FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI - DINAMO 2-0

VIDEO EXCLUSIV Portretul lui Ovidiu Horșia, cel mai bun tânăr marcator din România: „Eu în trei cuvinte? Inteligent, cuminte și curajos”

Articol de - Publicat miercuri, 14 august 2019 09:00

Ovidiu Horșia, fotbalistul de 18 ani împrumutat de FCSB la Iași, face furori în tricoul moldovenilor. Se recomandă ”inteligent, cuminte și curajos” și are planuri mari în Copou, punând cariera în fața plăcerilor tinereții.

Pe teren e vână maximă și este cel mai tânăr marcator din Liga 1 în actuala ediție, având deja două reușite în 5 meciuri jucate, plus un assist. La 18 ani și 10 luni, Ovidiu Horșia a făcut harcea-parcea apărarea "câinilor" și a punctat cu Dinamo (2-0). Puștiul a fost adus în Copou de Mihai Teja, care-l știa de la FCSB. Revelație a sezonului, mureșeanul nu va putea juca însă, runda viitoare, contra roș-albaștrilor. 

Pentru împrumutul pe un sezon la Iași, ca să nu mai repete eșecurile trecutului, Gigi Becali a pus o clauză în contract că Ovidiu nu poate juca împotriva clubului care-l deține. El n-a apucat să joace pentru prima echipă în meciuri oficiale.

În afara gazonului, Horșia poate fi confundat lesne cu un licean sau cu un student, mai ales că Iașiul este un important centru universitar. Cu ochelarii la ochi, fără aere de vedetă, tânărul de 1,72 metri se pierde printre automobilele de lux din urbe și încă nu este recunoscut decât de țâncii care vin la stadion și care-i solicită să facă un selfie. 

Mureșean la origini, Ovidiu mai pleacă noaptea acasă, la familie, atunci când are două zile libere: 5 ore, 320 de kilometri! Horșia a oferit un interviu Gazetei Sporturilor în care s-a prezentat microbiștilor. 

"Dacă va fi să primesc telefon de la dânsul, cu siguranță accept"

  1. . "Chiar și eu știu că sunt cel mai tânăr marcator din acest sezon. Mă bucură acest lucru și-mi dă multă încredere pentru meciurile viitoare. N-o să joc contra FCSB, există o clauză în contract, dar sper să dau gol apoi cu Chindia" 
     
  2. . "Contează să fim sus în clasament, ne dă încredere. Eu, personal, mi-am propus 10 goluri în acest sezon, acum să vedem câte voi reuși. Este un obiectiv realizabil. Aștept să joc fiecare meci și să adaug alte reușite importante pentru echipa mea" 
     
  3. . "Play-off, cupe europene? E devreme să ne gândim la țeluri atât de înalte. Luăm fiecare meci în parte și dacă, Doamne ajută!, ajungem acolo, vrem să facem o treabă bună. Cred că Iașiul poate fi boom-ul acestei ediții, pentru că avem un antrenor foarte bun, pe Mihai Teja, care a adus calitate de când e la Poli, ne-a închegat foarte bine, într-un grup frumos" 
     
  4. . "Fiind din Mureș, țineam cu echipa mea de suflet, ASA. În rest, am fost întotdeauna un fan al lui Real Madrid" 
     
  5. . "Idolul meu în fotbal este Messi, pot să spun că mă asemăn cu stilul lui. De aici, din România, îmi place Dennis Man, fostul meu coleg, mă înțeleg și bine cu el, e un tip super" 
     
  6. . "Eu aștept telefonul lui Gigi Becali. Dacă va fi să primesc un telefon, cu siguranță o să accept. Mi-ar surâde să fiu la FCSB. Dar, momentan, sunt la Poli, vreau să-mi fac treaba cât se poate de bine aici, la Iași. Știu ce presiune e acolo, dar fiecare om trebuie să suporte să fie greu când ești la un nivel înalt" 
     
  7. . "Visul meu e să joc fotbal bun ca să plec în străinătate. Ar fi ceva extraordinar să joc la prima reprezentativă a României, e mult de muncă și greu de ajuns acolo. Dar încerc" 
     
  8. . "Eu în trei cuvinte? Inteligent, cuminte și curajos" 
     
  9. . "În timpul liber, ies prin oraș ca să cunosc ce e aici, mai ales că sunt nou și e un oraș superb. Ies la mall, la film, la un suc. Ce-mi plac, fetele sau Palatul Culturii? Amuzantă întrebare: sincer, Palatul Culturii"
  10. . "N-am o prietenă, sunt single, am observat că sunt fete frumoase la Iași, dar mă concentrez pe fotbal. Blonde, brunete, toate sunt frumoase".

200.000 de euroeste cota lui Horșia pe transfermarkt

5 goluriîn 28 de meciuri a înscris pentru Academica Clinceni, în ediția precedentă, când ilfovenii au promovat în prima divizie, el fiind unul dintre oamenii importanți ai grupării

Vezi și: 

INTERVIU Mihai Teja e pe val! Dezvăluie momentele trăite la FCSB și detalii din relația cu Gigi Becali: „Mă sună, îl sun, vorbim”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
815309251857881
Popa George  •  14 August 2019, 15:32

si astia il tin pe ovidiu popescu ak lampard in teren..

976651245833620
Silviu Ungureanu  •  14 August 2019, 14:30

"Norocul acestui talentat copil este ca a ajuns la.... fcsb!? Va avea aceeasi soarta ca multi altii, care au ajuns in "raiul " lui becali....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează