FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Cum a bătut-o Marius Croitoru pe FCSB, cu mâna adversarilor: „Salomao fundaș a fost un câștig pentru mine. Nu mi-am făcut probleme”

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2019 13:19

 În dimineața de după victoria de la Pitești cu FCSB, Marius Croitoru se relaxa, acasă, încercând să-și dreagă vocea răgușită. În direct la GSP Live, fostul mijlocaș de la Steaua (38 de ani) a explicat o parte din secretele planului său pentru partida de luni seară și a dat detalii despre filozofia sa de antrenor.

- Marius, cum e a doua zi după o victorie în fața probabil celei mai bine cotate echipe din Liga 1?
- E o dimineață frumoasă, dar fără voce.

- Te-ai trezit într-o ploaie de mesaje de felicitare?
- Da. La fotbal, când câștigi, ești sus. Să vedem acum cât ține forma bună pe care o traversează băieții.

VEZI AICI CUM A EXPLICAT CROITORU DILEMA SALOMAO, LA GSP LIVE

 

- Patronul tău a spus că erai convins că-i veți bate. Cum așa?
- Le-am spus clar băieților că mi-aș dori din tot sufletul ca ei (n.r. - FCSB) să joace cu prima echipă cu care au jucat joi, pentru nu au cum să țină pasul cu noi din punct de vedere fizic. Uitându-mă pe foaia de joc, nu au avut nici rezerve. Atunci mi-am dat seama sigur că nu au cu cine să schimbe. Eram sigur că dacă băieții fac ce le-am spus eu și le blochează mijlocașii centrali…toată construcția lor era exact acolo…atacanții lor nu vor avea mingi. De aia le-am și lăsat mingile foarte mult pentru cei doi fundași centrali să urce cu ele, iar când intrau în zona a doua să le facem presing de întâmpinare.

7 punctedin trei meciuri are FC Botoșani în acest debut de sezon. Urmează un meci acasă cu Gaz Metan

- Unde aveai o teamă în timpul planificării? Unde ți-ai asumat un risc calculat?
- Le-am zis clar că FCSB are multă calitate individuală în față. Le-am explicat clar că, în cazul în care noi blocăm acel triunghi format din Oaidă, Vână și Filip, ei sigur nu vor avea mingi în față. De aia am făcut în faza defensivă marcaj clar la cei trei mijlocași centrali. Urma ca toate acțiunile noastre să fie unu contra unu pentru că știu că am jucători foarte buni în față, în duelurile directe. Am adus jocul unde am vrut eu.

"Credeam că va juca Filip fundaș"

- Cum ai gândit tactic problema fundașului stânga de la FCSB știind că ei nu au un fundaș stânga valid și trebuie să improvizeze? Te-a surprins apariția lui Salomao, probabil…
- La început, am făcut alte calcule. Când am văzut foaia de joc, credeam că va juca Filip acolo. La încălzire, făceau pase pe posturi apropiate și atunci mi-am dat seama că va juca Salomao. Pentru mine a fost un câștig pentru că Salomao nu este fundaș. La calitatea lui Așkovski, nu mi-am făcut niciun fel de probleme.

- Așkovski apare fundaș stânga în CV-ul de pe Transfermarkt. L-ai mutat în dreapta, la mijloc, special pentru meciul ăsta?
- Nu. El e de fapt aripă dreapta de picior stâng care intră mult la interior. Îmi place să joc în bandă cu jucători de picior opus pentru a face loc fundașilor laterali.

"AM FOST SFĂTUIT SĂ IMPROVIZEZ. AM REFUZAT"

- Ai riscat și ai folosit un fundaș central de 20 de ani, Chindriș, care a fost foarte bun. L-ai folosit și pe Haruț. Crezi că asta ar fi o soluție și pentru FCSB, să folosească tineri pe posturile lor și să nu mai improvizeze?
- Am avut și eu o mare problemă. Mi-a lipsit Golofca și atunci am tot fost sfătuit să fac o improvizație în față. Am spus clar că voi folosi echipa standard și apoi văd ce-mi va rămâne de acoperit. Și mi-a rămas un singur post neacoperit. Acolo, am decis să folosesc un jucător care avea cel mai bine întipărite în minte mișcările pe care trebuie să le facă.

- Cine?
- Andronic, un jucător de 19 ani. Tot mi se spunea să joc cu ăla, cu ălalalt, că Andronic nu are experiență, dar am zis “Nu!”. Cel mai bun e Andronic și cu el trebuie să încep. Nu contează că nu are experiență. A jucat mereu atacant, știe toată paleta de mișcări. Nu am vrut ca, pentru o poziție, să schimb 3-4 jucători de pe posturile lor.

- Vorbeam la început de Chindriș…
- Da, l-am eliberat pe Burcă la CFR pentru că îmi bloca un jucător de mare viitor. Asta a fost strategia clubului. De anul trecut, vorbeam cu copilul și i-am explicat să aibă răbdare pentru că nu voiam să cadă din punct de vedere fizic. I-am explicat clar: “În vară vom vinde pe unul dintre Miron și Burcă pentru ca tu să joci și vei juca titular minut de minut”.

