FOTBAL  »  Superliga  »  BISTRIŢA - DINAMO 1-2

VIDEO Două acte născocite » Dinamo a cîştigat dintr-o lovitură de pedeapsă uşor acordată şi una inventată

Alexe a ajuns la cota 13 în clasamentul golgeterilor // Foto: Lorand Vakarcs
Alexe a ajuns la cota 13 în clasamentul golgeterilor // Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 13:32

Arbitrul Lucian Rusandu a ţinut să fie capul de afiş la retragerea oficială a lui Jean Pădureanu. VEZI AICI VIDEO!

Dinamo caută permisul de Europa, dar Cornel Ţălnar parcă s-a pregătit de lupta de la Posada. O echipă ermetică şi 6 fundaşi de meserie a trimis "Ţînţarul" pe teren la Bistriţa, lăsîndu-şi toţi oamenii de creaţie să-şi tempereze respiraţia pe bancă pentru Derby de România, de peste o săptămînă. Bistriţenii au intuit rapid că Dinamo se apără şi au ieşit curajos la joc, însă erau să fie sabotaţi de gafa lui Dolha (9), care l-a nimerit pe Alexe la o degajare simplă.

"Cîinii roşii" au scos capul de la cutie după ocazia lui Cosmin Matei (14), care a pus latul defectuos din careu după centrarea lui Rotariu jr. Replica Gloriei? O lovitură perfectă executată de Enescu din marginea careului mare a fost cadoul perfect pentru Lordul Pădureanu (21): 1-0! Din corzi, Dinamo s-a ridicat cu ajutorul "centralului" Rusandu, care a acordat uşor penalty, iar Alexe a restabilit echilibrul (26): 1-1!

Imaginea unei echipe ce defila în tur pe Arena Naţională, bifînd unica victorie din deplasare (2-1), l-a bîntuit mai bine de o jumătate de oră pe tehnicianul bucureştenilor. Curtean a fost aruncat rapid în luptă, iar Dinamo a dominat finalul de repriză.

Rusandu în alb-roşu
Deloc intimidată, Bistriţa a început curajos şi partea secundă. Radu şi Curtuiuş i-au ridicat pulsul lui Bălgrădean. Dincolo, Dănciulescu l-a provocat pe Dolha cu un şut înşelător (67), apoi şi-a intrat în rol Lucian Rusandu. Un penalty inexistent după un contact imaginar între Canon şi Cristea, plus două decizii greu de înţeles i-au stricat retragerea "Lordului".

De pe bancă, Pădureanu s-a ridicat cu greu. Vremurile în care "fluieraşii" îi respectau cuvîntul au apus demult. În urma sa, a rămas nostalgia unei creaţii care a purtat numele generic de Cooperativă.

15 penalty-uri s-au acordat în acest sezon contra Bistriţei, şapte dintre ele fiind în 2013

"Fotbalul e nedrept, Dinamo n-a fost peste Gloria. Ne-a umplut de cartonaşe arbitrul, Iordache mi-a zis că nici nu l-a atins, Canon şi-a tras piciorul, aşa că arbitrul şi-a bătut joc de o echipă care a muncit" (Nicolae Manea, antrenor Gloria)

"Am cîştigat în condiţii de mare suferinţă, asta şi din cauza lotului foarte subţire pe care îl am la dispoziţie. Băieţii s-au uitat cam de sus la bistriţeni" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Nu putem vorbi de arbitraj, eu zic că a fost foarte corect. Pe mine m-a deranjat evoluţia echipei în unele momente, nu arbitrajul" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Bawab e unul dintre jucătorii buni ai campionatului nostru, el şi alţi fotbalişti valoroşi poate vor veni la Dinamo, dar asta o să vedem după ce terminăm acest sezon" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

570192-gloria-dinamo-1-2.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Arbitrul a făcut meciul praf!
"Centralul" Lucian Rusandu a avut o seară extrem de proastă. Prima fază controversată, în minutul 26: Alexe a fost acroşat de Adrian Iordache în careu, bistriţeanul n-a atins mingea, l-a incomodat uşor pe dinamovist, iar reluările TV arată că stoperul l-a îmbrîncit uşor pe Alexe. Rusandu e acoperit de regulament dictînd penalty, deşi contactul nu a avut intensitate.

Cu adevărat de rîs s-a făcut în minutul 74. Cristea a simulat grosolan în careu de lîngă Canon, iar Rusandu a dictat total eronat 11 metri! Amfitrionii au solicitat şi ei lovitură de pedeapsă la contactul dintre Luchin şi Curtuiuş, din startul partidei. Arbitrul i-a dat "galben" pentru simulare ardeleanului, chiar dacă existau circumstanţe de penalty!

Luchin a rezolvat Steaua
Dinamoviştii se vor duela marţi cu Ceahlăul, apoi, vineri, urmează Derby de România. Cum Srgian Luchin avea şase cartonaşe galbene în acest sezon, exista riscul să încaseze un avertisment partida următoare şi să rateze confruntarea cu Steaua. Luchin a scăpat însă, provocînd un fault ce i-a adus un avertisment care îl face indisponibil pentru partida cu nemţenii.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (174)
corectu
corectu  •  06 Mai 2013, 20:31

Penalty fals.Dinamo isi"revine".

agamitza
agamitza  •  05 Mai 2013, 14:47

La Dinamo, "conducatorii", fie ca se numesc, Badea-Dinca, Borcea, Negoita, etc, n-au inteles ca pentru a avea performante trebuie sa ai echipa, nu arbitri. Suporterii sint la fel, niste nimeni care, daca nu pot sarbatori cistigarea unui trofeu, sarbatoresc incendierea peluzei din Ghencea. Noapte buna!

educated_fool
educated_fool  •  05 Mai 2013, 12:28

bichis esti pe lista de prime de pasti a lu' jiji. ps: asta cu intensitatea se reglementeaza printr-o circulara fifa de care noi muritorii de rand inca nu am aflat? ps1: calma internet hools

Vezi toate comentariile (174)
Comentează