FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

VIDEO + FOTO Se lucrează intens la arena de 20 de milioane de euro construită Guvernul maghiar în România! Când va fi gata + o echipă din Champions League la inaugurare

Așa arată acum stadionul lui Sepsi // FOTO: Vlad Nedelea +49   FOTO
Așa arată acum stadionul lui Sepsi // FOTO: Vlad Nedelea

Articol de , - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2021 13:39 / Actualizat miercuri, 13 ianuarie 2021 13:59

La Sfântu Gheorghe se lucrează intens pentru ca stadionul lui Sepsi să fie gata până la jumătatea anului. Noua arenă nu va fi însă inaugurată până când pe stadion nu vor putea intra fanii.

Luna ianuarie aduce multe grade cu minus la Sfântu Gheorghe. Totuși, la ieșirea din oraș spre Miercurea Ciuc nu e liniște. Se muncește continuu pentru ca noul stadion de peste 8.000 de locuri al lui Sepsi să fie gata la timp. Adică în luna mai, când șefii clubului speră să-l inaugureze.

VIDEO La stadionul lui Sepsi se muncește și pe frig

Gazeta Sporturilor a vizitat șantierul de la Sfântu Gheorghe, iar lucrurile arată bine. Cel puțin deocamdată, pentru că probabil vremea nu va mai ține o perioadă cu muncitorii. Va fi ger, ninge puternic, ceea ce e cert că va da peste cap planurile celor de muncesc acolo.

Construcția e gata în proporție de 75%. Se pregătește suprafața de joc, care probabil va fi însămânțată abia în primăvară, a fost montată nocturna și se așteaptă ca vremea să fie mai prietenoasă pentru a se lucra la partea de exterior, de design.

Stadionul lui Sepsi gata în mai?

Deși în momentul vizitei echipei Gazetei la Sfântu Gheorghe erau -3 grade, muncitorii lucrau la partea interioară a tribunei oficiale, la instalația electrică și la finisajele vestiarelor.  Sunt șanse mari ca planul oficialilor să poată fi dus la bun sfârșit și la finalul lunii mai noua arenă să fie gata pentru inaugurare.

Investiție de 20 de milioane € la stadionul lui Sepsi

Șefii lui Sepsi au dezvăluit cum au reușit să obțină finanțarea de peste 20 de milioane de euro din partea Guvernului de la Budapesta, bani necesari ridicării noii arene.

„Suntem în relații foarte bune cu Academia Puskas. Așa am aflat că putem depune proiecte la Guvernul Ungariei. Ne-am gândit să depunem și noi proiect. Iată că s-a aprobat! Va fi o perlă a orașului Sfântu Gheorghe. Investiția totală va fi între 20 și 25 de milioane de euro", a explicat Dioszegi.

 Suntem în termen cu lucrările. Din informațiile pe care le primim de la constructor putem spune că la finalul lui mai, cel târziu startul lunii iunie va fi gata. Ne incomodează puțin vremea, dar acum au băgat încălzirea și se muncește bine la interior
- Attila Hadnagy, manager Sepsi

Caracteristici Sepsi Arena:

  • suprafața complexului: 10.000 de metri pătrați
  • capacitate: 8.400 de locuri
  • gazon hibrid cu încălzire și drenaj
  • nocturnă Philips generația 3 (ultima)
  • 509 locuri de parcare
  • 22 de locuri de parcare pentru autocare
  • stadion categoria UEFA 4 (inclusiv grupe Europa League)

FOTO. Imagini spectaculoase de la Sepsi Arena: 

+45 FOTO

Sepsi, reciprocitate cu slovacii

Cei de la Sepsi creionează deja planul pentru inaugurarea noii arene. Nu va fi un singur meci, ci vor fi invitate mai multe cluburi, atât din țară, când și din străinătate. Primul pe listă e Dunajská Streda (Slovacia).

„Avem multe idei, multe planuri, însă abia în februarie va fi ceva definitiv. Noi am fost la inaugurarea stadionului lui Dunajská Streda, așa că acum slovacii sunt deja invitați", a mai zis Dioszegi.

Dunajská nu-i singurul nume pe care finanțatorul îl așteaptă la Sfântu Gheorghe. Ferencvaros, formație participantă în grupele Champions League, va fi invitată la dorința fanilor, în timp ce Viitorul lui Gică Hagi e plăcerea sa: 

„Mulți dintre suporterii noștri țin cu Ferencvaros, așa că sigur se va afla pe listă. I-aș vrea și pe cei de la Viitorul. Sigur, dacă dorește domnul Hagi. Și poate mai aducem 3-4 echipe din România și din străinătate. Visul meu e să facem un turneu cu 8 cluburi și să jucăm câte 45 de minute".

Nu vom inaugura stadionul până când suporterii nu vor putea intra pe stadion. Nici nu luăm în calcul așa ceva, din acest motiv încă nu am demarat discuțiile pentru planul pe care îl avem. Dacă în iunie vor fi fani, atunci cu siguranță vom face inaugurarea
- Attila Hadnagy, manager Sepsi

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Ipoteză-șoc lansată în direct: „Sepsi, campioană! S-au mai întâmplat surprize”

Ziua în care un pseudoamical jucat de FCSB poate fenta legea din România! GSP adresează câteva întrebări în scandalul momentului: „De ce a apelat Gigi Becali la asta?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
standart
standart  •  16 Ianuarie 2021, 15:49
Postat de Ignat Laurentiu pe 15 Ianuarie 2021, 13:21

10.000 de m2 ? Nu e posibil e foarte putin

Ce pretenții să ai de la jurnaliștii gsp...

valentindragobete
valentindragobete  •  16 Ianuarie 2021, 08:04

La cum arată bazinul probabil ca iarna il fac patinoar !

luciann
luciann  •  16 Ianuarie 2021, 01:42

Dunajská Streda sunt "slovaci" in ghilimele, e in zona "maghiara" din Slovacia, si e sustinuta de comunitatea maghiara!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close