LIGA 1

VIDEO EXCLUSIV Comedie pură: transfer cu peripeții pentru un căpitan al naționalei. “Dragoș Grigore s-a rătăcit în tren și a ajuns după 3 zile, în sandale și cu o pungă în mână”

Articol de - Publicat miercuri, 08 ianuarie 2020 11:52

Fostul antrenor Ioan Sdrobiș (73 de ani) a povestit în direct la GSP Live o anecdotă din perioada în care a lucrat cu Dragoș Grigore, unul dintre fotbaliștii săi de suflet. Ulterior, fundașul central a ajuns căpitanul echipei naționale pentru care a jucat 31 de meciuri.

Sdrobiș și Grigore au lucrat împreună la Vaslui, pe vremea când fundașul central avea doar 18 ani. În 2006, când antrenorul a fost instalat pe banca lui CFR Timișoara, “Părintele” l-a adus pe Grigore în vestul țării și l-a debutat în fotbalul mare.

În direct, la GSP Live, Sdrobiș a povestit un moment amuzant petrecut la transferul favoritului său.

VEZI AICI VIDEO CU POVESTEA AMUZANTĂ A LUI SDROBIȘ

“Când m-am dus la Timișoara, l-am rugat pe Costinel Botez, care mi-a fost secund la Vaslui: “Ia, trimite-mi-l, bă, pe leșinatul ăla de copil!” A plecat băiatul de la Vaslui la Timișoara și a ajuns după trei zile. A ajuns pe la Botoșani mai întâi.


A ajuns la mine după trei zile, cu o sacoșă în mână, cu pantalonii trei sferturi și cu sandale de cauciuc. Când a ajuns mare fotbalist, i-am spus: “Pune sandalele alea în dulap și când ți se suie la cap, cum li se urcă șmecherilor ăstorlalți, deschide dulapul și uită-te la săndăluțele alea”

Reporter: De ce a făcut trei zile pe drum?

Sdrobiș: Eu știu ce cultură națională avea?! S-a rătăcit pe drum. De la Vaslui a ajuns la Botoșani. A încurcat trenurile, săracul. Râdem și acum despre asta.

În 2006, Grigore a făcut 72 de ore pe un traseu care, în 2020, este parcurs cu trenul în minimum 15 ore și jumătate. Traseul mai lung, prin Vatra Dornei, e străbătut în 22 de ore.

Încurcătura lui Grigore și drumurile Vaslui - Timișoara

Sdrobiș îl consideră pe Dragoș Grigore unul dintre copiii săi. “M-a sunat ieri, de Sfântul Ion, și mi-a zis că i-a părut rău că nu a fost în țară. Venea și el cu trupa care mă vizitează la Târgu Ocna. E un băiat tare bun. Câți antrenori n-au fost la Vaslui?! Niciunul nu a spus: “Ia, vino, bă, baiatule (n.r. - Grigore) la echipă!”. Au spus unii că e modest. Da, este modest, dar este un jucător de echipă. Are banderola naționalei pe mână”.

Acum la Ludogoreț, Dragoș Grigore (33 de ani) a purtat de cinci ori banderola de căpitan al naționalei, în 2016, în mandatul lui Christoph Daum.

Ioan Sdrobiș (73 de ani) a jucat fotbal la Dinamo Bacău, apoi a antrenat Oțelul, Universitatea Cluj, Ceahlăul, Dacia Brăila, Selena Bacău, CSM Reșița, Jiul Petroșani, FC Vaslui, CFR Timișoara sau Farul. În 1993, a dus-o pe Dacia Unirea Brăila în finala Cupei României, pierdută în fața Universității Craiova (0-2).

În 1994, Sdrobiș a fost ofertat de Steaua, dar generalul Cornel Oțelea l-a ales în cele din urmă pe Dumitru Dumitriu.

În cariera sa, Sdrobiș a promovat fotbaliști precum Cristian Chivu, Dragoș Grigore sau Vali Badea.

Vezi și: O româncă din Spania a fost obligată de soțul și socrii ei să se prostitueze. Îngrozitor ce îi făceau dacă nu aducea zilnic 300 de euro
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Manchester City - Lyon
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1