FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 0-4

VIDEO+FOTO Dinamo, uită-te, se apropie Liga B! Trupa lui Miriuță a fost masacrată de Viitorul în "Ștefan cel Mare", 0-4, și se afundă în play-out!

Foto: Cristi Preda +15   FOTO
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat luni, 30 octombrie 2017 22:45

Viitorul a executat-o pe Dinamo în Ștefan cel Mare, scor 4-0. ”Câinii” sunt într-un moment dezastruos, dintre cele mai slabe din istorie. Șansele de play-off au scăzut, echipa e mai aproape de gândurile despre salvare.

New Dinamo! Ai grijă ce-ți propui și ce mai inventezi din marketingul propagandistic care ascunde incompetența și sărăcia din spatele gloriei numelui!

Experimente

Dinamo a ajuns la capătul proiectului pe care Ionuț Negoiță îl derulează de cinci ani. S-au rulat multe zeci de jucători. De la Zougoula, africanul care-și încălzea picioarele în apă fierbinte și intra pe teren apoi cu ghetele ude din postura de rezervă. Atacantul cu picioarele bocnă în locul lui Dumitrache și al lui Răducioiu.
De la Zougoula, așadar, la Nedelcearu și la Steliano Filip. Băieți agățați de neputința botezată încontinuu proiect, oameni de care Dinamo trage de ani de zile în numele imaginației care le atribuie potențial de fotbaliști importanți.

Lovitura decisivă

Cu concluzia vine Viitorul. Clubul lui Hagi nu exista, bineînțeles, când juca Dinu pentru "câini". Abia se născuse Gică. Echipa oaspete nu i-a nimerit, în istoria ei scurtă, nici măcar pe Lupescu și pe Claudiu Niculescu ca adversari.

Tradiția nu mai contează, Dinamo e New, adică nu mai are legătură cu trecutul de glorie, e o formație slabă, demnă de mila rivalilor. Înscriu Chițu, Țucudean și Eric. Punctează și Vînă, 0-4!! Fiecare fază pare copiată din manual, contraatacuri perfecte, curse de câte 30 de metri încheiate cu pase de gol servite pe o tavă.

Urmează Divizia B?

Țucudean și Râmniceanu, doi jucători dați afară de Dinamo, sunt personaje în scenariul ultim, meciul care subliniază criza clubului.

Oamenii lui Miriuță au câteva încercări, un șut al lui Nemec, unul al lui Costache. Ocazii "imense", bune de pomenit ca alibi după un joc dezastruos.

Roș-albii nu mai au legătură cu specificul dinamoviștilor. Șansele să prindă play-off au scăzut spre minimum, mai probabil vor lupta pentru salvarea de la retrogradare. Stadionul e vechi și gol. Construcția mai amintește de Dinamo de acum zeci de ani. Gazonul tocmai a fost înlocuit. Arată bine, chiar dacă iarba încă n-a prins. Pentru cine să mai crească?

 

DINAMO - VIITORUL 0-4  VIDEO / TEXT
Au marcat: Chițu 7, Țucudean 22, Eric 52, Vînă 80

Echipele de start:

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Dudea, St. Filip - Anton, Nascimento - Hanca, Costache, Salomao - Nemec
Rezerve: Brănescu, Nica, Rivaldinho, Bokila, Oliva, I. Șerban, Corbu

Viitorul: Râmniceanu - D. Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nooijer - Cicâldău, Mladen, Cr. Ganea - Chițu, Țucudean, Eric
Rezerve: Tordai, Ghiță, Horj, Mățan, Vână, Ciobanu, Cr. Băluță

clasament

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (742)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  31 Octombrie 2017, 22:10
Postat de conasu_boeru pe 31 Octombrie 2017, 00:12

Bănuiesc că rămureanu ăsta avea ochelarii când a scris titlul ăsta tâmpit ! Nu îi apăr pe proștii din seara asta dar el lovește într-un club într-un moj josnic și murdar cu titulatuara asta de proastă în parcare ! Păi să nu uităm că la 0-1 Dinamo a avut 3 ocazii foarte mari care făceau acum să vorbim altceva , iar apoi a mai avut două ocazii mari ratate ! La Viitorul toate șuturile pe poartă au fost goluri !!! Nu numai că jucăm hei rupist și greșim pase simple de 5 metri, dar ratările astea....așa am pierdut niste meciuri în care am ratat exasperant cu Chiajna, Botoșani, Timișoara , etc.... Și nu mai înțeleg o chestie : Avem atâtea glorii pe margine, foști jucători ai acestui club , iar Dinamo un club mare cu tradiție și istorie, ”stă” în Miriuță și Dican ??!!! Cine sunt ei pentru Dinamo ? Eu înțeleg că un Mulțescu de pildă ar fi incomod pentru conducere, dar ce te faci că ăștia sunt niște mormoloci care se duc acasă și dorm liniștiți când ar trebui să nu doarmă trei zile iar pe leprele astea din teren să îi scoată și noaptea la antrenament.....! Toată lumea zice de Negoiță că nu investește dar oare Botoșani, Craiova, Astra , Viitorul, Chiajna ...au salarii peste Dinamo de au atitudinea potrivită și joacă fotbal ?! Nicidecum, plafonul salarial al celor de mai sus sunt sub Dinamo și totuși.....Deci unde e hiba ?!

nu stiu ce partida ai vazut tu, dar in afara de alea 2 ocazii,Nemec si Costache si ultima, cand Nedelcearu I-a pasat dopul lui Ramniceanu, cum a zis Cornelus Dinu, Viitorul a avut toate suturile pe poarta goluri??? pai ia fi atent 1 trage din vole` Tiru un pic peste transversal! 2 Ganea patrunde si scoate Nedelcearu, 3 Eric da o bara din interiorul careului! e 3-3 la ocazii pe langa cele 4 goluri??pai daca era 7-3 sau 7-0 nu se supara nimeni!

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  31 Octombrie 2017, 21:59
Postat de daweroirl pe 31 Octombrie 2017, 00:15

iar au inceput saraciile sa numere ocaziile ,asa este cand nu dai gol ,cobori o treapta mai jos si te lauzi cu ce ai ,astia mereu uita ca fotbalul se joaca pe GOLURI ,ratarile sunt bune la impresia artistica numai ca aici nu e patinaj artistic ,c-asa-i in tenis,,,

la astia boala e generala! imi aduc aminte de Nistor, cu declaratia lui memorabila zicand "in afara de cele 6 goluri, nu au avut nici o ocazie!" hai ca e amuzanta asta! pizza QuattroFromHagi!

capitza1967
capitza1967  •  31 Octombrie 2017, 09:05

Cum au inselat Romania cu insolventa , gasesc cu siguranta scapare si acum . N-ar fi cazul ca selectinerul sa-i convoace la echipa nationala ca-i cunoaste forte bine ?

Vezi toate comentariile (742)
Comentează