"Nu sunt pregătit pentru gigi becali"

- Ești pregătit pentru oferte legate jucătorii tăi în cazul în care rezultatele bune vor continua? Oferte care ar putea să le ia mințile.
Da. Și eu am fost fotbalist și știu ce înseamnă să fii ofertat. Nu ne putem opune. Le-am explicat că eu îi susțin din toate punctele de vedere să se ducă și să câștige mai mulți bani.

- Tu ești pregătit pentru o eventuală ofertă? Ești pregătit, spre exemplu, să vii la București și să lucrezi la un club dificil cum ar fi FCSB?
Nu. Deocamdată sunt în formare și nu cred că am destulă experință să gestionez o relație cu domnul Gigi.

La Botoșani beneficiez de toată libertatea și de toată puterea în vederea formării lotului, antrenamentelor și alcătuirea echipei și nu vreau să schimb asta pe viitor
Marius Croitoru, antrenor FC Botoșani

- Nu vrei să renunți la independența ta?
- Nu! Pentru asta am muncit, pentru asta muncesc. Ce am în cap vreau să pun în practică. Nu vreau să schimb nimic din asta.

"LE DAU PLĂCERE JUCĂTORILOR"

- Care e stilul tău de lucru?
- Eu le-am explicat clar băieților că fotbalul înseamnă plăcere. Dacă ai plăcere, indiferent de ceea ce faci în viață, nu are cum să nu-ți iasă. Le dau plăcere.

- Cum?
- Nu sunt adeptul cantonamentelor. Îi chem la stadion înainte de meci cu o oră jumătate, două ore. În mine sunt două persoane. Una, la stadion, iar celealtă, după antrenament. La antrenament, îmi place să pun presiune, dar după le sunt ca un frate mai mare. Îi ajut cu tot ce au nevoie. Au simțit asta și sunt incredibili. Au o atitudine incredibilă privind respectul față de muncă și respectul față de mine. Le-am explicat că la antrenamente trebuie să fie profesioniști sută la sută. Fotbalistul este plătit să joace și să se antreneze. Nu să stea prin cantonamente. Programul la antrenament, îl fac eu. Programul de după, îl fac ei. Dar ca să ajungă la programul de după, trebuie să-l facă pe cel cerut de mine la antrenament. De asta sunt conectați.

- Și ce preferi ca stil de joc?
- Îmi place să am posesia, fac antrenamente de posesie și cred că asta se vede.

- A fost tachinat Soiledis în vestiar după meci că ar putea pleca la FCSB, echipa pe care ați bătut-o?
- Nu. El a jucat în Grecia la Olympiakos și la AEK, calitate are. Este un jucător în primii trei fundași din România. Ce nu are el față de alți jucători doriți de FCSB e vârsta. Dar cred că, dacă ar face o ofertă pentru el, ar fi o afacere foarte bună pentru FCSB.

Vezi AICI intervenția integrală a lui Croitoru la GSP LIVE

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
157529838161978
Tudorel Dumitru  •  31 Iulie 2019, 06:43

Cateii dintai turbeaza ,mai ales in fotbalul romanesc.A castigat un meci si gata ,este cel mai mare antrenor !!!! . I se incurca limba in gura explicandu-ne ce tactica si ce scheme a pregatit.Ce mai domnule,de maine pleca la Real.Daca mai joaca de 10 ori cu FCSB nu mai ia un punct. In retur bate FCSB la Botosani.

adriann_
adriann_  •  30 Iulie 2019, 15:00
Postat de catalynn pe 30 Iulie 2019, 13:42

Sunt 2 posibiltăți:1) *** 2) FC fcsb sunt într-adevăr o gluma de echipa. Oricare e situația, meritul lui Croitoru este unul minuscul, deci nu văd pt ce trebuie sa îl intervievati de parca cine știe ce minune a făcut!

In mod normal a fost un blat facut pentru ca Botosani sa dea fcsb 6 puncte in play-off, in loc de 6 puncte injumatatite la finele sezonului regulat, ca pana acum. Dar Croitoru a pus bine echipa in teren, s-au vazut trasee de joc, pase dintr-o atingere etc etc. Nu i se pot nega meritele doar pentru ca echipa puscariasului a jucat in 2/4.

setrannn
setrannn  •  30 Iulie 2019, 14:42
Postat de catalynn pe 30 Iulie 2019, 13:42

Sunt 2 posibiltăți:1) *** 2) FC fcsb sunt într-adevăr o gluma de echipa. Oricare e situația, meritul lui Croitoru este unul minuscul, deci nu văd pt ce trebuie sa îl intervievati de parca cine știe ce minune a făcut!

tot din L4 te uiti la tv cum joaca Steaua ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează