FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 2-0

VIDEO Ei şi vara sînt pe val! » Steaua proaspătă ca la startul sezonului s-a distrat cu Pandurii, scor 2-0

Tănase a făcut cel mai bun meci al său în această primăvară // Foto: Alex Nicodim
Tănase a făcut cel mai bun meci al său în această primăvară // Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 03 mai 2013 23:01

Raul a ajuns la 20 de goluri, Tănase dă semne că vrea să se împace cu fotbalul şi cu tribunele, iar Popa şi Iancu i-au ameţit pe gorjeni.

Seară de primăvară, proptită între "unu mai grătăresc" şi Paşti. Campioana ştiută, 30 de grade Celsius, fani în şlapi şi aer de litoral. Rîvna Pandurilor spre locul secund la final pare copleşită: iese totuşi ceva din ea şi din visul lui Iancu de titularizare?

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Deşertul dintre locul 1 şi Liga 1
Debutul e în grafic: eroare la pasa decisivă pentru Tănase, şutul curajului vine de la Bourceanu, apar urcările lui Chiricheş, raidurile lui Popa. Steaua e OK. Mai mult, joacă neiertător de proaspăt şi, după o ratare a căpitanului, croieşte o fază ca în lunile de strălucire şi amar cu Ajax şi Chelsea: Raul trage firesc pentru 1-0, albul Pandurilor pare "de spital".

A revenit în jocul Stelei sentimentul de atotputernicie şi omniprezenţă, gorjenii n-au suflu şi spaţiu, iar de la Pustai, după prima jumătate de oră, impresia e că au moştenit doar tihna ardelenească. Pe anestezia oaspeţilor, Popa şi Iancu fixează în derizoriu adversarii direcţi. Dacă aşa arată o echipă de locul 2, ce-o urma, Doamne, în Europa League?!

Tănase de-altădată
Un 4-1-4-1 imposibil înghite construcţia Pandurilor. Rusescu, din cădere, e la un fior de "dublă" (38), Georgievski trage din fugă după altă măiestrie de pase din prima. Şi vine Szukala, "cap" simplu din corner pentru 2-0. Pînă să înţeleagă ceva oltenii, ajunge şi Tănase să-şi recîştige locul în sufletele tribunei: urcă din unghi, piruetă ca acum... nici nu mai ştim!, curbă spre transversală.

Nu-i gol, dar "decarul" intră la pauză cu numele scandat amplu. Se-nchide o repriză cu Steaua din turul campionatului şi cu Pandurii săraci, cu flintele stricate şi caii vînduţi pe nimic.

Agitaţi şampania, e deja rece!
Iancu intră tot mai clar în ofensiva lui Reghe, triunghiurile cu Pintilii şi Rusescu îl aduc pe omul lui Hagi la un pas de gol. Tănase trage din unghi (51), Iancu e ovaţionat în premieră la Steaua, Nikolici îşi permite reluări din călcîi la 11 metri.

Deşi Răduţ împinge puţin jocul juveţilor, steliştii probează fente şi pîndesc în contraatacuri: "Dodel" şutează în Mingote din trei metri (78) şi show-ul pentru titlu e aproape. Steaua a fost iar cum ştiam, în vreme ce Pandurii devin ce nu visa nimeni.

20 de goluri, cu cel de aseară, a marcat Rusescu în actualul campionat, fiind liderul la zi al clasamentului golgeterilor

95,5 la sută din punctele puse în joc pe teren propriu a cîştigat Steaua în acest sezon, mai precis 43 dintr-un maxim de 45. Singurul egal acasă a fost cu Petrolul, 2-2

200 de mii de euro va primi fiecare stelist pentru eventuala calificare în grupele Ligii

570191-steaua-pandurii-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI

Pandurii a avut penalty neacordat
În minutul 60, gorjenii ar fi trebuit să beneficieze de o lovitură de la 11 metri, însă Cristi Balaj a comis o eroare mare şi nu a acordat penalty. Ce s-a întîmplat? Chiricheş a oprit cu braţul drept o minge şutată de la 15 metri de Ibeh, însă "centralul" băimărean, deşi se afla foarte bine plasat, a lăsat jocul să continue!

Teren execrabil
Aseară, gazonul de pe Arena Naţională a fost unul de coşmar. Pe multe porţiuni din suprafaţa de joc iarba efectiv s-a uscat sau chiar a lipsit. Mai mult, înainte de meci, organizatorii au trasat terenul cu metoda românească, mai precis cu o mătură şi cu o găleată de var! Vinerea viitoare pe acest stadion se va disputa şi Derby de România, Dinamo - Steaua.

Pot cîştiga titlul 24 chiar azi
După victoria în faţa Pandurilor, jucătorii lui Reghecampf pot deveni matematic campion chiar astăzi, dacă Petrolul nu va cîştiga în deplasarea de la Severin. De mai bine de trei ani, Gigi Becali îşi dorea ca echipa lui să fie campioană în ziua de Paşti. Astăzi se poate întîmpla asta, după 7 ani de pauză.

Fanii l-au huiduit pe Tănase
Fluierat la ultimele meciuri ale Stelei pentru prestaţia slabă, Cristian Tănase a fost ajutat de Mihai Stoica şi de crainicul Arenei Naţionale să reintre în graţiile fanilor.

MM a postat pe facebook: "Atitudinea lui Tănase e extraordinară, deşi traversează o perioadă în care nu-i mai iese jocul... Are nevoie de suportul vostru, nu de admonestări". În momentul ieşirii echipelor pe teren, crainicul a continuat laudele pentru decarul stelist: "E jucătorul al cărui sînge este roş-albastru. E jucătorul care ne-a ajutat în momentele grele şi merită să fie aplaudat şi încurajat". În timpul partidei însă, ultraşii n-au ţinut cont de sfaturi şi l-au huiduit pe Dodel.

Condescu nu-l lasă pe Nistor la Steaua
Preşedintele gorjenilor, Marin Condescu, a declarat la DolceSport înaintea meciului de aseară că nu-i de acord cu transferul mijlocaşului Dan Nistor la Steaua: "Singurii care au venit şi s-au interesat de Dan au fost cei de la Malaga. Au făcut o ofertă pentru el, vom pleca în Spania să negociem. Oferta ibericilor e mult mai bună pentru jucător. La Steaua ar încasa 10.000 de euro pe lună, iar în Spania ar avea un salariu mult mai mare. Şi dacă ar lua cel mai mic contract de la Malaga, tot ar fi peste cît i-ar da Steaua".

INBOX:
- Leandro Tatu s-a accidentat la antrenamentul pe care Reghe l-a făcut ieri dimineaţă şi n-a putut fi în lotul de 18.
- Reghecampf a avut aseară la dispoziţie doar şase rezerve, preferînd să nu-i includă-n lot pe Adi Rocha şi Mihai Costea.
- Balaj a fost delegat din nou la un meci al Stelei după mai bine de un an. Ultima dată, băimăreanul a condus partida FCM Tg. Mureş - Steaua 1-0, pe 22 martie 2012. Atunci, arbitrul a făcut cîteva greşeli grave, lucru taxat de Gigi Becali: "Balaj trebuie trimis la puşcărie!".
- Dumitru Dragomir şi Gigi Becali au făcut show în timpul meciului de ieri. Cei doi s-au luat la palme în glumă şi s-au luat în braţe spre deliciul celor prezenţi în jurul lor.
- Mai mulţi suporteri ai Peluzei Sud au părăsit stadionul în minutul 24. Aceştia nu au fost implicaţi în vreo altercaţie, gestul lor fiind neînţeles de restul spectatorilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (64)
eugeniustin
eugeniustin  •  04 Mai 2013, 18:16
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

pe national arena cfr nu a trecut mijlocul terenului, scorul fiind unul mincinos, asa ca, ia loc si las-o moarta.

ghandalf
ghandalf  •  04 Mai 2013, 18:05
Postat de snoopmind pe 04 Mai 2013, 13:53

Rapid - pandurii 2-0 , daca astia sunt pe val, NOI ERAM PE TSUNAMI !!!!!!!!!!!!!!!

Alooo, poormind : Brașov - rapid 2-0 . Pentru moment sunteți SUB tsunami :))))))))

ghandalf
ghandalf  •  04 Mai 2013, 18:01
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Tradiția cere ca arpy să dea șpaga de rigoare la nașu sandu ca să ajungă campioană ! Și tare cred că nașu e cam pe făraș :))))))))))))))

Vezi toate comentariile (64)
Comentează