FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV Om politic, șantaj la adresa unui milionar faimos pentru un meci trucat în Liga 1! “Din cauza ta, era să pierd foarte mulți bani”

Articol de - Publicat miercuri, 17 aprilie 2019 13:09

La două săptămâni după ce Cornel Dinu a vorbit despre implicarea directă a șefului SRI, George Maior, în lupta pentru titlul în prima ligă, astăzi, în direct la GSP Live, un fost atacant important din Liga 1 a dezvăluit un episod incredibil, care indică o altă implicare ocultă a autorităților în fotbalul românesc.

VEZI AICI DECLARAȚIILE LUI ANDRAȘI DE LA GSP LIVE

 

În primăvara lui 2001, FC Brașov - echipa finanțată atunci de omul de afaceri Ioan Neculaie - a învins cu 2-0 pe FCM Bacău - echipa omului de afaceri Dumitru Sechelariu, decedat în 2013 - , în ciuda unei înțelegeri inițiale de a ceda meciul oaspeților, aflați în lupta pentru evitarea retrogradării.

Meciul a fost întors de portarul Dossey, care a apărat extraordinar, de arbitrul Alexandru Tudor, care a refuzat să acorde “penaltyuri la blat” oaspeților, și în mod special de atacantul Alexandru Andrași  (foto, ținut de dinamovistul Stângă) care a înscris ambele goluri după intrarea pe teren în minutul 67.

andrasi

La 18 ani după acest meci, Andrași a povestit în direct la GSP Live o discuție halucinantă pe care a avut-o cu Ioan Niculaie:

“După un an de zile, am mers la președintele Neculaie. I-am zis: “Domnule președinte, am 38 de ani, vreau să pun ghetele în cui. Vreau să am și eu un meci de retragere. Nu vreau decât un meci frumos, plăcut, și ne strângem mâinile, apoi bem un șpriț la sfârșit.

Zice: “Băi, Sandule, dacă tu ai ști câte probleme mi-ai creat după meciul ăla, nu o să-ți vină să crezi!”. L-am întrebat de ce. Zice: “Sandule, ca să vă plătesc pe voi, eu am în spate 4.000 de muncitori. Trebuie să le dau să muncească. Știi câți bani era să-mi scoți din buzunar?”

I-am cerut să-mi explice, să înțeleg și eu bine.

În acea perioadă, fratele regretatul Dumitru Sechelariu era secretar general, Sergiu Sechelariu (n.red. - secretar de stat în Ministerul Transporturilor). Pe masa dânsului erau niște contracte în care firma domnului Niculaie era implicată. Adică, era la modul să le dea sau nu drumul (n.red. - contractelor), să se apuce să construiască, sper să-mi aduc bine aminte, Selgrosurile.

Domnul Niculaie, dacă primea aceste contracte, putea să dea drumul să le construiască. El făcea bani din asta. Atunci m-am gândit: “Hopa, aici au fost niște interese foarte mari și din păcate noi, fotbaliștii, am fost artiștii care intram pe scenă și trebuia să facem jocul respectiv al acestor oameni!”.

sergiu sechelariu si adrian nastase

 La începutul anilor 2000, Sergiu Sechelariu (foto, alături de Năstase) a fost numit secretar de stat în Ministerul Transporturilor la ordinul premierului Adrian Năstase. Firma fratelui lui Dumitru Sechelariu, patron la FCM Bacău și primar al Bacăului, avea un punct de lucru în vila lui Năstase din strada Zambaccian.

Ulterior, în instanță, ministrul Transporturilor de atunci, Miron Mitrea, avea să declare:

“Sechelariu construia cu primul-ministru un bloc şi avea şi un frate primar (n.n. - Dumitru Sechelariu) la care trebuia să ţinem”.

2 ani de închisoare a primit Ioan Niculaie în noiembrie 2017, în două dosare diferite: unul pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și celălalt pentru ucidere din culpă

pag 1 blat

Prima pagină din Gazeta Sporturilor de după meciul FC Brașov - FCM Bacău 2-0 și titlul: "Publicul a stricat blatul"

Citește și:

GSP LIVE // Valiza 2! Cornel Dinu despre un Dinamo-Steaua: „CFR a trimis bani” + „M-a sunat șeful SRI. Erau pregătiți să facă arestări”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
mosvasile
mosvasile  •  17 Aprilie 2019, 15:35

Pe individul de la Brasov-bun prieten cu Becali-il cheama "Neculaie" si nu Niculaie!

939271716140965
Manu Ion  •  17 Aprilie 2019, 15:10

Hai sa fim seriosi !!! CARE A FOST BLATUL ????? Din ce se intelege Bacaul a pierdut . Numai prostii dati din gura unora care vor sa se afirme .

ovialex23
ovialex23  •  17 Aprilie 2019, 15:06

A trebuit sa treaca 18 ani pt ca in A. Andrasi sa "urle" constiinta si sa marturiseasca o hotie. Noroc ca dupa 18 ani, unii sunt morti (Sechelariu) iar altii nu mai conteaza (Nastase). Doar hotia e aceeasi..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează