FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO EXCLUSIV Cosmin Contra: „Dacă eu nu-mi asum vina pentru ceea ce se întâmplă la echipă, ar însemna că sunt ipocrit!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 20:50 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 22:31

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, fostul selecționer al echipei naționale de fotbal a României, a acceptat invitația de a participa la o ediție specială a emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”. Este prima apariție într-o emisiune a lui Contra de la startul acestui sezon competițional.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 21:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de Youtube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

- Cosmin, tu ai fost, practic, o garanție pentru acest proiect, corect?
- Cred în proiectul ăsta, fiindcă l-au pus, l-au prezentat frumos. Eu am vrut mereu să vin în România să schimb tot de la bază, să am posibilitate financiară, să schimb mentalitatea copiilor de la academie, să ajungem să vindem și noi jucători la echipele mari din Europa. Toate lucrurile astea erau atractive. Am zis că vin și ajut la redresarea unui club mare. Eu încă mai cred în acest proiect.

- Sunt bani? Sincer, te întreb.
- Eu cred că există acești bani. Cred că nu-i au cash, sunt investiți undeva. Cu pandemia asta e greu să scoată bani cum și-ar fi dorit. S-au pus, cred, bazele pe anumiți bani, au dificultăți în a-i aduce. Din informațiile mele, bani sunt, există, totul e să ajungă aici.

- Cortacero are bani?
- Nea Ovidiu, nu știu despre Cortacero. Am auzit multe povești. Când a venit ultima dată Pablo în București, am luat masa doar noi amândoi...

- A plătit el, ai plătit tu?
- (râde) A plătit el. Dar nu era problemă să plătesc eu, am vrut să o fac eu, însă nu m-a lăsat. Am luat de două ori masa, iar data următoare am achitat eu nota.

- Dar este un om bogat?
- El zice că e un om... (râde) Bine, nu știu ce mai înseamnă bogăție în ziua de azi. Are câteva milioane de euro, el zice că le are.

- Suporterii sunt agitați, mai ales că au ajutat la supraviețuirea echipei.
- Suporterii? E normal să fie agitați. Am avut discuții cu ei. Le-am zis și jucătorilor că trebuie să le oferim această unică bucurie, victoriile. Se prelungește prea mult perioada de înfrângeri și nu putem să le dăm o bucurie. Acum, noi suntem foarte în spate în clasament, echipele din față au luat viteză mare, așa că orice meci devine capital.

- Ți-e frică de Astra?
- Mie nu mi-a fost frică niciodată de niciun adversar din România. Atât timp cât echipa e capacitată la maximum.

- Cât la sută e vina ta?
- Dacă eu nu-mi asum vina pentru ceea ce se întâmplă la echipă, ar însemna că sunt ipocrit. Ceea ce s-a întâmplat la meciul de la Sepsi e și vina mea, din mai multe puncte de vedere. N-am simțit că jucătorii pot fi afectați dacă vom primi gol. Poate am pregătit meciul cu atât de mare încredere că vom scoate un rezultat atât de bun încât am transmis pozitivitatea asta, fără să gândesc că ei pot claca dacă iau gol. După înfrângeri, eu mă consider primul vinovat.

VIDEO. URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU COSMIN CONTRA:

Citește și alte știri despre Dinamo: 

Dinamo. Promisiunile lui Pablo Cortacero nu prind! Atac devastator: „Cred că au ei nevoie de bani, să își facă reparații pe la case” + „M-a deranjat foarte mult Contra”

Cosmin Contra, înainte de partida cu Astra: „Meci pentru evitarea retrogradării” + Ce spune despre răbdarea șefilor de la Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close