FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Daniel Pancu, despre jucătorul misterios care l-a costat postul la Poli Iași: „Am greșit, trebuia sa îl dau afară”

Daniel Pancu (43 de ani)
Daniel Pancu (43 de ani)

Articol de GSP - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 12:36 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 13:43

Daniel Pancu (43 de ani), un personaj emblematic din istoria Rapidului și fost antrenor la Politehnica Iași, a fost invitatul de miercuri dimineață al lui Costin Ștucan la emisiunea GSP Live.

Daniel Pancu a povestit într-un dialog cu realizatorul Costin Ștucan că ar fi trebuit să renunțe la un jucător în timpul mandatului de la Poli Iași, iar acesta a declarat că a făcut aceeași greșeală și în perioada în care era antrenorul Rapidului.

Daniel Pancu: „Am făcut aceeași greșeală ca la Rapid. Trebuia să mai renunț la încă un jucător”

- E ceva ce ai cerut și nu ți s-a dat în perioada de la Poli Iași?
- În perioada asta regret o singură chestie, mai ales că am făcut aceeași greșeală ca la Rapid. În iarnă trebuia să mai renunț la încă un jucător. Nici la Rapid nu am renunțat și am greșit. Nu contează numele, nu o să spun nimic. S-a dovedit, că de câte ori am jucat în tur cu el în echipă, am avut mari probleme din cauza lui. E greu de schimbat o anumită deprindere profesională.

- Te-ai simțit trădat de un anumit jucător?
- Nu

- Ești sincer cu mine ?
- Da (râde misterios). De multe ori când îți dorești să plece un anumit antrenor nimerești din lac în puț.

- De ce? Acel jucător nu se înțelege cu Andrei Cristea?
- Da, nu se înțeleg.

- Sfatul pentru noul antrenor este să scape de acest jucător?
- Nu dau sfaturi pentru noul antrenor. Mi s-au spus lucruri în vară când am venit la Iași despre mai mulți jucători, dar nu aveam cum să renunț la ei până nu îi cunoșteam și eu. Renunț la acei jucători dacă observ eu ceva.

- Și atunci de ce nu ai renunțat în iarnă?
- În iarnă am stat de vorbă cu conducerea, mi-au zis să mai aștept și s-a întâmplat exact același lucru ca la Rapid. Se strică un feng shui, până la urmă am vrut să renunț la acel jucător și după era ciudat, mă vedeam cu el zilnic. De acum încolo, când o să simt ceva la următoarele echipe, nu o să mai acord șanse.

Pancu și jucătorul misterios

Moldovenii au ajuns pe ultimul loc în Liga 1 și au un parcurs dezastruos în acest sezon. Echipa a strâns numai 15 puncte în 19 meciuri cu Pancu antrenor și are cea mai slabă apărare din Liga 1: 38 de goluri primite în cele 18 meciuri decise pe teren! Mai mult, ieșenii au al doilea cel mai slab atac: numai 17 goluri marcate.

Gazeta Sporturilor a analizat fiecare meci al lui Daniel Pancu pe banca celor de la Poli Iași și greșelile făcute de jucătorii moldovenilor în momente importante ale partidei.

  • Etapa 2: FC Botoșani - Poli Iași 4-0

În prima partidă pierdută de fosta formație a lui Daniel Pancu cu 4-0, Manuel De Iriondo a primit două cartonașe galbene în decurs de 5 minute, la scorul de 0-0. FC Botoșani a deschis scorul în superioritate numerică prin Hamidou Keyta.

  • Etapa 7: Poli Iași - Sepsi Sf. Gheorghe 1-4

În meciul din runda #7, Sepsi Sf. Gheorghe a învins cu 4-1 în Copou, iar la scorul de 1-0 pentru trupa lui Leo Grozavu, Platini a faultat inexplicabil în propriul careu. Gabriel Vașvari a înscris de la punctul cu var și a majorat avantajul covăsnănenilor.

  • Etapa 8: Astra Giurgiu - Poli Iași 4-0

În următoarea etapă, Poli Iași a primit din nou 4 goluri, de la Astra Giurgiu. La scorul de 0-0, Francisc Cristea l-a faultat dur pe Valentin Gheorghe, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Centralul Sebastian Colțescu i-a arătat direct cartonașul roșu lui Cristea. În minutul 83, Manuel De Iriondo a blocat cu mâna șutul lui Crepulja, iar Constantin Budescu a transformat lovitura de la 11 metri. Astra a mai primit un penalty în prelungiri, când Sorin Bușu l-a împins pe George Merloi.

