FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB

DINAMO – FCSB. VIDEO + FOTO Nepotul lui Cătălin Hîldan, pregătit de un stelist pentru debutul la Dinamo: „Mă antrenez pentru un vis"

Cătălin Hîldan se pregătește cu Narcis Răducan pentru debutul la Dinamo // FOTO: Raed Krishan +5   FOTO
Cătălin Hîldan se pregătește cu Narcis Răducan pentru debutul la Dinamo // FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat miercuri, 03 februarie 2021 10:24 / Actualizat miercuri, 03 februarie 2021 14:15

Cătălin Hîldan jr, nepotul lui Cătălin Hîldan, „Unicului Căpitan”, e fundaș central și joacă în echipa de juniori mari a lui Dinamo. Narcis Răducan îl antrenează pe cel de-al doilea Hîldan, apărut în fotbal tocmai acum, când clubul e în pericol să dispară. Azi, se împlinesc 45 de ani de la nașterea lui Cătălin Hîldan, simbolul suporterilor „câinilor”

  • Meciul Dinamo - FCSB poate fi urmărit în format liveTEXT, FOTO+VIDEO pe GSP.ro și în direct la TV pe Look Sport+, Telekom Sport 1 și Digi Sport 1;

A spus „Hîldan Cătălin", de fapt, atunci când s-a prezentat, dintr-un reflex căpătat la școală sau tocmai ca să evite ordinea prenume-nume care ar atrage atenția și mai tare. E un adolescent longilin, cam la 1,90 metri.

Narcis Răducan și Cătălin Hîldan, rivalii-parteneri

Cătălin Hîldan are aproape 17 ani, e fundaș central și e căpitanul echipei de juniori mari a lui Dinamo, sub 19 ani. „Ești și tu mijlocaș defensiv?". „Nu, e fundaș central!", răspunde Narcis Răducan, antrenorul part-time al lui Hîldan.

Răducan a evoluat pentru Steaua în a doua jumătate a anilor '90, într-o perioadă în care „militarii" caștigau derby-urile cu „câinii", adunau titluri de campioni și participau frecvent în grupele Champions League. Erau exact vremurile în care debuta Cătălin Hldan, fotbalistul care avea să devină „Căpitanul etern" al lui Dinamo.

Narcis și Cătălin al doilea sunt parteneri acum, ex-stelistul îl antrenează part-time pe dinamovist și caută să-l transforme într-un jucător mai bun. Antrenamentele au loc în afara programului de la club al lui Hîldan, școala pe care a înființat-o Răducan e una pentru meditații. Copiii participă în pregătirea de la club, în competiții, iar în timpul liber lucrează ca să-și îmbunătățească unele calități, cu exerciții pe care nu le-ar putea parcurge în ședințele obișnuite cu formațiile la care sunt legitimați. Antrenorii din cluburi nici nu ar avea timpul necesar ca să exerseze specific și îndeajuns cu fiecare fotbalist în parte.

VIDEO Cătălin Hîldan se antrenează cu Narcis Răducan

Narcis Răducan: „În memoria lui Cătălin Hîldan, fostul coleg"

Pe Cătălin, Narcis îl antrenează mai ales pentru procedee tehnice necesare postului de fundaș central: joc de cap, respingeri, pase lungi, preluarea și controlarea baloanelor înalte. Antrenorul exemplifică întâi exercițiul și apoi repetă cu jucătorul de câteva zeci de ori. Adolescentul se bucură ca la un gol la o execuție reușită pentru care primește un „Bravo, Cătă!".

Răducan ține să aibă maximum patru juniori într-un antrenament, ca să se poată ocupa suficient de fiecare copil. Din ședința cu Hîldan mai fac parte Iustin Răducan, fiul antrenorului, și Antonio Dumitrescu, un jucător de la Sport Team, școala de fotbal de la care Narcis închiriază terenul și materialele pentru pregătire. Atacant, Iustin e golgeterul Sport Team în campionat, celălalt copil e un mijlocaș ofensiv cotat, de asemenea, foarte bine pentru nivelul acesta al juniorilor.

Un abonament pentru o lună de meditații costă 150 de euro. Dinamovistul Cătălin este exceptat de la plată, deși familia lui a insistat să achite costurile la fel ca toată lumea. Răducan nu a acceptat banii, în numele unei experiențe care-i leagă cariera de a „Unicului Căpitan".

„Am bifat o singură prezență în echipa națională, într-un amical cu Georgia, și atunci am fost coleg cu Cătălin Hîldan. Măcar atât să pot face în memoria lui, să-i antrenez nepotul. Am discutat cu tatăl lui, cu bunicul, au insistat să plătească la fel ca restul clienților. Nu am putut să accept. Am și glumit cu ei la început: «Păi, veniți la un stelist să-l învețe fotbal?!»"

Cătlin Hîldan: „Mă antrenez pentru un vis"

Istoricul stelist al antrenorului Răducan nu contează pentru Hîldan al doilea. „Ar fi ca un vis să debutez la seniori în fața peluzei «Cătălin Hîldan», pentru îndeplinirea acestui vis mă antrenez". La 17 ani, el e aproape de promovarea în prima echipă, va exista în curând un nou Cătălin Hâldan în alb și roșu, tocmai în momentul acesta în care existența clubului e pusă la îndoială, societatea pare mai aproape de faliment decât de performanțe comparabile cu acelea din trecutul glorios.

+1 FOTO

Reapariția numelui-simbol exact acum e aproape ca o revelație. „Mitul Cătălin Hîldan" nu există în „Istoria credințelor și ideilor religioase", ceea ce nu înseamnă că suporterii nu se pot agăța de el înaintea Apocalipsei. 

Cătălin Hîldan a crescut la Dinamo și a murit pe teren. Azi ar fi împlinit 45 de ani

Născut pe 3 februarie 1976, Cătălin Hâldan  a fost junior al lui Dinamo, într-o grupă cu care Ionuț Chirilă se mai mândrește și acum, campioană a României. El, Florentin Petre, Tararache, Cezar Dinu, Laurențiu Lică au ajuns să joace în prima ligă, din generația aceea. Hîldan, pe care Dinamo l-a împrumutat la Chindia Târgoviște după juniorat, a fost readus în Ștefan cel Mare de către Cornel Dinu. S-a impus ca titular, a mai purtat și banderola de căpitan și a făcut parte din cea mai bună formulă din istoria post-revoluționară a roș-albilor: Preda - Contra, Ciobotariu, Bătrânu, Florea - Fl. Petre, Hîldan, Lupescu, Iftodi - Mihalcea, Vlădoiu. 

Hîldan a decedat pe 5 octombrie 2000, în timpul unui amical pe care Dinamo îl juca în Oltenița. În minutul 74 al meciului a suferit un stop cardiac și s-a prăbușit pe gazon. Peluza galeriei a fost denumită "Cătălin Hîldan", în memoria fostului mijlocaș al "câinilor", și numele lui a devenit simbolul principal pentru suporterii "ultras" ai lui Dinamo

Dinamo - FCSB, echipe probabile

Dinamo: 12. Eșanu - 22. Sorescu, 66. Puljic, 6. Ehmann, 7. St. Filip - 10. Nepomuceno, 8. P. Anton, 5. Răuță, 31. Fabbrini - 9. Magaye, 17. Nemec
Rezerve: 34. Mitrovici, 3. A. Radu, 27. R. Grigore, 28. V. Borcea, 29. Măgureanu, 55. Gol, 77. Vl. Achim, 98. Mihaiu, 99. Moldoveanu
Absent: Blejdea (accidentat)
Antrenor: Jerry Gane

FCSB: 99. A. Vlad - 2. V. Crețu, 17. I. Cristea, 16. A. Miron, 33. Radunovic - 27. Olaru, 11. Moruțan, 26. Oaidă - 37. Oct. Popescu, 10. Fl. Tănase, 7. Fl. Coman
Rezerve: 1. Straton, 5. G. Simion, 6. Nedelcu, 9. Vukusic, 20. Vînă, 21. Buziuc, 23. Ov. Popescu, 25. Perianu
Absenți: L. Filip (accidentat), Panțîru (indisponibil)
Antrenor: Toni Petrea

Stadion: „Dinamo”
Arbitru: Sebastian Colțescu / A1: Daniel Mitruți; A2: Marius Marica

VIDEO Ciprian Marica: „Dinamo - FCSB rămâne un derby. FCSB este continuatoarea Stelei!

Citește mai multe știri despre Dinamo - FCSB: 

FCSB, pusă în gardă înainte de derby: „Dinamo a mai reușit asta”

FCSB, 6 ani fără victorie pe terenul lui Dinamo în Liga 1 » Cum arătau echipele atunci + „Roș-albaștrii” câștigau ultimul titlu în acel sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
albub
albub  •  03 Februarie 2021, 15:27
Postat de persanu pe 03 Februarie 2021, 14:12

De marea Speranta Patrick Petre ce se mai aude ? Toti specialistii il vedeau mare jucator dar a ajuns sa fie titular doar in cazinouri :))))))))))))))))))

Mai joaca,pe la liga a3a am inteles. Specialistii au vazut bine,baiatul era incredibil,l-am vazut la antrenamente,meciuri,o tehnica ireprosabila,te dribla si in lift. Talent cu carul,toti credeam ca o sa ajunga un mare fotbalist, dar viata extrasportiva...in fine,nici acum nu-i batran si daca i-a trecut nebuniile inca poate sa ajunga macar la o echipa decenta din liga 1

persanu
persanu  •  03 Februarie 2021, 14:12

De marea Speranta Patrick Petre ce se mai aude ? Toti specialistii il vedeau mare jucator dar a ajuns sa fie titular doar in cazinouri :))))))))))))))))))

babahuda
babahuda  •  03 Februarie 2021, 12:52

bstim inca de 10-15 ani juniorii au antrenament 6din 7 zile chiar 7din 7 .ar trebui 2 antrenamente sa fie bazate pe diferite tehnici si sa se excluda fizicul 4 ore pe saptamana antrnament tehnico tactic ,si la meciurile scoala sa inverseze posturile fundai mijlocasi atacanti si invers ..asta pt ca multi seniori nu pot juca 2 posturi ..ex man a fost vandut ff bine cinestie ce bani sau invartit acolo dar sa perfectat man un jucator bun pe faza ofensiva dar mediocru pe faza de aparare iar pe constructie bunicel ..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează