FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO EXCLUSIV // Petre Grigoraș: „Am fost trădat de unii jucători”. Dezvăluire despre un meci „cu cântec” din Liga 1 + Ce gest extrem a făcut antrenorul

Articol de - Publicat marti, 07 ianuarie 2020 09:01

Petre Grigoraș a dezvăluit în premieră la GSP Live că plecarea de pe bancă în timpul unui meci de Liga 1 a fost o formă de protest față de faptul că unii dintre jucătorii săi erau blat. La conferința de presă de după partida jucată în 2010, Grigoraș a invocat motive de sănătate.

Pe 18 martie 2010, Poli Iași pierdea acasă derbyul Moldovei cu FC Vaslui, scor 1-3 (două goluri Wesley și unul Costly), și termina meciul fără antrenor pe bancă. În minutul 78, la scorul de 2-1 pentru echipa antrenată de Marius Lăcătuș și patronată de Adrian Porumboiu, Petre Grigoraș s-a ridicat și a plecat la vestiare.

VEZI AICI VIDEO CU DEZVĂLUIRILE LUI GRIGORAȘ DE LA GSP LIVE

La final, antrenorul a declarat că s-a simțit rău. În urma acestui episod, în fotbalul românesc s-a răspândit zvonul că Grigoraș suferea de probleme psihice serioase.

La 10 ani distanță, Grigoraș a dezvăluit în premieră la GSP Live adevăratul motiv pentru care și-a lăsat echipa în timpul jocului. 

„A fost un subterfugiu. După ani de zile, spun în premieră de ce am plecat de pe bancă. Nu am avut nimic psihic, a fost o chestie pentru ziariști la final. Am simțit că am fost trădat în acel joc. Am considerat că nu mai are rost să stau pe bancă. Discutasem să facem ceva în joc și unii jucători făceau total pe invers”.

„Poate că am greșit că am plecat de pe bancă, mi-am dat seama de asta după joc și de aceea m-am gândit să-mi găsesc o scuză.

Am fost puțin laș pentru că i-am lăsat baltă pe ceilalți jucători, nu pe cei care făceau pe dos. Nu mă felicit pentru ce am făcut. Dar am luat decizia la nervi, de supărare”.

VIDEO EXCLUSIV // Petre Grigoraș: „Am fost trădat de unii jucători”. Dezvăluire despre un meci „cu cântec” din Liga 1 + Ce gest extrem a făcut antrenorul

Petre Grigoraș, îngândurat și nervos în timpul meciului Poli Iași - FC Vaslui 1-3

În Gazeta Sporturilor de a doua zi, șapte dintre cei 13 jucători folosiți de Grigoraș în meci au primit nota 5: fundașul central Adrian Ilie, Bogdan Straton, Andrei Ionescu, Onicaș, Bujor, Buhuși și Viveiros. 

“Nici nu mai contează acum dacă m-au trădat sau nu. Dar cred 95 la sută că m-au trădat”
- Petre Grigoraș, la GSP Live

Întrebat dacă și-a trădat vreodată antrenorul pe vremea când juca, Grigoraș a admis implicarea în blaturile anilor ’80-’90: „Nu aveam cum. Nu am în mine acest lucru, să trădez. Poate am participat la acele reciprocități de care nu trebuie să ne ascundem. S-au întâmplat la nivel național. Nu știu cine nu le făcea. Poate Steaua, unde am stat un an de zile și nu s-a întâmplat nimic. În rest, cu toată lumea am făcut”.

Grigoraș a jucat în Divizia C și Divizia B cu Aripile Bacău (1984-1988), apoi în Liga 1 cu FCM Bacău (1988-1989). La 25 de ani, în vara lui 1989, era transferat la Steaua, echipă care tocmai pierduse finala Cupei Campionilor Europeni în fața lui AC Milan (0-4). După doar un sezon în Ghencea, atacantul Grigoraș a mers la Farul, apoi a jucat în Bulgaria la Dobrudja Dobrici, Levski și Lokomotiv Plovdiv. În finalul carierei, a mai jucat pentru U Cluj și Farul.

Din perioada petrecută în Bulgaria, Grigoraș are o poveste amuzantă legată de un meci trucat:

„Eram la Dobrudja. Jucam un meci de Cupă cu Etăr Târnovo și apoi aveam în campionat. Cupa nu ne interesa, iar în campionat am fi fost extraordinar de bine cu un punct. Nu știu ce au discutat bulgarii între ei, dar am făcut 1-1 în cupă și în campionat trebuie să se termine tot egal. Doar că în campionat, eu am jucat senzațional. Am dat trei goluri de senzație, am bătut 3-0. Ceilalți nu au mai avut ce să facă, s-ar fi făcut prea tare de râs să se dea la o parte la trei goluri. Am fost înjurat în bulgărește, atunci am învățat cele mai multe înjurături. Am fost alergat de adversari în timpul meciului, dar nu m-au prins”.

VEZI AICI POVESTEA LUI GRIGORAȘ DESPRE BLATUL EȘUAT DIN BULGARIA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
2415535895378468
Ion Dascalu  •  25 Ianuarie 2020, 15:24

Buna ziua, imi amintesc de acel meci, Adrian Ilie, betiv notoriu, Straton a ajuns apoi la Vaslui impreuna cu Viveiros , Onicas nu bag mana n foc pentru el dat tot de aceeasi teapa, poate Ionescu nu dar Buhusi si Bujor la jocuri.Cam are dreptate Grigoras, mi l aduc aminte ca laun meci pare mi se era la pandurii atunci a tipat la copilul sau jucator si el, ca se plangea ,il fauteaza si nustiu ce, si el a zis sa se duca la sah daca nu i place fotbalul.Ii dau crezare lu Grig.

189254898748309
Claude SH  •  07 Ianuarie 2020, 11:22

E posibil ca anumite fapte sa nu se fi prescris. Orice blat are la mijloc o fapta de corupție, adică niște bani sau foloase. Eu zic ca în anul de gratie 2020 avem mijloace sa verificam la ouțe cum au întrat anumite sume de bani în conturile clubului și ale jucătorilor, cum s-au stins anumite datorii. Dar DNA doarme în ultima perioada? Alo?

forzzainter
forzzainter  •  07 Ianuarie 2020, 11:19

Ai venit cu nasu pe sus la Iasi, erai mai ceva ca Mourinho, ai incercat sa te impui fortat cu bata si nu ti.a mers, baietii erau vechi la echipa si uniti. Ai trimis la echipa a 2a jumate din titulari ca asa ai vrut tu, era normal sa.ti intoarca toti spatele, ca sa scape de tine!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează