FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV ABC Dinamo » Rufo Collado a făcut un anunț important în dialogul cu GSP: „E valabil pentru toți jucătorii străini din lot”

foto: Raed Krishan/GSP
foto: Raed Krishan/GSP

Articol de , - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 09:00

Managementul spaniol de la Dinamo vrea ca jucătorii străini aduși la club să învețe limba română, totodată și oficialii vor merge la cursuri, pentru a putea comunica.

Bucureștiul închide școlile, spaniolii de la Dinamo "redeschid" cursurile. Managementul iberic vrea să organizeze cursuri pentru jucătorii și oficialii clubului care au sosit în mercato 2020 din țara lui Cervantes și nu cunosc limba română. Încă nu s-a decis dacă vor fi cursuri online sau dacă va veni un profesor care să țină lecții noilor dinamoviști, totul depinzând de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus și de numărul tot mai mare de infectări.

Literă de lege

Dar anunțul este oficial, l-a expus Rufo Collado în dialogul pe care l-a avut cu Gazeta Sporturilor. Directorul sportiv a explicat, declarându-se și un fan al țării unde a ajuns: "Jucătorii spanioli vor face cursuri de limba română. Unii deja au început, dar când ne vom muta în noile birouri va exista un plan foarte clar pentru jucători. Nu doar pentru jucători, ci și pentru cei din conducere, care le vor putea vorbi celor de la academie, copiilor, vor explica mai multe teme, de nutriție, chestii de psihologie. Avem multe lucruri de făcut. Și vrem să le facem pas cu pas pe toate. Și bine".

Armada

În acest moment, Dinamo are 6 fotbaliști iberici, doar la prima echipă, plus alți doi la formația secundă. Sub comanda lui Cosmin Contra sunt Mejias, Rene, Isma Lopez, Borja Valle, Camara și Aleix Garcia. Plus alți doi străini care știu spaniolă: venezueleanul Gonzalez și senegalezul Ba. La echipă mai sunt Anton și antrenorul care cunosc și vorbesc această limbă.

În administrația Dinamo sunt Collado, directorul general Alex Couto, singurul care vorbește cursiv și engleză, managerul Academiei, Marcos Rubino, plus alți doi oameni importanți la scouting, German Sorzano și Garrido Santos.

13 străiniare Dinamo în lot: spaniolii Mejias, Rene, Lopez, Borja, Camara și Garcia, venezueleanul Gonzalez, croatul Puljici, senegalezii Ba și Magaye, polonezul Gol, slovacul Nemec și italianul Fabbrini. Plus Ehmann, crescut în Germania, care știe română foarte puțin

Lucrez pentru un club foarte, foarte mare care are nevoie să fie din nou sus, unde merită, unde a fost în trecut. Știu că are 18 titluri, că a luat ultimul trofeu cu Contra, că a luat ultimul campionat acum 13 ani. Știu nume de legendă.
- Rufo Collado, director sportiv Dinamo

Au mai avut astfel de lecții

VIDEO EXCLUSIV ABC Dinamo » Rufo Collado a făcut un anunț important în dialogul cu GSP: „E valabil pentru toți jucătorii străini din lot”

"Câinii" au mai fost într-o situație asemănătoare, în urmă cu exact 7 ani, la începutul "erei Negoiță". Directorul sportiv de la acea vreme, Cristi Bobar, a adus o profesoară de limba română, Marcela Ganea, care să le predea străinilor (foto) aduși atunci de Constantin Anghelache, președintele lui Dinamo. Elevii, Elton, Thicot, Hasanovici, Thomas, Zougoula, Pape Ndaw, Boubacar, Diakhate, Fai şi Durimel au făcut atunci câteva cursuri de limba română, dar și de istorie a clubului.

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Rufo Collado a dezvăluit cum s-a făcut transferul verii la Dinamo: „Așa obișnuia Florentino Perez la Real Madrid. Nu știa ce urmează înainte să urce în avion”

EXCLUSIV Conducerea lui Dinamo, replică după criticile lui Dumitru Dragomir și ale Anamariei Prodan: „Noi nu suntem obișnuiți cu circul mediatic, cu comedianții de prost gust”

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
3980873398594792
Liviu Popovici  •  10 Octombrie 2020, 11:54

Pacat ca este Iohannis ocupat sa apere tara de pesedei, altfel se baga el la meditatii. Ce frumos era sa-i auzi pe spanioli cum spun:peroada

sala_dalles
sala_dalles  •  10 Octombrie 2020, 08:49

Am vizionat meciul dinamo 2 vs Concordia. Mi a placut jucatori ala spaniol foarte mult. Iglesias. Sper ca va fi promovat urgent la echipa mare !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează