FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

VIDEO+FOTO FC Botosani si-a prezentat noile achiziții și echipamentul + Hervin Ongenda va fi amendat pentru întârziere

FC Botoșani și-a prezentat noile achiziții +4   FOTO
FC Botoșani și-a prezentat noile achiziții

Articol de - Publicat miercuri, 10 iulie 2019 17:28

Ocupanta locului 8 din sezonul trecut, FC Botoșani, și-a prezentat miercuri dimineață noile achiziții pentru sezonul care va începe în acest week-end.

Cu un nou antrenor pe banca tehnică, în persoana fostului fotbalist Marius Croitoru, botoșănenii anunță că se vor bate la play-off și în acest sezon, după ce în ultimele două sezone a ratat la musteața îndeplinirea obiectivului.

Noile achiziții ale FC Botoșani sunt austriecii Hidajet Hankic și Mario Ebenhofer, argentinianul Leonel Pierce, macedoneanul Ștefan Askovski, neamțul Reggy Ofosu și românii Denis Haruț, Alexandru Țigănașu și George Câmpanu. În plus, s-au alăturat lotului Ianos Brânză, revenit de la Petrolul Ploiești, Eduard Florescu, revenit de la FC Argeș, și Bogdan Melinte, fotbalist promovat de la echipa a două a clubului.

„Este o onoare pentru mine să antrenez FC Botoșani. Toată lumea știe că discuțiile din momentul când am plecat de aici au fost ca eu să mă reîntorc. Știu ce pot să fac împreună cu băieții, acum rămâne să demonstrăm. Nu ne va fi ușor”, a declarat noul antrenor, Marius Croitoru.

Cantonament în Austria

FC Botoșani a susținut un cantonament în Austria, acolo unde a disputat cinci meciuri amicale, înregistrând 2 victorii, 2 înfrângeri și 1 egal:

  • 4 – 0 cu SC Schwaz - locul 7, Liga regională Vest Austria
  • 1 – 2 Ludogoreţ Razgrad -campioana Bulgariei
  • 2 – 0 FK Jablonec - locul 4 în play-off-ul din Cehia
  • 0 – 1 FC UFA - locul 14 în Rusia
  • 1 – 1 Dinamo Kiev - vicecampioana Ucrainei)

„Au fost rezultate care m-au mulțumit la câteva meciuri. Eu am vrut în primul rând să dau minute tuturor jucătorilor. Am avut un lot foarte numeros. Am avut undeva la 11 jucători under 21 și am vrut să văd și pe cine mă pot baza în campionat, după care mi-am schițat o echipa de start. Nu este ușor, mai ales că au plecat mulți jucători”, a spus tehnicianul botoșănenilor.

Croitoru este pro regula Under 21

Marius Croitoru a declarat că este un susținător al regulei U21 și că nu va fi nicio problema în a alcătui o echipă de start cu doi juniori în teren.

„Ei nu mai sunt juniori. Juniori sunt cei de 17 ani. Haruț are deja jucate peste 50 de meciuri în Liga 1, e fost internațional de juniori. Cred că ei (n.r. Federația Română de Fotbal) puteau să fie mai exacți. E foarte ușor să spui că jucăm cu doi jucători, dar unul îl schimbi. Mai bine impui să jucăm cu doi juniori și știm una și bună. Eu am prins această regulă undeva prin 1996 parcă și m-a ajutat foarte mult. S-a născut o generație foarte bună atunci, cu jucătorii care au beneficiat de această regulă. Nu cred că un jucător se poate dezvoltă dacă îl bagi 5 minute sau 10 minute”, a mai spus Croitoru.

 

Prezentarea noilor jucători FC Botoșani și a noului echipament ERREA pentru sezonul 2019/2020 ➡️ Hidajet Hankici –...

Posted by Fotbal Club Botoșani on Wednesday, 10 July 2019

Ongenda va fi amendat de club

După revenirea din Austria, jucătorii de la FC Botoșani au beneficiat de câteva zile libere, iar luni au reînceput antrenamentele, doar că francezul Hervin Ongenda a ajuns la Botoșani abia miercuri dimineață.

„A întârziat la prezentarea lotului, dar se va alătura astăzi. Le are pe-ale lui, mai întârzie. Conform ROI, orice întârziere va fi penalizată cu amendă între 300-500 de euro pe zi. Va fi penalizat în primul rând de colegii din vestiar, sunt sigur. Este un talent ieșit din comun, dar are niște mici probleme, zone de comoditate în care se mișcă. Lucrăm la asta”, a spus președintele lui FC Botoșani, Cătălin Anton.

Lotul lui FC Botoșani pentru sezonul 2019-2020

Portari: Eduard Pap, Hidajet Hankic, Ianoș Brânză;

Fundași: Andrei Patache, Denis Haruț, Andrei Dumitraș, Geroge Miron, Andrei Chindriș, Andrei Pițian, Marcel Holzmann, Alexandru Țigănașu, Aris Soiledis;

Mijlocași: Jonathan Rodriguez, Leonel Pierce, Mario Ebenhofer, Enriko Papa, Marian Târșa, Hervin Onghenda, Eduard Florescu;

Atacanți: Cătălin Golofca, Alexandru Corban, George Câmpanu, Ștefan Askovski, Bogdan Melinte, Alexandru Piftor, Reggy Ofosu.

VEZI ȘI:

CHINDIA TÂRGOVIȘTE // FOTO Au început lucrările la stadionul din Târgovişte » Investiţie de 5 milioane de euro! Cum va arăta arena

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
fibra
fibra  •  10 Iulie 2019, 18:35

Cu Marius Croitoru ar trebui să aveți grijă să nu retrogradați.

kordell
kordell  •  10 Iulie 2019, 18:12

A ratat la musteata !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează