Uitați un contraexemplu. La Manchester United, familia Glazer l-a lăsat pe Solskjaer în pace deși echipa era în cap. Și antrenorul pune încet, încet echipa pe picioare...
- Nu se întâmplă același lucru la fel la FCSB? Rezultate slabe, modeste și rămâne același antrenor!? (pauză, apoi hohote de râs) 

Eu văd că patronul FCSB chiar se pricepe. Îl urmăresc la televizor…Când înțelegi așa de bine fenomenul, nu ai cum să stai deoparte. Chiar dacă nu suni neapărat să schimbi, nu poți să stai deoparte
- Horia Sabo, fost investitor Poli Iași

Citește și alte știri din Liga 1

Dinamo vrea să îl aducă înapoi pe cel mai în formă jucător din play-out, însă acesta refuză categoric!

EXCLUSIV CFR Cluj i-a închis ușa unui fotbalist emblematic pentru a economisi 40.000 euro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
3101575123247794
Alice Popa  •  02 Iulie 2020, 19:19

Prostul asta nu intelege de ce merg prost treburile la FCSB?!? Pai, e simplu, mai prostalaule: pentru ca se baga habarnistul Becali peste antrenori!!! Cand treburile merg prost, apelezi la specialisti, nu iti impui prostia pesonala!!!

atiist
atiist  •  02 Iulie 2020, 18:57

Un escroc,nu inteleg cum l-au pus iesenii director .....a trait pe banii lor cateva luni impreuna cu tata-su. Bine zice colegul ,te uiti la fata lui si-ti dai seama imediat ce *** este....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pol1tehnicaiasi
pol1tehnicaiasi  •  02 Iulie 2020, 17:47
Postat de adriann_ pe 02 Iulie 2020, 17:27

Ma uit la poza asta si imi dau seama ca pe acest om n-as avea incredere sa-l trimit sa cumpere doua topuri de hartie :)))

:))) corect

Vezi toate comentariile (4)
Comentează