  • Etapa 11: Poli Iași - FC Argeș 1-1

În meciul cu FC Argeș, încheiat 1-1, Cosmin Frăsinescu l-a lovit fără niciun motiv pe fundașul piteștenilor, Luka Maric, și a fost eliminat direct de arbitrul Lucian Rusandru.

  • Etapa 12: Poli Iași - CFR Cluj 0-2

La meciul de debut al lui Edi Iordănescu, Nikolas Baxevanos l-a faultat pe Gabriel Debeljuh în careu, la scorul de 1-0 pentru CFR, iar Ciprian Deac a înscris din penalty și a asigurat victoria clujenilor.

  • Etapa 13: Dinamo - Poli Iași 4-1

La meciul din Ștefan cel Mare cu Dinamo, Poli Iași a condus cu 1-0, dar Juan Pablo Passaglia l-a faultat pe Valentin Borcea în propriul careu, iar Deian Sorescu a restabilit egalitatea pe tabelă. „Câinii roșii” au mai marcat de trei ori în a doua repriză și au obținut toate cele trei puncte.

  • Etapa 14: Poli Iași - Academica Clinceni 4-0

În ultima partidă disputată pe teren propriu în 2020, Poli Iași a obținut o „remiză albă” cu revelația Academica Clinceni, dar a terminat meciul în inferioritate numerică, după ce Floriano Vanzo a primit două cartonașe galbene în ultimele 10 minute și a fost eliminat.

VIDEO. Cine este jucătorul pe care voia să-l dea afară Daniel Pancu înainte de a fi demis de la Poli Iași

Citește și alte știri din Liga 1:

Nepotul lui Cătălin Hîldan, pregătit de un stelist pentru debutul la Dinamo: „Mă antrenez pentru un vis"

Unde a dispărut talentatul Alex Ioniță? Autocritică în direct: „Am avut un moment în care nu m-am pregătit deloc. Eram într-un fel de depresie, Petrescu nu mă băga”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
eniacostel
eniacostel  •  03 Februarie 2021, 15:29

Echipa Iasului juca frumos si arata bn cu Teja. Apoi de ce să nu recunoaștem că atunci când Prunea a fost președinte Iasul aducea si jucători nu doar antrenori! Paraschiv o fi venind el de la FRF si o fi si iesean , dar Prunea e mult, mult peste el!! Asa k akum la Iași e cam așa; nema jucători, nema echipa ,nema antrenor , nema președinte!! Zero barat! Daca Dinamo îl are pe ,,Cortazero" , noi îl avem pe președintele echipei de desculți ai iasului pe ,,Parazero"! Dute si tu cu tot cu Rednic al tău și cu tot cu Pancu! Apropo ; ia si echipa de desculți cu tn k nu o să plângă nimeni dupa voi. Nimeni din suporterii Iasului. Asa măcar știm sigur k nu o să mai mâncați banii iesenilor de pomană, veniți de la bugetul local!

elgabri
elgabri  •  03 Februarie 2021, 15:21

Pancu e o trompeta

eniacostel
eniacostel  •  03 Februarie 2021, 14:53

Vb prostii Pancule! Nu te-a încurcat nici un jucător în mod special! Aa, dak sp k n-ai ce sa antrenezi si k aproape toți jucătorii din lot sânt varza si nivel mediocru, da te înțelegeam! Dar după atâtea meciuri pierdute la 3/4 goluri si nici macar atunci când ați condus până în minutul 90 n-ați reușit nici măcar remiză( acasă!) tu sp chiar și acum că echipa are calitate!! Vb serios!! După tn echipa e dintr-o eroare de ,,soft" pe ultimul loc, nu în urma rezultatelor dezastruoase? Si cum puteau fi altfel decât dezastruoase din moment ce jucătorii din lot sânt mediocrii si fara valoare! Înseamnă că nu ai înțeles nimik..dak chiar spui k jucătorii lui Iasului au valoare înseamnă că nu ai tu! Si tot ce sa întâmplat e din vina ta! Dar parțial e adevărat și asta. Momentan nici tu nu ai valoare de antrenor! Au văzut și rapidiștii asta. Poate vei avea dar acum sigur nu ești antrenor. Apropo, e amuzant cum se schimba pierzatorii numiți antrenori la noi. Pleacă Rednic de slab si e luat de bun! Vine Pancu de slab de la Rapid la Iași , pleacă de slab si il vrea Craiova de bun! La fel si la celelalte echipe! Citiți un antrenor , luati-l si lasati-l 4/5 ani și abia apoi scoatetii ochii.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează