FOTBAL  »  Superliga  »  CLINCENI

VIDEO EXCLUSIV Antrenorul Ilie Poenaru, mesaj tranșant despre tinerii din Liga 1: „Au impresia că după un meci bun deja au semnat un contract tare. Generația asta e foarte periculoasă!”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 decembrie 2019 16:00

Ilie Poenaru (42 de ani), antrenorul celor de la Academica Clinceni, a vorbit pentru Gazeta Sporturilor despre jucătorii tineri din România și a explicat care este marea problemă a acestora. 

„Asta cu jucătorii tineri e o problemă generală. Nu numai la Dinamo. E mult de discutat. Sunt câte 2-3 pe la fiecare echipă foarte buni. Cel puțin pentru România. Problema e a lor, pentru că nu vor să înțeleagă că Liga 1 este altceva. Au impresia că dacă fac diferența pe la Liga a 2-a sau la republicani, le va fi ușor și la Liga 1.

Gândirea e ok, dar ei nu pun în practică ceea ce ar trebui să facă. Se bazează pe calitatea lor. Generația asta e foarte periculoasă, pentru că are impresia că tot ce zboară se mănâncă. Nu vor să înțeleagă că fără muncă, atitudine, seriozitate, fără modestie nu pot face pasul ăsta. Trebuie să muncească mai mult decât au făcut-o la republicani. De două sau trei ori mai mult.  

Să înțeleagă că sunt așteptări de la ei. Sunt foarte greu de gestionat și din punctul de vedere al familiei. Părinții lor vor mai mult decât ei, pun presiune pe ei. Iar alți părinți cred că se vor îmbogăți de pe urma lor. Noi ne confruntăm cu problema asta. De asta sunt inconstanți. Au impresia că după un meci bun deja au semnat un contract bun. Trăiesc dintr-un meci. Și noi avem de muncit cu ei mai mult mental decât tehnic sau tactic”, a declarat Ilie Poenaru pentru GSP.RO.

"Sunt un antrenor exigent, îmi place disciplina. Vreau disciplină în vestiar, în teren. Îmi place ca jucătorii să vină la program, altfel plătesc atât extra, cât și la antrenament. Tot ce fac greșit, tot ce inflamează vestiarul se plătește" 
Ilie Poenaru

„Gigi Mulțescu este omul cu care mă sfătuiesc foarte mult. Mi-a plăcut stilul dânsului, l-am avut antrenor la Timișoara. Dar am învățat de la toți antrenorii cu care am lucrat. Sfatul cel mai important e să pun în practică ceea ce gândesc eu, să îmi asum ce fac eu. Ca să nu-ți pară rău că ai ascultat de alții"
Ilie Poenaru

Vezi și: 

VIDEO EXCLUSIV Ilie Poenaru, antrenorul dorit de FCSB în vară, dezvăluie: „E presiune mare! Mă șicanau, chiar mă iritau întrebările despre FCSB” 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează